Σπιτικές Προτάσεις: Σαλάτες

Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές:

Ένα κιλό μελιτζάνες, ένα κιλό κόκκινες πιπεριές φρέσκες γλυκές Φλωρίνης, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο , ξύδι, αλάτι, πιπεριά Φλωρίνης κονσέρβα για γαρνίρισμα.Ψήστε τις μελιτζάνες στο γκριλ και τις ξεφλουδίζετε (φλάσκες χωρίς σπόρους). Τις ψιλοκόβετε, βάζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με το λιωμένο σκόρδο και το αλάτι. Λειτουργείτε το μπλέντερ ρίχνοντας λίγο – λίγο το λάδι. Συνεχίζετε το χτύπημα και ρίχνετε το ξύδι.

Μελιτζανοσαλάτα (2):

Μελιτζάνες φλάσκες στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Ξεφλουδίστε, ψιλοκόψτε με μαχαίρι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λιώστε σκόρδο ένα κομμάτι τυρί φέτα, λάδι από λίγο – λίγο και όσο σηκώσει, ξύδι από λίγο – λίγο και όσο σηκώσει. Δουλεύετε πάντα με πιρούνι ή ξύλινη σπάτουλα.

Μελιτζανοσαλάτα (3):

Μελιτζάνες φλάσκες, σκόρδο, μαγιονέζα, γιαούρτι, μαϊντανό.

Κόβουμε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζομε. Στρώνομε μια στρώση και από πάνω ρίχνουμε σκόρδο. Ξανά ροδέλες σκόρδο μαϊντανό. Μετά στρώσει από 10 κουταλιές μαγιονέζα και 10 κουταλιές γιαούρτι ανάμικτα και πάνω μαϊντανό.

Ιταλική σαλάτα:

Βράζομε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό. Το κρυώνομε γρήγορα. Κόβουμε καρέ ψιλό αγγούρι ή τουρσί, πιπεριές πράσινες, κόκκινες, μαϊντανό,, κρεμμύδι, καλαμπόκι βραστό, αρακά βραστό, κάππαρη, μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι. Τα ανακατεύομε όλα μαζί, γαρνίρομε.

Μαρουλοσαλάτα:

Ψιλοκόβουμε άνηθο μαρούλι φρέσκα κρεμμυδάκια ελάχιστο λάδι, αλάτι, ξύδι μπαλσάμικο. Αν θέλομε προσθέτομε τυρί ροκφόρ με μαγιονέζα που τα έχομε λιώσει στο μπλέντερ.

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια:

Βράζομε και σουρώνομε μαυρομάτικα φασόλια, βάζομε και ντομάτα κομμένη, ξύδι, αλάτι, λάδι, τα ανακατεύομε. Βράζομε κολοκύθια και τα κόβομε όπως το αγγούρι, προσεχτικά γιατί λιώνουν τα στρώνομε τελευταία αλατισμένα και τέλος προσθέτομε τόνο.

Μακαρόνια βίδες σαλάτα:

1 χαρτί βίδες μικρές, 2 κουτάκια τόνο, 2 γιαούρτια στραγγιστά, 250 γραμμ. μαγιονέζα , 1 κουτί μανιτάρια μικρά κομμένα.

Σοτάρουμε με λίγο λάδι τα μανιτάρια. Βράζομε τα μακαρόνια και τα ζεματάμε και ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί.

Σαλάτα μαρούλι – λάχανο:

Καθαρίζουμε και ξύνομε στην ξύστρα τρία μικρά παντζάρια, τα βάζομε σε ξύδι για λίγες ώρες. Κόβομε λάχανο μαρούλι τα αλατίζομε και τους βάζουμε λεμόνι και ελάχιστο λάδι.

Ανακατεύομε το μαρούλι, λάχανο, παντζάρια , ξύνομε 1-2 ξυνόμηλα. Όλα μαζί τα βάζομε σε σαλατιέρα και από πάνω τα σκεπάζομε με μαγιονέζα. Γαρνίρομε με πάπρικα, καρδιές μαρούλι και ελιές.

Άψητα ντοματίνια γεμιστά με κρέμα:

30 ντοματίνια, 5 κουταλιές μαγιονέζα, 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένης, 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφού πλύνομε καλά τα ντοματίνια, τα ανοίγομε από πάνω με ένα μικρό μαχαίρι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύομε την μαγιονέζα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτομε τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνομε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζομε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το προσθέτουμε μέσα σε κάθε ντοματίνι. Προσθέτομε από πάνω τα καπάκια από τα ντοματίνια και σερβίρομε σε πιατέλες μαζί με φρέσκα φύλλα ρόκας.

Τζατζίκι:

Γιαούρτι στραγγιστό, 2 αγγούρια ξυσμένα και στραγγισμένα, σκόρδο λιωμένο, αλάτι, λάδι, ξύδι όσο σηκώσει ( από λίγο βάζομε και δοκιμάζοντας συνεχίζομε).

Τζατζίκι διαφορετικό:

Τρίβουμε ένα αγγούρι και το στραγγίζουμε. Τρίβουμε ένα μέτριο καρότο. Ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ή και λιγότερο). Λιώνουμε σκόρδο όσο μας αρέσει. Ανακατεύουμε με δύο κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι. Σερβίρομε πασπαλίζοντας από πάνω γλυκιά πάπρικα.

Σαλάτα ρεπάνι:

Ρεπάνι άσπρο τριμμένο, ξυνόμηλα ψιλοκομμένα και χοντροκομμένα καρύδια. Περιχύνω με σάλτσα από μουστάρδα, λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, λάδι.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ν. Κανέλλου: Το εργαστηριακό ψάρι δεν είναι απομίμηση ψαριού

Στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή In Business, με τη Μαρία Σμιλίδου, μίλησε η καθηγήτρια Διατροφής…

1 hour ago

Απειλές Τραμπ κατά Πούτιν αν δεν σταματήσει ο “γελοίος πόλεμος” στην Ουκρανία

Απειλές κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν δεν σταματήσει άμεσα ο πόλεμος…

1 hour ago

Αποκαλυπτική έρευνα για την ακρίβεια: 63% ακριβότερο το καλάθι με βασικά τρόφιμα σε σύγκριση με το 2021 – Μειώθηκε η ιδιοκατοίκηση, αυξήθηκαν τα επιτόκια

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) για…

1 hour ago

Σωκράτης Φάμελλος: «Είναι παράλογο τα κέρδη των τραπεζών να είναι 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο»

«Την ανάγκη αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου και αύξηση της παρέμβασης της πολιτείας και στους…

1 hour ago

Λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών στο κύκλωμα βρεφών: Σε εξέλιξη η έρευνα για τη ‘βιομηχανοποίηση’ των γεννήσεων

Στις 7-8 Φεβρουαρίου αναμένεται να συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται…

1 hour ago

Τέμπη: «Είναι ξεκάθαρο ότι στο ηχητικό ακούμε τα παιδιά μας, ακούω τον γιο μου» λέει ο Ασλανίδης – Το μήνυμα της Καρυστιανού στον ανακριτή

Τα ηχητικά ντοκουμέντα του 112 που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και προκαλούν την κοινή γνώμη, όχι…

4 hours ago

This website uses cookies.