Κρέπες με κιμά:
Δύο φλιτζάνια γάλα, μια φλιτζάνα τυρί τριμμένο, μια φλιτζάνα αλεύρι, τρία αυγά ολόκληρα, μια κουταλιά σούπας κορν φλάου, λίγο πιπέρι, αλάτι.
Γέμιση: Μισό κιλό κιμά. Μπεσαμέλ, τυρί. Ψήνομαι τον κιμά όπως για μακαρόνια. Βάζομε μπεσαμέλ, τυρί. Τυλίγομε σε ρολό. Πανάρομε με αλεύρι, αυγό, φρυγανιά, τηγανίζομε.
Γέμιση για κρέπες με τυρί – ζαμπόν:
10 λεπτές φέτες ζαμπόν, 300 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη, 200 γραμμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα, 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος, ενάμιση λίτρο γάλα φρέσκο, 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 3 κουταλιές σούπας βούτυρο , λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Κόβουμε μικρά τετράγωνα το ζαμπόν . Αχνίζουμε τα μανιτάρια με ένα κουταλάκι βούτυρο. Σε κατσαρόλα λιώνουμε τα δύο κουτ. βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Πριν ροδίσει το αλεύρι προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πήξει το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τα μανιτάρια, τα ζαμπόν, την παρμεζάνα και τη μισή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε μια κρέπα σε ένα ρηχό πιάτο. Βάζουμε στο επάνω μέρος μιάμιση κουταλιά της σούπας γέμιση. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τις πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε.
Γέμιση για κρέπες με σπανάκι:
2 κιλά σπανάκι φρέσκο, 10 μεγάλες λεπτές φέτες ζαμπόν, 250 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη, πιπέρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο, 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος.
Πλένουμε, καθαρίζουμε ζεματάμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το σπανάκι, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα, τα 300 γραμμ. κρέμα γάλακτος, το αλάτι , το πιπέρι , το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Σ’ ένα ρηχό πιάτο απλώνουμε μια κρέπα βάζομε γέμιση τυλίγομε ως συνήθως τοποθετούμε σε πυρέξ, περιχύνουμε με υπόλοιπη κρέμα ψήνομε.
Γέμιση για κρέπες με γαρίδες:
Ένα κιλό μέτριες γαρίδες , 10 φέτες λεπτές γραβιέρα, 250 γραμμ. χυμός ντομάτας, 50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη, 1 σκελίδα σκόρδο, 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 2 κουταλιές, σούπας βούτυρο, μισό φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος , αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο δύο κουταλιές σούπας ξύδι.
Βράζουμε τις γαρίδες χωρίς νερό για πέντε λεπτά μόνο με το ξύδι και λίγο αλάτι τις καθαρίζουμε. Κρατάμε το ζωμό, πατάμε καλά τα κεφάλια τα περνάμε από σίτα και κρατάμε το χυμό. Σε κατσαρόλα βράζουμε το χυμό ντομάτας με σκόρδο μέχρι να μείνει το μισό. Αφαιρούμε στο τέλος το σκόρδο. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι ανακατώνοντας συνέχεια με σύρμα. Πριν ροδίσει, προσθέτουμε το χυμό ντομάτα και το ζωμό απ’ τις γαρίδες. Κατεβάζομε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι, τη μισή παρμεζάνα και ανακατώνουμε καλά. Τοποθετούμε μια κρέπα σε ρηχό πιάτο. Στο πάνω μέρος τοποθετούμε μια φέτα γραβιέρα πάνω στη γραβιέρα μια κουταλιά σάλτσα. Κόβουμε 3 γαρίδες στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στην σάλτσα. Τυλίγουμε, τοποθετούμε σε πυρέξ αλείφομε με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα τριμμένη και ψήνομε.
Γαρίδες σαγανάκι:
Ενάμιση κιλό γαρίδες νούμερο 5, ενάμιση ποτήρι νερό , ενάμιση λεμόνι, ένα κουτί ντοματάκια, δύο κόκκινες ντομάτες, ένα κρεμμύδι, λάδι, πιπεριές, ρίγανη , αλάτι, πιπέρι, ένα κουταλάκι ζάχαρη, ζωμό από τις γαρίδες , μισό κιλό φέτα.
Βράζομε τις γαρίδες με το νερό και το λεμόνι και αλάτι. Σουρώνουμε τις γαρίδες και κρατάμε το ζωμό, για την σάλτσα.
Σάλτσα: Αλέθομε τα ντοματάκια και την ντομάτα τα βάζομε στην κατσαρόλα προσθέτομε μια πιπεριά την οποία πετούμε στο τέλος, λάδι, κρεμμύδι, ρίγανη, αλάτι πιπέρι, ένα κουταλάκι ζάχαρη και το ζωμό από τις γαρίδες. Τα βράζομε μέχρι να ψηστεί η σάλτας. Όταν είναι έτοιμη την ρίχνομε στο ταψί Νο 34 κόβομε δύο πιπεριές μετά τοποθετούμε τις γαρίδες τις οποίες έχομε καθαρίσει μόνο το σώμα και τέλος βάζομε την φέτα κομμένη σε λεπτά φετάκια. Ψήνομαι σε μέτριο φούρνο.
Κάστανα μαρόν γλασσέ: (Εκτός ταξινόμησης γιατί τα καστανάκια τελειώνουν)
Διαλέγομε μεγάλα γερά κάστανα και τα καθαρίζομε από την εξωτερική τους φλούδα. Τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο κρύο νερό στο οποίο ρίχνομε και ελάχιστο αλάτι. Προσέχομε μη παραβράσουν τα βγάζομε και αφαιρούμε την εσωτερική τους φλούδα. Βάζομε για ένα κιλό και 300 γραμμ. κάστανα , ένα κιλό και 400 γραμμ. ζάχαρη και πέντε φλιτζάνια νερό να βράσουν και να γίνουν ένα σιρόπι κανονικό. Ρίχνομε μέσα τα κάστανα. Τα αφήνομε μια νύχτα και την άλλη μέρα τα βράζομε για πέντε λεπτά. Τραβάμε από την φωτιά και τ’ αφήνομε να σταθούν 4-5 ώρες. Τα ξαναβράζομε επί 3-5 λεπτά και πάλι τ’ αφήνομε 4-5 ώρες.
Επειδή στο μεταξύ το σιρόπι θα έχει πήξει ρίχνομε δύο κουταλιές χυμό λεμονιού αφού τραβήξομε με προσοχή τα κάστανα. Βάζομε το σιρόπι να δέσει πολύ καλά και ρίχνομε τα κάστανα. Τα αφήνομε μέσα μερικές ώρες και κατόπιν τα βγάζομε με δύο πιρούνια ένα – ένα χωρίς να τα τρυπάμε τα στραγγίζομε καλά και τ’ αδειάζομε σε πιατέλα. Αφού στεγνώσουν τα τοποθετούμε σε φοντάν.
Τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα «καρτελοποιήθηκε» και έχει μετατραπεί σε «Κολομβία της Ευρώπης»,…
Με αφορμή την είδηση ότι τα πρωτεία των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα έχει η Κρήτη…
Με την καθημερινότητα και κυρίως με τα ζητήματα που άπτονται του κόστους ζωής και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να…
Για τη χρονιά που πέρασε, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σχέση τους…
Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τη γνωστή τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ανήμερα των γενεθλίων της στο κέντρο…
Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg Businessweek έριξε φως στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπινων ωαρίων, αποκαλύπτοντας…
This website uses cookies.