Διάφορες ζύμες για πίτες
Για πίτα και για πίτσα:
1 φαρίνα, 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό, 1 κρασοπότηρο λάδι ραφινέ, λίγο αλάτι και 1 κρασοπότηρο χλιαρό νερό περίπου για μαλακή ζύμη. Αφήνομε 1 ώρα. Είναι για μεγάλο ταψί.
Σε μικρότερο αφαιρούμε ένα μέρος για να μην γίνει πολύ παχύ το φύλλο.
Ζύμη για φύλλο καλιτσουνιών:
Μισό κιλό αλεύρι, 1 φλιτζάνα νερό, 1 κουταλιά σούπας τσικουδιά, αλάτι, 4 κουταλιές σούπας λάδι. Αφήνομε σκεπασμένη τη ζύμη μισή ώρα.
Ζύμη για τυροπιτάκια:
1 ποτήρι λάδι, 1 ποτήρι φυτίνη, 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, λίγο αλάτι, 2 μπέικη, 1 κιλό αλεύρι.
Άλλη ζύμη για κρεατόπιτες και λ.π.:
Ένα κιλό αλεύρι κοινό και μια χούφτα φαρινάπ, μαγιά φρέσκια στη μύτη του μαχαιριού, 1 κεσέ βούτυρο λιωμένο, ένα κεσέ γιαούρτι, μπύρα ποτό διαλύομε τη μαγιά και κάνουμε ζυμάρι. Αμέσως το ανοίγομε. Δεν το αφήνομε να φουσκώσει να γίνει ψωμί. Και αμέσως βάζομε στον φούρνο.
Παραδοσιακή ζύμη για Πασχαλινά καλιτσούνια και κρεατότουρτες:
Κρατάμε το κρεατόζουμο από το κρέας που βράζομε για τις κρεατότουρτες. Το κρέας πρέπει να είναι άριστο, αρνάκι θηλυκό να μη μυρίζει.
Βάζομε αλάτι στο αλεύρι και ζυμώνομε με το κρεατόζουμο ζυμάρι μαλακό. Ανοίγομε φύλλο χονδρούτσικο
“Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, όσα συμβαίνουν στην Γάζα έχουν χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί…
Σοβαρή εξέλιξη στις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν - λίγες μόλις εβδομάδες πριν αποχωρήσει…
Κάθε φορά που πλησιάζει η επέτειος της μεγαλειώδους λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εμφανίζονται οι γνωστοί –…
Στο πλαίσιο του κύκλου Διαδικτυακές Συναντήσεις που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη…
Eπίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Nanjing University of Aeronautics and Astronautics (NUAA) πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου Κρήτης,…
Σε ανάρτηση προέβη ο Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος και διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή…
This website uses cookies.