Χαλβάς Φαρσάλων
Ένα ποτήρι λάδι ή ραφινέ, 2 ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, 1 νεσεστέ.
Βάζομε το λάδι με την ζάχαρη στη κατσαρόλα να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Βάζομε σε λεκανίτσα το νερό με το νεσεστέ και το ρίχνομε στην κατσαρόλα το ανακατεύομε μέχρι να βγάλει το λάδι του.
Γιαουρτόπιτα
Ένα κεσέ γιαούρτι, δύο κεσέδες ζάχαρη, ένας κεσές βούτυρο, πέντε αυγά, δυόμιση κεσέδες αλεύρι, ένα μπέικη.
Καφασωτό
300 δράμια αλεύρι , 100 δράμια βούτυρο, 100 δράμια ζάχαρη, 7 αυγά, 1 ποτηράκι κονιάκ, 1 κουταλάκι σόδα.
Να δουλευτούν καλά και να γίνουν μια πάστα. Την χωρίζετε εις δύο μέρη ανοίγετε το ένα φύλλο χονδρό και το απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Ανοίγετε και το άλλο φύλλο το κόβετε λουρίδες και το πλένετε καφασάκια επί του πρώτου το οποίο έχετε στρώσει με γλυκό ή μαρμελάδα και το βάζετε στο φούρνο.
Μπουγάτσα (2)
Μισό κιλό φύλλα, ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό, ένα κιλό γάλα, ένα βιτάμ, μια κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο, ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τέσσερα αυγά, κανέλλα, γαρύφαλλα στα φύλλα, βανίλια, άχνη ζάχαρη.
Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και την ζάχαρη ώσπου να πήξει ελαφριά. Κατεβάζουμε. Ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο, βανίλια. Όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα αυγά. Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Κάθε φύλλο βούτυρο, κανέλλα , γαρύφαλλο. Στη μέση την γέμιση. Από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε στους 100 βαθμούς μια ώρα περίπου. Χαράζομε και μετά το ψήσιμο από πάνω άχνη και κανέλλα.
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε έξω από το Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, με θύματα δύο πεζούς που…
Τα 18,8 δισ. ευρώ προσέγγισαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2024,…
Μια 27χρονη γυναίκα που κατήγγειλε τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση όσο εκείνη ήταν μόλις…
Το Διεθνές Τουρνουά Παμπαίδων Θεσσαλονίκης διεξάγεται για 18η χρονιά από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης –…
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Ενσωμάτωση…
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους…
This website uses cookies.