Σπιτικές Προτάσεις: Σαλάτες

Χωριάτικη σαλάτα

Ντομάτες αγγούρια, πιπεριές γλιστρίδα πατάτα βραστή, αυγά βραστά, ελιές, κρεμμύδι, λίγο βασιλικό ή μαϊντανό ή ρίγανη (ότι αρωματικό μας αρέσει) αρκετό ελαιόλαδο αλάτι, ελάχιστο ξύδι μπαλσάμικο. Μυζήθρα ή φέτα θρυμματισμένη μέσα, παξιμάδια βρεγμένα ελάχιστα με νερό και σπασμένα μέσα στο λάδι της σαλάτας.

Σαλάτα ζυμαρικών με πεπόνι

250 γραμμ. κοντό ζυμαρικό, 1 πεπονάκι περίπου 1 κιλό, 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν, μισό εκατοστό πάχος, 4 κουταλιές λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο, μερικά φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο, τον χυμό από ένα λεμόνι χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φλούδες παρμεζάνας.

Βράζομε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και βάζομε σε σαλατιέρα. Κόβομε το πεπονάκι και βγάζομε την ψίχα του με το ειδικό κουταλάκι σε μπαλάκια. Κόβομε το ζαμπόν σε μικρούς κύβους.

Προσθέτομε στη σαλατιέρα το ελαιόλαδο και ανακατεύομε. Ψιλοκόβομε το σκόρδο και το προσθέτομε στα ζυμαρικά επίσης βάζομε τις μπαλίτσες το πεπόνι και το ζαμπόν. Ρίχνομε τον βασιλικό πιπέρι λεμόνι και τις φλούδες της παρμεζάνας.

Αγκινάρες σαλάτα

Τρείς αγκινάρες ψιλοκομμένες, 1 χούφτα φρέσκα κουκάκια ξεφλουδισμένα , ένα αγγούρι, άνηθο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μερικές αλατσοελιές ελάχιστο λάδι πολύ λεμόνι, αλάτι θαλασσινό.

Σαλάτα με ψαρές

Ψαρές, ρόκα, χοντροκομμένο ραπάνι, λίγες καυκαλήθρες, λίγους τσόχους, λίγες γαλατσίδες , αλάτι λίγο λάδι , ελάχιστο ξύδι.

Γλιστρίδα σαλάτα με γιαούρτι

300 γραμμ. γλιστρίδα, 200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι, λίγο λάδι, λίγο σκόρδο λιωμένο, αλάτι, λεμόνι ή ξύδι.

Σαλάτα τόνου

Έξι αυγά βραστά, τα κόβω στη μέση και βγάζω τους κρόκους και τοποθετώ τα ασπράδια σε μια πιατέλα. Σ’ ένα πιάτο βάζω μια κονσέρβα τόνο σε λάδι τον λιώνω ρίχνω λίγο λεμόνι, πιπέρι λίγο καυτερό. Τον βάζω πάνω στα ασπράδια, τα σκεπάζω όλα τ’ αυγά να καλυφθούν καλά με μαγιονέζα. Πατάω τους κρόκους και τους ρίχνω πάνω από την μαγιονέζα. Γαρνίρω με πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες, ελιές και ραπανάκια.

Σαλάτα μπρόκολο

750 γραμμ. μπρόκολο, 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, 1 κουταλιά σούπας κέτσαπ, 1 κουταλιά σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη, 1 κουταλιά τσαγιού βασιλικός τριμμένος, 1κουταλιά σούπας λάδι, 1 κουταλιά τσαγιού ξύδι, αλάτι, πιπέρι.

Βράζουμε τα μπρόκολα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι και προσθέτουμε ανακατώνοντας καλά το κέτσαπ την κάππαρη, το βασιλικό, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το λάδι. Τοποθετούμε τα μπρόκολα σε πιατέλα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγη κάπαρη και βασιλικό από πάνω.

Φασολάκια φρέσκα με σκόρδο και γιαούρτι

2 κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι.

Βράζουμε νερό με αλάτι. Ζεματάμε τα καθαρισμένα φασολάκια για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο , το ξύδι το αλάτι, το λάδι. Τοποθετούμε τα φασολάκια σε σαλατιέρα και όταν είναι η ώρα να σερβίρουμε περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Σαλάτα καβούρι

1 κονσέρβα καβούρι, 2 αβοκάντο ώριμα, 4 αγκινάρες φρέσκες, μισή ρίζα σέλινο τριμμένη σε ρεντέ χοντρό, 2 τρυφερά κλαδιά σέλινο ψιλοκομμένα, 1 καρδιά μαρουλιού, 2 κουτ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι, μισή δόση μαγιονέζα, 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, 1 ποτηράκι ρούμι, μισό κουταλάκι τσαγιού αλάτι, 2 πρέζες πιπέρι άσπρο.

Στραγγίζουμε και καθαρίζουμε το καβούρι. Βγάζουμε μπαλίτσες τη σάρκα των αβοκάντος. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τρίβουμε τις καρδιές με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Σε σαλατιέρα τοποθετούμε τα φύλλα μαρουλιού, απλώνουμε επάνω το καβούρι, τις αγκινάρες κομμένες στα 4, τις μπαλίτσες αβοκάντο και το σέλινο. Προσθέτομε στη μαγιονέζα την κρέμα το ρούμι τον μαϊντανό το αλάτι το πιπέρι. Περιχύνουμε τα λαχανικά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Όπως με τον Ανδρουλάκη, θα δώσει η Κρήτη την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολάκη από την 1η Κυριακή;

Την Κυριακή διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, σε μια…

1 hour ago

Συγκλονίζει η μητέρα της Έμμας: «Δεν έχω δει ούτε φωτογραφία από το τροχαίο»

Πέρασαν μόλις δύο χρόνια, από τη μοιραία εκείνη νύχτα όπου ένας ασυνείδητος οδηγός που έτρεχε…

1 hour ago

Ο συνδυασμός Ροκάκη καταλαμβάνει 25 από τις 31 έδρες του νέου Δ.Σ. στο ΕΒΕΧ

Ο συνδυασμός του Αντώνη Ροκάκη σημείωσε σαρωτική νίκη στις εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου…

1 hour ago

Στα νότια του νομού Χανίων δομή βραχύβιας διαμονής μεταναστών;

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα καθημερινά για το σχεδιασμό του Υπουργείου Μετανάστευσης να δημιουργηθούν στην Κρήτη, δομές…

1 hour ago

Ξανά στο προσκήνιο τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα Χανιά – Έρευνα ΕΟΔΥ και Πολυτεχνείου αναζητά την πηγή μόλυνσης

Απαντήσεις για το κύμα γαστρεντερίτιδας στα Χανιά τον περασμένο Οκτώβριο αναζητά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ζητώντας…

1 hour ago

Ενημερωτική δράση του Δήμου Χανίων και της ΔΕΔΙΣΑ για τη μείωση των βιοαποβλήτων στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Χανίων και της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής…

1 hour ago

This website uses cookies.