Σουφλέ γιαουρτιού με σπανάκι:
250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 500 γραμμ. καθαρισμένο ψιλοκομμένο σπανάκι, 300 γραμμ. γιαούρτι, 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 125 βούτυρο λίγο βούτυρο για το πυρέξ, 2 αυγά, 60 γραμμ. τριμμένο Gouda, λίγη φρυγανιά τριμμένη, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρετε το σπανάκι με λίγο βούτυρο, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του και αφήστε το να κρυώσει. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι , την κρέμα γάλακτος, τα αυγά , το Gouda και το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο. Όταν έχουν αναμιχθεί καλά προσθέστε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, και μοσχοκάρυδο. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και ρίξτε λίγη φρυγανιά στα τοιχώματά του. Ρίξτε το μίγμα του σουφλέ στο πυρέξ στρώστε το και ρίξτε λίγη φρυγανιά από πάνω. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Μπουρέκι ορφανό:
Παίρνομε μεγάλα κολοκύθια και τα κόβομε ροδέλες. Τ’ αλατίζομε και τ’ αφήνομε 1-2 ώρες να στραγγίξουν σε σουρωτό. Τ’ αλευρώνουμε. Κόβουμε πατάτες ροδέλες. Βάζομε λίγο λάδι στο ταψί φρυγανιά τριμμένη, πατάτες μία – μία καλύπτομε τον πάτο. Από πάνω δυόσμο κομμένο, μυζήθρα από πάνω στρώση κολοκύθια δυόσμο ντομάτα ξυσμένη 2-3 κουταλιές στάκα, μυζήθρα και συνεχίζομε εναλλάξ έως να τελειώσουν τα υλικά. Δεν το σκεπάζομε με ζύμη ή χυλό. Γι’ αυτό το λέμε ορφανό. Ρίχνομε μια φλιτζάνα λάδι και γάλα. Ψήνομε στην αρχή δυνατή φωτιά να βράσει το κολοκύθι χωρίς να μαραζώσει και μετά χαμηλώνομε και σιγοψήνομε για μιάμιση με δύο ώρες περίπου. Αν χρειαστεί σκεπάζομε με αλουμινόχαρτο.
Γίνεται και με φύλλο σπιτικό ένα κάτω και ένα πάνω.
Το σπιτικό γίνεται: 1) απλό, με λίγο λάδι, νερό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι. Ανοίγομε χονδρούτσικο. 2) ένα κρασοπότηρο λάδι, γιαούρτι, αλάτι, νερό, αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Μελιτζάνες με γιαούρτι:
Ένα τέταρτο κιλού μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες, ελαιόλαδο για τηγάνισμα, μισό φλιτζάνι γιαούρτι, μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο, τέσσερα σκόρδα ψιλοκομμένα, δύο καυτερές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες, ξύδι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθειά χύτρα και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. Στραγγίζετε σε χαρτί απορροφητικό.
Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε γιαούρτι με υπόλοιπα υλικά και περιχύστε τις μελιτζάνες.
Μελιτζάνες με γιαούρτι (2):
Ένα κιλό μελιτζάνες ένα κουτί σάλτσα ντομάτας, 4 σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλάκια γλυκού ζάχαρη, δύο κεσέδες στραγγιστό γιαούρτι , λάδι, αλάτι.
Κόβω τις μελιτζάνες σε κύβους αλατίζω και τηγανίζω. Σε άλλο τηγάνι βάζω ντομάτα σκόρδο πάπρικα και την ζάχαρη. Βάζω τις μελιτζάνες σε μπολ τις ανακατεύω καλά με την σάλτσα και τις σκεπάζω καλά με το γιαούρτι. Πασπαλίζω με πάπρικα & μαϊντανό.
Για τη νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων και για τους δύο θόλους (iron dome), ενημέρωσε…
Του Καθηγητή Jeffrey Levett (Τζέφρεϋ Λέβετ)[*]. Στο πλαίσιο μιας διεθνούς συζήτησης, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να…
Γράφει ο Ιωάννης Ντουντουλάκης* Τα Χριστούγεννα συναντάμε παντού στολίδια. Μακάρι, αν αντί να ανάβουμε τεχνητά…
Η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ SYN.KA, μέσα στο πνεύμα των γιορτών, ξαναφέρνει κοντά μας τον…
Στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα αναχωρήσει τελικά το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από το…
Τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα «καρτελοποιήθηκε» και έχει μετατραπεί σε «Κολομβία της Ευρώπης»,…
This website uses cookies.