ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σπιτικές προτάσεις: Κρεατότουρτα

Κρεατότουρτα παραδοσιακή
Ζυμάρι: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις μισό κιλό, λίγο λάδι, αλάτι, λίγη τσικουδιά, ένα γιαούρτι 250 γρ, μισό μπέικι φακελάκι, ένα αυγό. Ξεκουράζεται το ζυμάρι μισή ώρα.
Γέμιση: Μισό κιλό μυζήθρα για μία τούρτα μεσαίου μεγέθους, μαλάκα, κρέας αρνάκι μικρό κομμένο μικρά κομματάκια. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κίμινο στο κρέας. Ή μπορείτε να μην βάλετε κίμινο στο κρέας και να βάλετε και στα τυριά και στο κρέας κανέλλα. Πηγαίνει πολύ.
Ανοίγομε φύλλο μέτριο και ντύνομε ένα καλά λαδωμένο μέτριο ταψί. Το φύλλο να προεξέχει απ’ τα τοιχώματα. Βάζομε μυζήθρα με τυρί μαλάκα τριμμένο και μαλαγμένο και αλατισμένο αν χρειάζεται, από πάνω, με όλα τα μυρωδικά που γράψαμε βάζομε το κρέας άψητο μικρά κομματάκια με το κόκκαλο. Από πάνω ξανά μυζήθρα με μαλάκα, ξανά κρέας και ξανά μυζύθρα και 250 γρ στάκα. Τα υλικά τα τοποθετούμε τρουλωτά σα λοφάκι. Κλείνομε από πάνω με το 2ο φύλλο γυρνώντας και κλείνοντας την τούρτα με το κάτω φύλλο. Ψήνομε μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς και άλλη μία ώρα περίπου στους 150 βαθ. Γυρνώντας και από κάτω την θερμοκρασία. Το ψήσιμο εξαρτάται απ’ τον κάθε φούρνο. Θα το παρακολουθείτε ίσως σας χρειαστεί λιγότερος χρόνος ή μικρότερη θερμοκρασία. Δηλαδή, αντί για 200 βαθ. Να είναι 180 βαθ. Θα δείτε εσείς

Κρεατότουρτα (2)
Ζυμάρι: Ένα κεσεδάκι γιαούρτι, ένα κεσεδάκι βούτυρο, ένα πακέτο φαρινάπ, απ’ τα μικρά πλακάκια μαγιά που είναι στα σούπερ μάρκετ ένα τέταρο, μπύρα ποτό για να διαλύσομε την μαγιά.
Γέμιση: Μπούτι αρνιού. Θα το βράσομε, θα ρίξομε ένα ποτήρι μπύρα και μία ντομάτα ολόκληρη, θα ρίξομε αλάτι, θα βραστούν όλα μαζί. Θα ξεκοκαλίσομε το κρέας αφού κρυώσει θα το αλατοπιπερώσομε, θα βάλομε κανέλα. Βάζομε μυζήθρα λίγο τυρί τοστ ένα τέταρτο τριμμένη γραβιέρα, μαλάκα. Στρώνομε το φύλλο, βάζομε πάνω τα τυριά από πάνω το κρέας ψιλοκομμένο και χωρίς κόκκαλα, πιπέρι, κανέλλα, ξανά τυριά και λίγη στάκα στο πάνω μέρος κανέλα και απλώνομε το πάνω φύλλο. Αυγό από πάνω και σισάμι.

Ζύμη για κρεατότουρτα
Δύο μικροί ή ένας μεγάλος κεσές γιαούρτι ένα κεσεδάκι βούτυρο ένα κεσεδάκι λάδι, ένα κουταλάκι μπέικι, λίγο αλάτι, αλεύρι όσο πάρει. Φύλλο κάτω, γέμιση όπως κρεατότουρτα (2) και φύλλο από πάνω και ως συνήθως.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αποσύρεται η παρουσιάστρια της Νορβηγίας από την Eurovision – «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» φώναξε μέσω Instagram

Η περσινή εκπρόσωπος της Νορβηγίας, Alessandra Mele, ανακοίνωσε πως δεν θα εμφανιστεί στον τελικό της…

2 hours ago

Ο Γάλλος σταρ σταματά την πρόβα της Eurovision σε διαμαρτυρία στο Ισραήλ – 15.000 διαδηλώνουν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision βρίσκεται σε αναταραχή μετά από μια σειρά σημαντικών κρίσεων που…

2 hours ago

Ανδρουλάκης από Αρκαλοχώρι: «Ζητώ εμπιστοσύνη για να αγωνιστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για καλύτερη ζωή»

Το Αρκαλοχώρι επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε περιοδεία του…

2 hours ago

Εβραίος επιζών του Ολοκαυτώματος: Η γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα δεν γίνεται στο όνομά μου! | Βίντεο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με έναν από τους τελευταίους εν ζωή εβραίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος Stephen…

3 hours ago

Eurovision 2024: Ελλάδα, Ελβετία, Ιρλανδία δεν παρουσιάστηκαν στην παρέλαση των σημαιών!

Σε μια είδηση κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής από την Eurovision 2024 η ολλανδική De Telegraaf αναφέρει ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και…

3 hours ago

Eurovision 2024: Ανάρτηση-ντροπή της Ισραηλινής τραγουδίστριας – Γελά και κοροϊδεύει τον πόλεμο στην Παλαιστίνη

Την ώρα που η EBU τάσσεται ξεκάθαρα κατά του αντιησραηλινού κύματος που έχει «σαρώσει» τη…

3 hours ago

This website uses cookies.