Σαλιγκάρια τουρσί
Πλένομε, καθαρίζομε και βράζομε τα σαλιγκάρια. Τα βγάζομε από το κέλυφος και τα βάζομε σε λαδόξυδο.
Γλιστριδόσουπα
Ένα κρεμμύδι, ντομάτα φρέσκια, 1 πατάτα, 1 κολοκύθι, φύλλα μαδημένα γλυστρίδας. Ρίχνετε το κρεμμυδάκι σε λάδι, το τσιγαρίζετε κατόπιν την ντομάτα ψιλοκομμένη, την πατάτα επίσης το κολοκύθι. Ρίχνετε και τα φύλλα της γλυστρίδας νερό και άμα πάρουν βράση το ανάλογο ρύζι και αλάτι.
Μαντί
3-4 φλυτζάνια αλεύρι, χλιαρό νερό όσο σηκώσει, λίγο αλάτι, 400 γρ. κιμάς, 4-5 σκελίδες σκόρδο, 1 κιλό γιαούρτι σακούλας, λίγο δυόσμο.
Με το αλεύρι, το νερό και το αλάτι κάνομε μια ζύμη. Την ανοίγομε και κόβομε μακρόστενες λωρίδες και μετά τετραγωνάκια. Καβουρδίζομε τον κιμά με λίγο κρεμμύδι και βούτυρο. Κοπανίζομε το σκόρδο με αλάτι. Μέσα στα τετραγωνάκια κλείνομε τον κιμά και πιέζομε με πηρούνι το φύλλο.
Τα βράζομε σε καυτό νερό όπως τα μακαρόνια. Τα στραγγίζομε. Τα ξαναβάζομε στο τσικάλι και τα σκεπάζομε με το γιαούρτι το σκόρδο και τον δυόσμο. Αφήνομε για δύο λεπτά στη φωτιά.
Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η γρίπη των πτηνών πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στους ανθρώπους,…
Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβενέτου. Το μεσημέρι…
Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Επισκέπτες από…
Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών…
Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε…
Την τελευταία της πνοή άφησε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Το θλιβερό…
This website uses cookies.