Και στην Μικρά Ασία και στην Κρήτη τα Χριστούγεννα έσφαζαν χοίρο.
Στην Μικρά Ασία συνήθιζαν τα Χριστούγεννα να μαγειρεύουν χοιρινό με το σέλινο. Και εδώ, μαγειρεύομε τα Χριστούγεννα χοιρινό. Ένας μεζές που έφτιαχναν όταν ήμουν μικρή (δηλαδή τω καιρώ εκείνω) ήταν και οι οματιές, απ’ το παχύ έντερο του χοίρου. Σας το παραθέτομε και σας λέμε μην το αηδιάσετε, ήταν πολύ νόστιμο.
Οματιές
Παίρνομε το παχύ έντερο από μικρό και υγιέστατο γουρούνι. Τα πλένομε σχολαστικά και τα βάζομε στο νεράντζι ή στο λεμόνι για ώρες. Βράζομε το συκωτάκι του την καρδιά, τα νεφρά, τους φλέμονες, την σπλήνα. Να ψηθούν καλά. Τα κόβομε ψιλά κομματάκια βάζομε δύο κούπες ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κίμινο ν’ ακούγονται δηλαδή να είναι πικάντικα, προσθέτομε και μια κούπα σταφίδες και κουκουνάρια. Κόβομε τα έντερα περίπου 40 πόντους. Τα γεμίζομε χαλαρά γιατί το ρύζι φουσκώνει και θα σκάσουν. Κάνομε τρύπες στο γεμισμένο έντερο με πιρούνι. Δένομε τις άκρες.
Τα βράζομε σε μπόλικο νερό έως να ψηθούν.
Τα τραβάμε, αφήνομε να κρυώσουν και τα κόβομε ροδέλες.
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.