Σπιτικές Προτάσεις: Γλυκά

Γλυκό ψυγείου Πορτοκάλι
Διακόσια γραμμ. μπισκότα σαβαγιάρ. Βρέχομε με κονιάκ και γάλα χλιαρό.
Κρέμα: Τριάμισι ποτήρια γάλα, τέσσερις κουταλιές σούπας κορν φλάου, πέντε κουταλιές ζάχαρη, Κρέμα πορτοκάλι από πάνω: Τρία νεροπότηρα πορτοκαλάδα Βιοχύμ, μισό πορτοκάλι, μισό νερό, τέσσερις κουταλιές άνθος αραβοσίτου, βανίλια, δύο κουταλιές ζάχαρη.

Γλυκό Τασίας
Οκτακόσια πενήντα γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φράουλες, διακόσια γραμμ. ζελέ φράουλα, διακόσια γραμμ. κρέμα γάλακτος, πολλές κουταλιές ζάχαρη άχνη, ένα ποτήρι κονιάκ, τέσσερα ποτήρια νερό.
Χτυπάμε κρέμα γάλακτος με άχνη στο μπλέντερ βράζομε δύο ποτήρια νερό  για να διαλύσομε ζελέ και τα άλλα δύο για να κρυώσει. Ρίχνομε το γιαούρτι στο ζελέ την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνομε τις φράουλες σε κομμάτια μεγάλα. Τα βάζομε στο πυρέξ μετά στο ψυγείο.

Μπουγάτσα
Έξι φύλλα μπακλαβά, 400 γραμμ. μυζήθρα, ένα φλιτζάνι τσαγιού γάλα, ελάχιστο ραφινέ, 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι.
Για ψήσιμο λαδώνουμε κανονικό ταψί με μπόλικο λάδι. Μετά τοποθετούμε μπρούμυτα τη μπουγάτσα, Τοποθετούμε πρώτα δύο φύλλα καλά βουτυρωμένα και ρίχνομε το μείγμα. Πιάνουμε τις άκρες των φύλλων και τις διπλώνουμε αντικριστά. Έχουμε απλώσει και βουτυρώσει τα επόμενο φύλλο δίπλα. Πιάνουμε το μείγμα με τα δύο πρώτα φύλλα πολύ προσεκτικά και το τοποθετούμε μπρούμυτα στο τρίτο φύλλο. Διπλώνουμε, απλώνουμε το επόμενο φύλλο, ξαναρίχνουμε μπρούμυτα και συνεχίζουμε έως να τελειώσουν τα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Πυρώνουμε τον φούρνο πάνω – κάτω στον μεγαλύτερο βαθμό. Τοποθετούμε την μπουγάτσα. Χαμηλώνουμε τον φούρνο καιόταν ψηθεί από κάτω βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Στα τριάντα λεπτά της ώρας την περιχύνουμε με το βραστό λάδι. Αυτό γίνεται 3-4 φορές και την βγάζουμε.

Γλυκό Ψυγείου
Μια «Μόρφατ» κονσέρβα ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο ένα κουτί ζελέ μπανάνα ή ανανά διαλυμένο σ’ ένα ποτήρι νερό.
Τα κτυπάμε όλα μαζί και τα βάζουμε πάνω από μια στρώση σαβαγιάρ ή παντεσπάνι σιροπιασμένο. Πασπαλίζουμε με κουβερτούρα τριμμένη.

Γλυκό με ανανά
Τρία κουτιά ζελέ ανανά, δύο γιαούρτια «Φάγε», ενάμιση κιλό στραγγιστό, έναν ανανά κονσέρβα.
Διαλύουμε δύο κουτιά ζελέ ανανά στο οποίο προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας, ζάχαρη σ’ ένα ποτήρι ζεστό νερό και ένα κρύο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως (ένα τέταρτο εκτός ψυγείου, μια ώρα στο ψυγείο να κρυώσει αλλά όχι να πήξει). Κτυπάμε το γιαούρτι στο μίξερ, προσθέτουμε το ζελέ να χτυπηθούν προσθέτοντας ανανά κονσέρβα σε κομματάκια. Το αφήνουμε στ ψυγείο μια νύχτα, όταν πήξει τελείως φτιάχνουμε ένα ζελέ ανανά κανονικό (ένα κρύο, ένα ζεστό) και αφού κρυώσει το ρίχνουμε από πάνω και το αφήνουμε να πήξει.

Γιαούρτι παρφέ βύσσινο
Μια κομπόστα 800 γραμμ. βύσσινο, ένα κουτί ζελέ βύσσινο, μια κουταλιά ζελατίνη σκόνη, δύο αυγά χωρισμένα, ? κούπας ζάχαρη, 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, μισό κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου , πενήντα γραμμ. σαντιγί.
Στραγγίζουμε την κομπόστα και κρατάμε χωριστά τα βύσσινα και χωριστά το ζουμί. Μετράμε το ζουμί και συμπληρώνουμε με νερό να γίνει 3 κούπες. Με τις δύο κούπες φτιάχνουμε το ζελέ βύσσινο και βάζουμε στο ψυγείο να μισοπήξει. Στο υπόλοιπο ζουμί ανακατεύουμε τη ζελατίνη και  αφήνουμε να φουσκώσει. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και όταν λιώσει η ζελατίνη, ρίχνουμε μέσα τα  κροκάδια και τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε το μίγμα ώσπου να πήξει να αφρατέψει. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί  κι όταν  κρυώσει λίγο ανακατεύουμε χτυπώντας το με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και τα αφήνουμε έως ν’ αρχίζει να μισοπήζει. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή, ομοιογενή  ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μισοπηγμένο ζελέ του γιαουρτιού και αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.
Βάζουμε στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το μισοπηγμένο  ζελέ βύσσινο και αδειάζουμε μέσα στη φόρμα πάνω από το στερεοποιημένο ζελέ του  γιαουρτιού. Αφήνουμε στο ψυγείο ως την επόμενη μέρα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα και στολίζουμε με  σαντιγί. Διατηρείται στο ψυγείο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί στα Χανιά την Πέμπτη 23 Μαΐου.…

9 hours ago

Το γνώθι σ’ αυτόν ή Κρητών «έπαινοι» (αρέσει δεν αρέσει…) – Από αρχαιοτάτων χρόνων σφαζόμασταν μεταξύ μας

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Οι αρχαίοι  ιστορικοί για την Κρήτη γράφουν: «… γης από…

9 hours ago

Δεκαετίες μετά την δημιουργία επιτροπής για το Μνημειακό Συγκρότημα για τη Μάχη της Κρήτης, τίποτα δεν έχει γίνει

Του Νίκου Αγγελάκη 83 χρόνια πέρασαν από την Μάχη της Κρήτης τη συγκλονιστική και ανεπανάληπτη…

9 hours ago

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς αγώνες στίβου «Βενιζέλεια» που θα φιλοξενηθούν…

10 hours ago

Αντ. Ροκάκης προς Υφυπουργό Εργασίας: Σημαντικές οι προκλήσεις της επιχειρηματικότητας των Χανίων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων στη σύσκεψη εργασίας έθεσε στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης…

10 hours ago

Κρήτη: Ελεύθερος ο 21χρονος φαντάρος για τον υποτιθέμενο βιασμό

Αξέχαστη θα μείνει για τον 21χρονο Ηρακλειώτη η τραυματική εμπειρία που έζησε μετά την καταγγελία…

10 hours ago

This website uses cookies.