Σπιτικές Προτάσεις: Γλυκά ψυγείου

Τούρτα μπανάνας
Διακόσια πενήντα γρ. περίπου γεμιστά μπισκότα σοκολάτας Παπαδοπούλου, 8-10 μπανάνες, 1 κουτί κομπόστα βερίκοκο, 2-3 φλυτζάνια τσαγιού κρέμα σαντιγί.
Ξεκολλάμε προσεκτικά τα μπισκότα. Στρώνομε σε πιατέλα εκείνα που έχουν την κρέμα. Τα τοποθετούμε να είναι η κρέμα προς τα πάνω. Ξεφλουδίζομε τις μπανάνες και κόβομε κάθε μία σε 3 οριζόντιες φέτες. Στρώνομε τις φέτες επάνω στα μπισκότα και επάνω στις μπανάνες στρώνομε μια παχιά στρώση κρέμας σαντιγί. Επάνω στην σαντιγί στρώνομε τα υπόλοιπα μπισκότα. Ανοίγομε την κομπόστα και τοποθετούμε ένα – ένα βερίκοκο πάνω στα μπισκότα. Να πέφτει και λίγο σιρόπι πάνω στα μπισκότα. Στρώνομε όλη την επιφάνεια και τα πλάγια με την υπόλοιπη σαντιγί και βάζομε στο ψυγείο για 10 ώρες. Είναι θαυμάσια.

Τούρτα πορτοκαλιού
40 κομμάτια σαβαγιάρ, 1 κουτί μόρφατ, μιάμιση φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη άχνη, μισή φλυτζάνα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, μια φλυτζάνα γάλα, μια φλυτζάνα βούτυρο φρέσκο, ένα κιλό πορτοκάλια Μέρλιν, τέσσερεις κρόκοι αβγών, ξύσμα πορτοκαλιού.
Βάζετε την μόρφατ στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον τρεις ώρες. Ξύνετε ένα πορτοκάλι. Στύβετε όλα τα πορτοκάλια. Περνάτε την άχνη από λεπτό τρυπητό και την χωρίζετε σε δύο μέρη. Ετοιμάζετε τις κρέμες. Χτυπάτε πρώτα την μόρφατ με την μισή ζάχαρη μέχρις ότου φουσκώσει και διπλασιαστεί σε όγκο. Για την κρέμα βουτύρου χτυπάτε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους. Ρίχνετε και το ξύσμα πορτοκαλιού και εξακολουθείτε το χτύπημα να φουσκώσει η κρέμα και να γίνει αφράτη. Την ρίχνετε μέσα στην μόρφατ και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν οι δύο κρέμες. Βάζετε στο μπολ το γάλα και σε άλλο τον χυμό των πορτοκαλιών και συναρμολογείτε την κρέμα ως εξής: βουτάτε ένα – ένα σαβαγιάρ στο γάλα και στρώνετε τα μισά σε στρογγυλή πιατέλα. Ρίχνετε επάνω τη μισή κρέμα και ισιώνετε με ένα μαχαίρι να έχει παντού το ίδιο πάχος. Επάνω στην κρέμα στρώνετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ αφού τα βουτήξετε στον χυμό των πορτοκαλιών. Σκεπάζετε όλη την επιφάνεια της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ψυγείο για πέντε ώρες.

Ζελέ με γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ, 1 φλυτζάνα ζάχαρη, 2 ζελέ (ένα φράουλα, ένα κεράσι), 1 φλυτζάνα αμύγδαλα ασπρισμένα και ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα.
Διαλύομε τα ζελέ όπως γράφει το κουτί. Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα με την ζάχαρη και όταν γίνει αφράτο το ρίχνομε στο ζελέ, ρίχνομε και τα αμύγδαλα και ανακατεύομε με το σύρμα ελαφρά για να ενωθούν. Τα ρίχνομε στη φόρμα και το βάζομε στο ψυγείο. Όταν πήξει το γυρίζομε σε πιατέλα.

