1) Ένα βιτάμ, μια φαρίνα κόκκινη, ένα γιαούρτι μικρό, λίγο αλάτι, νερό χλιαρό. Ζυμώνομε καλά αφήνομε το ζυμάρι να ξεκουραστεί μισή ώρα.
2) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μισό κιλό), λίγο λάδι, λίγο αλάτι, λίγη τσικουδιά, ένα γιαούρτι 250 γρ, μισό μπέικιν, ένα αβγό. Ζυμώνομε καλά, το ζυμάρι ξεκουράζεται μισή ώρα
3) Τριάντα γρ. μαγιά, 1 κιλό αλεύρι σκληρό, 1 κρασοπότηρο γάλα, δύο αβγά, λίγο κρεατόζουμο, μια κουταλιά σούπας βούτυρο. Διαλύομε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και αφήνομε να φουσκώσει ως συνήθως. Ζυμώνομε καλά με το χλιαρό κρεατόζουμο. Προχωράμε στο άνοιγμα φύλλου.
4) Ένα κρασοπότηρο λάδι, μια φαρίνα κόκκινη, ένα γιαούρτι, λίγο αλάτι, νερό χλιαρό. Ζυμώνομε, αφήνομε το ζυμάρι μια ώρα. Ταψί μεγάλο
5) Ένα κιλό αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγο λάδι, ένα φακελάκι μαγιά, νερό χλιαρό. Αφήνομε το ζυμάρι μισή ώρα. Το χωρίζομε σε δύο μέρη. Κάθε μέρος το κάνομε 4 φύλλα λεπτά. Το πρώτο φύλλο μόνο, λίγο χονδρό και να προεξέχει απ’ το ταψί. Μια φλυτζάνα λιωμένη φυτίνη με λάδι ανακατεμένη. Λαδώνομε πολύ κάθε φύλλο, ρίχνομε τη γέμιση και από πάνω άλλα τέσσερα φύλλα λεπτά, λαδωμένα καλά.
6) Ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ένα κεσεδάκι βιτάμ μαλακωμένο. Ένα πακέτο φαρίνα κόκκινη, ένα τέταρτο πλάκας μαγιά μπύρας φρέσκια, μπύρα ποτό να διαλυθεί η μαγιά. Το ζυμάρι μαλακό, αφράτο.
7) Ζύμη σφολιάτας σας την έχω γράψει. Θα σας την ξαναγράψω σε άλλο φύλλο της εφημερίδας.
8) Ζύμη μπριζέ για τάρτες
Για τάρτες γλυκές: τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι, έξι κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι, ένα φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο, τρία κροκάδια αβγών, ξύσμα λεμονιού, μια κουταλιά σούπας νερό, δύο κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού. Κοσκινίζομε το αλεύρι και κάνομε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνομε μέσα τη ζάχαρη το αλάτι το βούτυρο σε κομματάκια, τα κροκάδια, το ξύσμα λεμονιού το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύομε το μείγμα ενώ παίρνομε μέσα το αλεύρι. Ζυμώνομε ελαφρά τη ζύμη, την πλάθομε σε μπάλα, την αλευρώνομε, την τυλίγομε σε πετσέτα και την διατηρούμε στο ψυγείο. Ανοίγομε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό. Η αλμυρή ζύμη μπριζέ γίνεται το ίδιο αλλά χωρίς τη ζάχαρη.
Καλές επιτυχίες
Καλά τραπεζώματα και
Καλό Πάσχα.
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.