ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σπιτικές προτάσεις: Ζύμες για πίτες

1) Ένα βιτάμ, μια φαρίνα κόκκινη, ένα γιαούρτι μικρό, λίγο αλάτι, νερό χλιαρό. Ζυμώνομε καλά αφήνομε το ζυμάρι να ξεκουραστεί μισή ώρα.

2) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μισό κιλό), λίγο λάδι, λίγο αλάτι, λίγη τσικουδιά, ένα γιαούρτι 250 γρ, μισό μπέικιν, ένα αβγό. Ζυμώνομε καλά, το ζυμάρι ξεκουράζεται μισή ώρα

3) Τριάντα γρ. μαγιά, 1 κιλό αλεύρι σκληρό, 1 κρασοπότηρο γάλα, δύο αβγά, λίγο κρεατόζουμο, μια κουταλιά σούπας βούτυρο. Διαλύομε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και αφήνομε να φουσκώσει ως συνήθως. Ζυμώνομε καλά με το χλιαρό κρεατόζουμο. Προχωράμε στο άνοιγμα φύλλου.

4) Ένα κρασοπότηρο λάδι, μια φαρίνα κόκκινη, ένα γιαούρτι, λίγο αλάτι, νερό χλιαρό. Ζυμώνομε, αφήνομε το ζυμάρι μια ώρα. Ταψί μεγάλο

5) Ένα κιλό αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγο λάδι, ένα φακελάκι μαγιά, νερό χλιαρό. Αφήνομε το ζυμάρι μισή ώρα. Το χωρίζομε σε δύο μέρη. Κάθε μέρος το κάνομε 4 φύλλα λεπτά. Το πρώτο φύλλο μόνο, λίγο χονδρό και να προεξέχει απ’ το ταψί. Μια φλυτζάνα λιωμένη φυτίνη με λάδι ανακατεμένη. Λαδώνομε πολύ κάθε φύλλο, ρίχνομε τη γέμιση και από πάνω άλλα τέσσερα φύλλα λεπτά, λαδωμένα καλά.

6) Ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ένα κεσεδάκι βιτάμ μαλακωμένο. Ένα πακέτο φαρίνα κόκκινη, ένα τέταρτο πλάκας μαγιά μπύρας φρέσκια, μπύρα ποτό να διαλυθεί η μαγιά. Το ζυμάρι μαλακό, αφράτο.

7) Ζύμη σφολιάτας σας την έχω γράψει. Θα σας την ξαναγράψω σε άλλο φύλλο της εφημερίδας.

8) Ζύμη μπριζέ για τάρτες
Για τάρτες γλυκές: τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι, έξι κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι, ένα φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο, τρία κροκάδια αβγών, ξύσμα λεμονιού, μια κουταλιά σούπας νερό, δύο κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού. Κοσκινίζομε το αλεύρι και κάνομε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνομε μέσα τη ζάχαρη το αλάτι το βούτυρο σε κομματάκια, τα κροκάδια, το ξύσμα λεμονιού το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύομε το μείγμα ενώ παίρνομε μέσα το αλεύρι. Ζυμώνομε ελαφρά τη ζύμη, την πλάθομε σε μπάλα, την αλευρώνομε, την τυλίγομε σε πετσέτα και την διατηρούμε στο ψυγείο. Ανοίγομε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό. Η αλμυρή ζύμη μπριζέ γίνεται το ίδιο αλλά χωρίς τη ζάχαρη.
Καλές επιτυχίες
Καλά τραπεζώματα και
Καλό Πάσχα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

32 επιζώντες από τους 67 επιβαίνοντες από το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν

Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…

17 hours ago

Χριστουγεννιάτικη μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα στους Αρμένους Αποκορώνου | Βίντεο

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…

19 hours ago

Από όλους εμάς στον “Αγώνα της Κρήτης”, ευχές από καρδιάς για Καλά Χριστούγεννα!

Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…

20 hours ago

Χριστούγεννα στην Κρήτη με απρόβλεπτη χιονόπτωση

Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…

20 hours ago

Συνετρίβη αεροσκάφος στο Καζακστάν με 110 επιβάτες – Τουλάχιστον 6 επιζώντες

Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…

20 hours ago

Ραγδαία η μείωση της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα – Στο 61% πλέον, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο – Στο 31% για τους νέους με τα ενοίκια στα ύψη

Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…

20 hours ago

This website uses cookies.