Σπιτικές Προτάσεις: Γλυκά ψυγείου

Mousse Σοκολάτας με μαστίχα
Τριακόσια γραμμ. κουβερτούρα , 8 αυγά , 100 γραμμ. βούτυρο, 50 γραμμ. ζάχαρη, 40 γραμμ. γάλα, μαστίχα τριμμένη.
Ζεσταίνομε το γάλα σχεδόν μέχρι βρασμού, ρίχνομε την κοπανισμένη μαστίχα αναμειγνύομε, σκεπάζομε, αφήνομε επί 20’ – 25’. Λιώνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια μαζί με το βούτυρο σε μπεν – μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, αναμειγνύουμε, προσθέτουμε τους κρόκους, αναμειγνύουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε την μαρέγκα, στον κρύο πια μείγμα της σοκολάτας σε δύο – τρεις δόσεις ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζομε σε μπολ και ψυγείο.

Μπαβαρουάζ (1)
Πέντε κρόκοι, ογδόντα γραμμ. ζάχαρη. Τα χτυπάμε στο μίξερ καλά. Διαλύουμε διακόσια γραμμ. ζαχαρούχο γάλα με τριακόσια πενήντα γραμμ. νερό ζεστό και το ρίχνομε σιγά – σιγά στα αυγά χτυπώντας συνέχεια. Μετά δένομε όλο το μείγμα σε μπεν μαρί. Η κρέμα δένει ελαφρά. Ρίχνομε έξι φύλλα ζελατίνης διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύομε καλά. Ρίχνουμε μετά 150 γραμμ. κουβερτούρα με τρεις κουταλιές κρέμα γάλακτος διαλυμένη σε μπεν – μαρί, μέσα στο μείγμα, αφήνουμε να κρυώσει και μετά χτυπούμε την υπόλοιπη σαντιγί με σαράντα γραμμ. άχνη και την ρίχνουμε και αυτή στο μίγμα. Βάζουμε αρκετά αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα. Λαδώνομε την φόρμα με ραφινέ. Ξεφορμάρουμε βουτώντας την για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.

Μπαβαρουάζ (2)
Έξι αυγά, ένα φλιτζάνι ρυζάλευρο, ένα ποτήρι νερού ζάχαρη, ένα κουταλάκι μπέικι, λεμόνι, βανίλια.
Χτυπάμε χωριστά κρόκους χωριστά ασπράδια με τη ζάχαρη μετά προσθέτομε το μπέικι, το λεμόνι τη βανίλια το ρυζάλευρο. Το ψήνομε περίπου 15 λεπτά. Όταν κρυώσει το περιχύνομε με το σιρόπι που το ετοιμάζομε με τέσσερα ποτήρια νερό και δύο ποτήρια ζάχαρη. Μετά βουτάμε στο ένα κομμάτι σιρόπι και μετά κρέμα και σκεπάζομε με το άλλο κομμάτι και πάλι σιρόπι με κρέμα.
Η κρέμα γίνεται: Τέσσερα ποτήρια γάλα , πέντε κουταλιές κορν – φλάου. Αν θέλομε πάνω από την πρώτη στρώση προσθέτομε διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα.

Ζελέ Πορτοκάλι
Βράζω τον χυμό 2-3 πορτοκαλιών με τέσσερεις κουταλιές ζάχαρη προσθέτοντας νερό μέχρι να γίνει, ο χυμός μισό λίτρο. Τον ανακατεύω με πέντε φύλλα ζελατίνης ήδη μαλακωμένης σε κρύο νερό και αφήνω να κρυώσει. Βάζω σε φόρμα και κατάψυξη. Πριν πήξει το βγάζω προσθέτω κομμάτια πορτοκαλιού, γλυκό νεράντζι ή περγαμόντο αμύγδαλα ασπρισμένα, τον υπόλοιπο χυμό και ψυγείο για 4-5 ώρες.