Γλυκό ψυγείου με ροδάκινα κομπόστα και γιαούρτι
Διαλύομε πολύ καλά σ’ ένα ζεστό ένα κρύο ποτήρι νερό ζελέ ρόδι ή φράουλα ή βύσσινο ρίχνομε μέσα 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό. Ανακατεύομε καλά. Κόβομε σε κομματάκια μια κομπόστα ροδάκινο και την ρίχνομε μέσα. Όλο το μείγμα σε φόρμα και ψυγείο για πέντε ώρες.

Γλυκό ψυγείου
Μια μόρφατ κονσέρβα, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο, ένα κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.
Τα χτυπάμε όλα μαζί και τα βάζομε πάνω από μια στρώση σαβαγιάρ ή παντεσπάνι σιροπιασμένο. Πασπαλίζομε με κουβερτούρα τριμμένη. Ψυγείο.

Γιαουρτογλυκό
Ένα κιλό γιαούρτι στραγγιστό, ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο καραμέλα, δύο πακέτα πτι-μπερ, ένα βανίλια κι ένα σοκολάτα, ή μπισκότα digestive ή ένα γεμιστό και ένα πτι-μπερ. Μια μαρμελάδα βατόμουρο ή βύσσινο.
Ανακατεύομε καλά το γιαούρτι με το γάλα, θρυμματίζομε με τα χέρια μας τα μπισκότα, ανακατεύομε. Βάζομε σε πυρέξ ή σε τάπερ ή σε φόρμα από πάνω στρώνομε την μαρμελάδα και ψυγείο.

Γλυκό ψυγείου σε ποτήρι
Χτυπάμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 100 γρ. γάλα ζαχαρούχο και μια κουταλιά κακάο.
Θρουλάμε στην βάση του ποτηριού μπισκότα σοκολάτας. Από πάνω με κορνέ την κρέμα, ξανά μπισκότα, ξανά κρέμα και πασπαλίζομε με αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα.

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτες
200 γρ. σοκολάτα δύο ειδών, μαύρη και άσπρη. Τις λιώνομε σε μπεν μαρί. Λιώνομε δύο μπανάνες. Τις αναμιγνύομε με σοκολάτα. Στρώνομε σε στενόμακρο ταψάκι μια λαδόκολλά. Από πάνω το μείγμα και ψυγείο 8-10 ώρες. Βγάζομε λαδόκολλα και το κόβομε σε ράβδους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 14 χρόνια ο ιδρυτής των Wikileaks – Επιστρέφει στην Αυστραλία

Τον δρόμο της επιστροφής στην Αυστραλία είναι πλέον ελεύθερος να πάρει ο Τζούλιαν Ασάνζ, αφού δικαστήριο…

27 mins ago

“Βέλη” Βατσινά για IRIS και POS

Στη Βουλή φέρνει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Τομέα Αναπτυξης του κόμματος, Ελένη Βατσινά την επείγουσα ανάγκη…

28 mins ago

Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Γάζι

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28  Ιουνίου και ώρα 16.00 στην Αίθουσα…

30 mins ago

Οι αγώνες του «Καπετάν Σφακιανού» και ο διαχρονικός κοινωνικός συμβολισμός τους αναβίωσαν στο Αγροτικό Δισκοπωλείο

Στον τόπο του, την Κρήτη, την πατρίδα του που μέχρι πρότινος τον αγνοούσε "επέστρεψε" το…

31 mins ago

Εκτοξεύθηκαν οι τιμές στα καρπούζια και στα πεπόνια – Αυξήσεις έως 390% από το χωράφι στο ράφι

Οι τιμές στα καρπούζια και στα πεπόνια έχουν γίνει απλησίαστες για τους καταναλωτές, με πολλούς εξ αυτών να παραπονιούνται…

33 mins ago

Η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει το υπουργείο Υγείας: Λιγότεροι γιατροί και νοσηλευτές στα Κέντρα Υγείας – Η εικόνα στην Κρήτη

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δηλώνει σε όλους τους τόνους και προς όλες…

41 mins ago

This website uses cookies.