Μπουρεκάκια με τυρί και μανιτάρια:
450 γραμμ. φύλλο κρούστας, ½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, 3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό, 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα σοταρισμένα μανιτάρια, 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι), 2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το βουτυρώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα όλα τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα.
Τέλος προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια. Κόβουμε το φύλλο κατά μήκος σε τρεις λωρίδες. Παίρνουμε μία – μία τις λωρίδες, τις αλείφουμε με βούτυρο και από τις δύο πλευρές, βάζουμε στην άκρη της μιας κουταλιάς γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου δεξιά και αριστερά προς τα μέσα να μη χυθεί η γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Το αλείφουμε με βούτυρο και λάδι και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για είκοσι λεπτά.
“Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, όσα συμβαίνουν στην Γάζα έχουν χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί…
Σοβαρή εξέλιξη στις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν - λίγες μόλις εβδομάδες πριν αποχωρήσει…
Κάθε φορά που πλησιάζει η επέτειος της μεγαλειώδους λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εμφανίζονται οι γνωστοί –…
Στο πλαίσιο του κύκλου Διαδικτυακές Συναντήσεις που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη…
Eπίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Nanjing University of Aeronautics and Astronautics (NUAA) πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου Κρήτης,…
Σε ανάρτηση προέβη ο Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος και διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή…
This website uses cookies.