Σπιτικές Προτάσεις: Γλυκά

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα
Μισό κιλό φυτίνη, τέσσερα αυγά, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα μπέικι μια βανίλια και λίγο κονιάκ, ένα πακέτο αλεύρι μαλακό, μαρμελάδα βερίκοκο.
Δουλεύουμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη καλά, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους πρώτα στο βούτυρο με τη ζάχαρη, εν συνεχεία τη μαρέγκα το κονιάκ, τη βανίλια και σιγά – σιγά αλεύρι με μπέικι. Η ζύμη κανονική.
Όταν ψηθούν και κρυώσουν βάζουμε λίγη μαρμελάδα και κολλάμε δύο – δύο.

Αμυγδαλωτά με κρόκους
Μια οκά αμύγδαλα (1280 γραμμ.), 120 δράμια (156 γραμμ.) ζάχαρη, 12 κρόκοι, όψη λεμονιού.
Κτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε τα αμύγδαλα αλεσμένα, τα ζυμώνουμε και τα κόβουμε με φορμάκια. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα όπου έχουμε στρώσει πρώτα ένα λαδόχαρτο, όταν ψηθούν και κρυώσουν τα βουτάμε στο ανθόνερο. Μετά τα βάζουμε σε μια πιατέλα να στραγγίσουν λίγο και τα κουκουλώνουμε σε άχνη. Τα βάζουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε σε αέρα. Την επομένη τα ξαναπερνάμε από την άχνη χωρίς ανθόνερο.

Αμυγδαλωτά με ασπράδια
1280 γραμμ. ασπράδια, 1280 γραμμ. ζάχαρη, 12 ασπράδια.
Ασπρίζουμε στεγνώνουμε και αλέθουμε τα αμύγδαλα. Περνάμε από αυτά λίγα – λίγα και τα κοπανίζουμε με λίγη από την ζάχαρη. Όταν τελειώσουν ζάχαρη και αμύγδαλα τα αφήνουμε γύρω στις 7 ώρες. Μετά χτυπάμε τα ασπράδια σφικτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα αμύγδαλα μέχρι να δούμε ότι πλάθονται. Ίσως να μην σηκώσει όλα τα ασπράδια αν είναι  μεγάλα τα αυγά. Για άρωμα χρησιμοποιούμε όψη λεμονιού. Τα πλάθουμε περίπου σαν καρύδι τα βάζουμε σε λαδόκολλα κολλάμε ένα αμύγδαλο και φουρνίζουμε.

Μπισκότα
1300 γραμμ. αλεύρι, δύο αυγά ολόκληρα και δύο κρόκους, 640 γραμμάρια φυτίνη, 320 γραμμ. ζάχαρη άχνη, λίγο κονιάκ ένα φλιτζάνι, γαρνίρετε με βανίλια ή αμύγδαλα.
Χτυπάμε πολύ καλά την φυτίνη με την ζάχαρη ρίχνομε τα αυγά και συνεχίζουμε να  χτυπάμε για λίγο προσθέτουμε το κονιάκ και τέλος το αλεύρι. Κόβομε τα μπισκότα σε διάφορα σχέδια. Σε αυτά που θα βάλομε από πάνω αμύγδαλα το αλείφομε με ασπράδι αυγού. Αν θέλομε να βάλομε βανίλια την διαλύομε σε μπεν μαρί και με οδοντογλυφίδα παίρνομε λίγη – λίγη βανίλια και κάνομε σχέδια.

Μαργαρίτες
640 γραμμ. βούτυρο, 12 κρόκους, 480 γραμμ. ζάχαρη, ένα κιλό αλεύρι , βανίλια.
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη προσθέτουμε τους κρόκους και την βανίλια. Χτυπάμε λίγο ακόμη τα υλικά και τέλος βάζομε το αλεύρι. Τις πλάθουμε σαν μικρά καρύδια και από πάνω βάζομε ή αμυγδαλωτά χονδροκομμένα και ασπρισμένα ή κερασάκι.

Μπισκότα με κουάκερ
Ένα μεγάλο βιτάμ, μια φλιτζάνα ζάχαρη, μια φλιτζάνα αλεύρι, μια φλιτζάνα κουάκερ, τρία αυγά, ένα γάλα ζαχαρούχο, δύο κουβερτούρες.
Χτυπάμε καλά το βιτάμ με την ζάχαρη προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα  στην συνέχεια  το κουάκερ και τέλος το ζαχαρούχο γάλα.
Το ψήνομε σε μέτριο φούρνο όπως τα κέικ. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο και ενώ είναι χλιαρό ρίχνομε λιωμένη σε μπεν μαρί  κουβερτούρα. Όταν κρυώσει κάπως το κόβομε σε στενόμακρα κομμάτια. Πιο πολύ μοιάζει με παστάκι.

Παξιμαδάκια
Μια φλιτζάνα ραφινέ, τρία αυγά, μια φλιτζάνα καρύδια χονδροκομμένα, τέσσερα φλιτζάνια αλεύρι, μισή φλιτζάνα ζάχαρη, δύο κουταλάκια μπέικι, άρωμα βανίλια.
Το μείγμα μαλακό. Κάνομε πέντε μπαστούνια τα χαράζομε στο μέγεθος που θέλομε τα ψήνομε κανονικά. Τα κόβομε εντελώς και τα παξιμαδάκια κατόπιν στους 70 βαθμούς.

Κουλουράκια
Ένα κρόκο αυγού, μια φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνα γάλα, ένα βιτάμ, ένα μπέικι 2-3 βανίλιες όσο αλεύρι σηκώσουν. Το αλείφουμε με ασπράδι, ψήνομε.

Κρασοκούλουρα
(πολύ ωραία)
Τρία νεροπότηρα ζάχαρη, δύο μπέικι, δύο κουταλάκια σόδα σε χυμό λεμονιού, διαλύομε μισό κρασοπότηρο κονιάκ ένα νεροπότηρο σουσάμι , αλεύρι όσο σηκώσει.

Μπισκότα με φουντούκι
Μια φλιτζάνα τσαγιού φουντούκια ωμά κοπανισμένα, τρία τέταρτα φλιτζάνα ζάχαρη, μισό βιτάμ , αλεύρι όσο πάρει, 200 βαθμούς ψήσιμο για 20 λεπτά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

2 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

2 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

2 hours ago

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα…

2 hours ago

Με δύο νέους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χανίων

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “O Άγιος Γεώργιος” με ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σήμερα ορκίστηκε…

2 hours ago

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον…

2 hours ago

This website uses cookies.