Μαρμελάδα πορτοκάλι
Διαλέγομε πορτοκάλια χονδρόφλουδα. Τα τρίβομε σε ψιλό τρίφτη να φύγει η εξωτερική τους φλούδα, τα χαράζομε κατά μήκος σε 5-6 λουρίδες και βγάζομε τις φλούδες. Παίρνομε τα πορτοκάλια ολόκληρα όπως μένουν (χωρίς φλούδια) και τα βάζομε σε κατσαρόλα να βράσουν ώστε όταν το τρυπάμε με το πηρούνι να λιώνουν. Τα περνάμε από σίτα μετράμε τον πολτό με το γλυτζάνι του τσαγιού και υπολογίζομε ίση ζάχαρη με τον πολτό, δηλαδή ένα μέρος ζάχαρη ένα μέρος πολτός.
Τα βάζομε σε φαρδιά κατσαρόλα να βράζει και να δέσει η μαρμελάδα. Στο μεταξύ έχομε βράσει το ένα τρίτο από τις φλούδες και τις έχομε κόψει λεπτές σαν σπιρτόξυλα. Τις στραγγίζομε και τις ρίχνομε στην μαρμελάδα. Αφήνομε να πάρουν μερικές βράσεις και κατεβάζομε από την φωτιά.
Μαρμελάδα κυδώνι
Πλύνομε και ξύνομε στον χονδρό τρίφτη τα κυδώνια. Βάζομε δύο μέρη κυδώνια, ένα μέρος ζάχαρη. Προσθέτομε στο σύνολο του μείγματος ενάμιση μέρος νερό και βράζομε σε μέτρια φωτιά. Βράζομε περίπου 10 λεπτά και κλείνομε το μάτι. Την άλλη μέρα ξαναψήνομε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Βατόμουρο μαρμελάδα
Δεν ξέρω εδώ αν βρίσκομε βατόμουρα στα σούπερ μάρκετ. Στην Ιταλία έχουν και είναι μεγάλα και πεντανόστιμα. Ν’ αρχίσομε να καλλιεργούμε ακόμα και σε μεγάλες γλάστρες. Είναι χωρίς αγκάθια τα καλλιεργήσιμα και τα βατόμουρα μεγάλα και πεντανόστιμα. Για να κάνομε τις μαρμελάδες μας.
Καθαρίζομε και πλένομε πολύ καλά τα βατόμουρα. Τα στραγγίζομε καλά και τα πολτοποιούμε στο μίξερ. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη (ένα κιλό βατόυμουρα 1200 gr ζάχαρη, χυμός λεμόνι) και τον χυμό λεμόνι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν το μείγμα γίνει μια πηχτή μάζα είναι έτοιμη η μαρμελάδα.
Δαμάσκηνο μαρμελάδα
2 κιλά δαμάσκηνα ώριμα και μαλακά, 2 κιλά ζάχαρη. Πλένομε καλά τα δαμάσκηνα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μίξερ. Βάζουμε τον πολτό από τα δαμάσκηνα σε κατσαρόλα, προσθέτομε τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει. Όταν σχηματιστεί μια παχύρευστη μάζα καταβάζομε από τη φωτιά.
Ροδάκινο μαρμελάδα
1 κιλό ροδάκινα, ένα κιλό ζάχαρη, 1 φλυτζανάκι νερό, λεμόνι. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα πλένομαι ενοείται, τα πολτοποιούμε στο μίξερ. Βάζομε στην κατσαρόλα τον πολτό με τη ζάχαρη και το νερό. Δυναμώνομε σταδιακά την φωτιά και βράζομε. Ρίχνομαι προς το τέλος το λεμόνι. Όταν δέσει, κατεβάζομε. (Αν θέλουμε αφαιρούμε τα φλούδια στην αρχή).
Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβενέτου. Το μεσημέρι…
Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Επισκέπτες από…
Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών…
Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε…
Την τελευταία της πνοή άφησε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Το θλιβερό…
Αναντιστοιχία μεταξύ των προσόντων που διαθέτουν οι απασχολούμενοι και αυτών που απαιτούνται για την επαρκή κάλυψη των…
This website uses cookies.