Πουτίγκα με δαμάσκηνα φρέσκα
Τρείς κουταλιές σούπας αλεύρι, τρία αυγά, τρεις κουταλιές σούπας ζάχαρη ψιλή, μισό λίτρο γάλα, 25 γραμμάρια βούτυρο, 575 γραμμάρια φρέσκα δαμάσκηνα κομμένα στα δύο, μια κουταλιά σούπας άχνη.
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνω το αλεύρι και χτυπάω για να γίνει ζύμη. Ζεσταίνω το γάλα και το προσθέτω σιγά σιγά στη ζύμη. Με το μισό βούτυρο αλείφω ένα πυρίμαχο σκεύος μικρό. Ρίχνω μέσα λίγη ζύμη, τα δαμάσκηνα με το κομμένο κομμάτι προς τα κάτω. Συμπληρώνω από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Κόβω το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια, τα σκορπάω από πάνω και ψήνω για 30 λεπτά περίπου. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και τη ξαναβάζω στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και δαμάσκηνα κονσέρβα. (Το σκεύος πρέπει να είναι ρηχό).
"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς ένα ανήλικο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά στο…
Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των βασικών δημογραφικών δεικτών καθιστώντας μαραθώνιο δεκαετιών την απόσυρση…
Απόφαση σταθμός από το Σ.τ.Ε ανοίγει το δρόμο για να παίρνουν τη σύνταξη των ανασφαλίστων…
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Έλληνα ροκ μουσικού, Αντώνη Τουρκογιώργη, ο…
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στα Χανιά, όταν μια 26χρονη Καναδή κάλεσε…
Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου να…
This website uses cookies.