Κρέμα με αμύγδαλα
Ένα κιλό γάλα, δύο κουταλιές σούπας κορν φλάο, τέσσερεις κρόκοι , διακόσια πενήντα γραμμ. ζάχαρη αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα εκατόν πενήντα γραμμ.

Γλυκό με χυμό πορτοκάλι – μανταρίνι – λεμόνι
Υλικά για την κρέμα πορτοκαλιού: Ένα κιλό χυμό πορτοκαλιού, 80 γραμμ. ζάχαρη, 70 γραμμ. κορν φλάου, ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Υλικά για την κρέμα λεμονιού: Ένα κιλό χυμό λεμονιού, 120 γραμμ. ζάχαρη, 70 γραμμ. κορν φλάου, ξύσμα από 1 λεμόνι.
Υλικά για την κρέμα μανταρινού: Ένα κιλό χυμό μανταρινιού 80 γραμμ. ζάχαρη, 70 γραμμ. κορν φλάο ξύσμα από ένα μανταρίνι.
Λαδώνομε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Τοποθετούμε το χυμό πορτοκαλιού σ’ ένα κατσαρόλι ρίχνομε το ξύσμα και βάζομε στην φωτιά. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύομε το κορν φλάο με λίγο νερό.
Όταν ο χυμός αρχίζει να βράζει ρίχνομε το κορν φλάο και ανακατεύομε μέχρι να πήξει και γίνει κρέμα. Αδειάζομε στην λαδωμένη φόρμα. Αφήνομε να κρυώσει ελαφρώς. Εν τω μεταξύ , με τον ίδιο τρόπο φτιάχνομε την κρέμα λεμόνι και αδειάζομε πάνω στην σχεδόν κρύα κρέμα πορτοκάλι από σιγά. Συνεχίζομε με την ίδια διαδικασία με όλους τους χυμούς. Αφήνομε στο ψυγείο αρκετές ώρες και αναποδογυρίζομε σε μια πιατέλα. Στο ξεφορμάρισμα βοηθά το λάδωμα της φόρμας. Προαιρετικά συνοδεύουμε το γλυκό με ξηρούς καρπούς ακι κανέλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσομε ΒΙΟΧΥΜ χυμό συμπυκνωμένο, τον αραιώνομε

Α.Κ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ντ. Μπακογιάννη: Αν ο Σαμαράς ψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο, θα βγαίναμε πέντε χρόνια νωρίτερα

Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…

34 mins ago

Κρήτη: Έπιασαν τον γαμπρό με κόκα, σχόλασε ο γάμος!

Αναπάντεχη τροπή πήραν οι τελευταίες προετοιμασίες για έναν γάμο που επρόκειτο να γίνει σήμερα σε…

40 mins ago

Γάζα: Ακόμα ένας όμηρος σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό

Εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς ανακοίνωσε πως ισραηλινή όμηρος έχασε τη ζωή της, στον…

42 mins ago

Ανησυχούν οι επιστήμονες: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου – Πώς επηρεάζεται ο πλανήτης μας

Μια πρόσφατη ανακάλυψη των επιστημόνων αναφορικά με τον Ήλιο δημιουργεί ερωτήματα. Στο σημείο υπάρχουν μερικά παράξενα…

43 mins ago

Γ. Αγοραστάκης: “Συλλάβαμε τους Αμερικάνους των βάσεων με τη γίδα στον ώμο, καθώς σκορπούσαν στην περιοχή μας επικίνδυνα απόβλητα”

Ο Γιώργος Αγοραστάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκης Θεοδωράκης και πρώην αντινομάρχης Χανίων, συμεμτείχε στη μαζική…

47 mins ago

Η μαρτυρία της Χανιώτισσας μαθήτριας από την τρομακτική εισβολή μεθυσμένων Αμερικανών στρατιωτικών στο δωμάτιό της

Σοκαριστικές στιγμές είχε ζήσει η Νικολέτα Κάρδαρη, μαθήτρια της Γ' Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Χανίων…

53 mins ago

This website uses cookies.