Πατσαβουρόπιτα:
1 πακέτο φύλλο για γαλακτομπούρεκο, 4 αυγά, 1 ποτήρι σπορέλαιο, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 μπέικη, βανίλια, 1 γιαούρτι φρέσκο.
Βουτυρώνω το ταψί. Τα φύλλα όλα αλάδωτα τα απλώνω στο ταψί και τα πατσαβουριάζω. (Τα διπλώνω σε μεγάλες πιέτες όπως στις πλισέ φούστες). Χτυπώ τ’ αυγά με ζάχαρη και αναμιγνύω με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνω πάνω στα φύλλα. Βάζω στο φούρνο. Όταν ψηθεί περιχύνω με σιρόπι.
Σιρόπι: Δυόμιση ποτήρια νερό, 2 ζάχαρη, 10 λεπτά βράσιμο. Γλυκό να είναι κρύο – σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζω με λίγη κανέλλα.
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
Αναπάντεχη τροπή πήραν οι τελευταίες προετοιμασίες για έναν γάμο που επρόκειτο να γίνει σήμερα σε…
This website uses cookies.