Σταφιδόψωμο
Ένα πακέτο φαρινάπ, δύο ποτήρια γάλα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα κι ένα τέταρτο σπορέλαιο, τέσσερα αυγά, δύο κουταλάκια σόδα, μια κουταλιά γαρύφαλλο , μια κουταλιά κανέλλα, δύο νεροπότηρα σταφίδες.
Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 45’.
Μπουγάτσα
Έξι φύλλα μπακλαβά, τετρακόσια γραμμ. μυζήθρα, 1 φλιτζάνα τσαγιού λάδι ραφινέ, 1 φλιτζάνα τσαγιού γάλα, 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι.
Για ψήσιμο λαδώνομε κανονικό ταψί με μπόλικο λάδι. Μετά τοποθετούμε μπρούμυτα τη μπουγάτσα. Τοποθετούμε πρώτα δύο φύλλα καλά βουτυρωμένα και ρίχνομε το μείγμα. Πιάνομε τις άκρες των φύλλων και τις ενώνομε αντικριστά! Έχομε απλώσει και βουτυρώσει το επόμενο φύλλο δίπλα. Πιάνομε το μείγμα με τα δύο πρώτα φύλλα πολύ προσεκτικά και το τοποθετούμε μπρούμυτα στο απλωμένο φύλλο. Διπλώνομε, απλώνομε το επόμενο φύλλο ξαναρίχνομε μπρούμυτα ξαναπλώνουμε ρίχνουμε πάλι τα διπλωμένα φύλλα και συνεχίζομε έτσι μέχρι να τελειώσουν. Πυρώνομε πάνω κάτω τον φούρνο. Τοποθετούμε την μπουγάτσα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο. Χαμηλώνομε τον φούρνο και άμα ψηθεί από κάτω βγάζομε το αλουμινόχαρτο.
Στα 30 λεπτά της ώρας την περιχύνομε με το λάδι της. Επαναλαμβάνομε 2-3 φορές και βγάζω.
Τριγωνάκια με αμύγδαλο
Μισό κιλό φύλλο, μισό κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα στο μπλέντερ, μισό κιλό ζάχαρη άχνη, ένα αυγό μόνο το ασπράδι, μισό κρασοπότηρο νερό, δύο βανίλιες, άχνη για πασπάλισμα.
Ασπρίζομε τα αμύγδαλα και τα περνάμε από την μηχανή. Κατόπιν ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα αμύγδαλα την ζάχαρη, το ασπράδι, το νερό και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κόβουμε το φύλλο λωρίδες και το τυλίγουμε τριγωνάκι αφού λαδώσουμε πρώτα το φύλλο. Τα τοποθετούμε στο φούρνο. Τα αφήνομε να ροδίσουν και μόλις τα βγάλουμε όπως είναι ζεστά τους βάζομε από πάνω άχνη ζάχαρη.
Μανταρινάκι
Τριάντα μανταρίνια το φύλλο (χοντρόφλουδα), μισό κιλό αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα (ασπρισμένα), 750 γραμμ. ζάχαρη (κοινή), τέσσερις κουταλιές φρυγανιά κοπανισμένη.
Ξεβράζουμε δύο φορές τα φύλλα του μανταρινιού (όχι πολύ μη φύγει το χρώμα τους) και μετά τα ρίχνομε σε κρύο νερό και τα αφήνομε τέσσερις ώρες μετά τα στραγγίζομε σε πετσέτα. Τα αφήνομε πάνω στην πετσέτα αρκετές ώρες. Κατόπιν τα περνάμε από την μηχανή του πουρέ και τα βάνουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και γυρίζουμε με το κουτάλι μέχρι να δέσουν (όπως του χαλβά) προς το τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και την φρυγανιά. Τα κάνουμε στρογγυλά με λακκάκι, τα κυλάμε στη ζάχαρη και καρφώνουμε φυλλαράκι μυρτιάς.
Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε νέα λίστα προϊόντων με μειωμένες τιμές από 5 έως 24% στα σούπερ μάρκετ, που…
Η Περιφέρεια Κρήτης, Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης, με αφορμή την…
Θλίψη προκαλεί η είδηση θανάτου ενός ανθρώπου στα χαλάσματα κτιρίου στο Ηράκλειο, λίγες ώρες πριν…
Τιτάνια μάχη για να ανασύρουν την 33χρονη Αμερικανίδα από το σημείο όπου βρέθηκε μετά την πτώση…
ΣΚΑΪ και ο ίδιος δεν απείλησαν τον καθηγητή Οικονομικών Κοσμά Μαρινάκη υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε, σε συνέχεια των καταγγελιών…
Την ανακατανομή 61 θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών χρονικής περιόδου λήψεως νοσηλευτικής ειδικότητας 2024-2025 στις νοσηλευτικές ειδικότητες…
This website uses cookies.