Σπιτικές Προτάσεις: Σαλάτες

Μελιτζανοσαλάτα με κόκκινες πιπεριές:

Ένα κιλό μελιτζάνες, ένα κιλό κόκκινες πιπεριές φρέσκες γλυκές Φλωρίνης, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο , ξύδι, αλάτι, πιπεριά Φλωρίνης κονσέρβα για γαρνίρισμα.Ψήστε τις μελιτζάνες στο γκριλ και τις ξεφλουδίζετε (φλάσκες χωρίς σπόρους). Τις ψιλοκόβετε, βάζετε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με το λιωμένο σκόρδο και το αλάτι. Λειτουργείτε το μπλέντερ ρίχνοντας λίγο – λίγο το λάδι. Συνεχίζετε το χτύπημα και ρίχνετε το ξύδι.

Μελιτζανοσαλάτα (2):

Μελιτζάνες φλάσκες στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Ξεφλουδίστε, ψιλοκόψτε με μαχαίρι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, λιώστε σκόρδο ένα κομμάτι τυρί φέτα, λάδι από λίγο – λίγο και όσο σηκώσει, ξύδι από λίγο – λίγο και όσο σηκώσει. Δουλεύετε πάντα με πιρούνι ή ξύλινη σπάτουλα.

Μελιτζανοσαλάτα (3):

Μελιτζάνες φλάσκες, σκόρδο, μαγιονέζα, γιαούρτι, μαϊντανό.

Κόβουμε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζομε. Στρώνομε μια στρώση και από πάνω ρίχνουμε σκόρδο. Ξανά ροδέλες σκόρδο μαϊντανό. Μετά στρώσει από 10 κουταλιές μαγιονέζα και 10 κουταλιές γιαούρτι ανάμικτα και πάνω μαϊντανό.

Ιταλική σαλάτα:

Βράζομε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό. Το κρυώνομε γρήγορα. Κόβουμε καρέ ψιλό αγγούρι ή τουρσί, πιπεριές πράσινες, κόκκινες, μαϊντανό,, κρεμμύδι, καλαμπόκι βραστό, αρακά βραστό, κάππαρη, μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι. Τα ανακατεύομε όλα μαζί, γαρνίρομε.

Μαρουλοσαλάτα:

Ψιλοκόβουμε άνηθο μαρούλι φρέσκα κρεμμυδάκια ελάχιστο λάδι, αλάτι, ξύδι μπαλσάμικο. Αν θέλομε προσθέτομε τυρί ροκφόρ με μαγιονέζα που τα έχομε λιώσει στο μπλέντερ.

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια:

Βράζομε και σουρώνομε μαυρομάτικα φασόλια, βάζομε και ντομάτα κομμένη, ξύδι, αλάτι, λάδι, τα ανακατεύομε. Βράζομε κολοκύθια και τα κόβομε όπως το αγγούρι, προσεχτικά γιατί λιώνουν τα στρώνομε τελευταία αλατισμένα και τέλος προσθέτομε τόνο.

Μακαρόνια βίδες σαλάτα:

1 χαρτί βίδες μικρές, 2 κουτάκια τόνο, 2 γιαούρτια στραγγιστά, 250 γραμμ. μαγιονέζα , 1 κουτί μανιτάρια μικρά κομμένα.

Σοτάρουμε με λίγο λάδι τα μανιτάρια. Βράζομε τα μακαρόνια και τα ζεματάμε και ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί.

Σαλάτα μαρούλι – λάχανο:

Καθαρίζουμε και ξύνομε στην ξύστρα τρία μικρά παντζάρια, τα βάζομε σε ξύδι για λίγες ώρες. Κόβομε λάχανο μαρούλι τα αλατίζομε και τους βάζουμε λεμόνι και ελάχιστο λάδι.

Ανακατεύομε το μαρούλι, λάχανο, παντζάρια , ξύνομε 1-2 ξυνόμηλα. Όλα μαζί τα βάζομε σε σαλατιέρα και από πάνω τα σκεπάζομε με μαγιονέζα. Γαρνίρομε με πάπρικα, καρδιές μαρούλι και ελιές.

Άψητα ντοματίνια γεμιστά με κρέμα:

30 ντοματίνια, 5 κουταλιές μαγιονέζα, 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένης, 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφού πλύνομε καλά τα ντοματίνια, τα ανοίγομε από πάνω με ένα μικρό μαχαίρι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύομε την μαγιονέζα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτομε τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνομε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζομε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το προσθέτουμε μέσα σε κάθε ντοματίνι. Προσθέτομε από πάνω τα καπάκια από τα ντοματίνια και σερβίρομε σε πιατέλες μαζί με φρέσκα φύλλα ρόκας.

Τζατζίκι:

Γιαούρτι στραγγιστό, 2 αγγούρια ξυσμένα και στραγγισμένα, σκόρδο λιωμένο, αλάτι, λάδι, ξύδι όσο σηκώσει ( από λίγο βάζομε και δοκιμάζοντας συνεχίζομε).

Τζατζίκι διαφορετικό:

Τρίβουμε ένα αγγούρι και το στραγγίζουμε. Τρίβουμε ένα μέτριο καρότο. Ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι άνηθο και ένα ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ή και λιγότερο). Λιώνουμε σκόρδο όσο μας αρέσει. Ανακατεύουμε με δύο κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό, 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι. Σερβίρομε πασπαλίζοντας από πάνω γλυκιά πάπρικα.

Σαλάτα ρεπάνι:

Ρεπάνι άσπρο τριμμένο, ξυνόμηλα ψιλοκομμένα και χοντροκομμένα καρύδια. Περιχύνω με σάλτσα από μουστάρδα, λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι, λάδι.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας από το Ηράκλειο Νίκος Ψιλάκης.…

31 mins ago

Ο Σταϊνμάιερ αφού τσέπωσε 2,2 δις ευρώ από τα γερμανικά δάνεια του πρώτου μνημονίου, πήγε και ζήτησε συγχώρεση στην Κάντανο

Έχει και η υποκρισία τα όρια της. Ο Σταϊνμάιερ, ηρθε στο μαρτυρικό τόπο της Καντάνου…

4 hours ago

Όταν οι Γερμανικές Αποζημιώσεις δεν πληρώνονται από τη Γερμανία αλλά από τα λεφτά των Ευρωπαίων

Είναι αυτή η τραγική πραγματικότητα. Η Γερμανία βρίσκει διαρκώς τρόπους να υπεκφεύγει των ευθυνών της…

4 hours ago

Κινητοποίηση έξω από το συνέδριο για το Airbnb: H μαζική τουριστικοποίηση απομακρύνει τις πόλεις από τις ανάγκες των κατοίκων | Φωτός

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το συνέδριο για τη βραχυχρόνια μίσθωση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης…

7 hours ago

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκόπουλου ζητά «μία κρήνη για τον Μιχάλη»

40 ημέρες συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Μιχάλη Πατσουράκη, ενός ενεργού πολίτη των Χανίων, οικολόγου,…

7 hours ago

3 Νοέμβρη οι εκλογές συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ – Πώς θα ψηφίσετε στα Χανιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χανίων, καλεί τα μέλη του στις Εκλογές Συνέδρων για το επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ,…

8 hours ago

This website uses cookies.