Πουτίγκα με δαμάσκηνα φρέσκα
Τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, τρία αυγά, τρεις κουταλιές σούπας ζάχαρη ψιλή, μισό λίτρο γάλα, 25 γραμμάρια βούτυρο, 575 γραμμάρια φρέσκα δαμάσκηνα κομμένα στα δύο, μία κουταλιά σούπας άχνη.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνω το αλεύρι και χτυπάω για να γίνει ζύμη. Ζεσταίνω το γάλα και το προσθέτω σιγά σιγά στη ζύμη. Με το μισό βούτυρο αλείφω ένα πυρίμαχο σκεύος μικρό. Ρίχνω μέσα λίγη ζύμη, τα δαμάσκηνα με το κομμένο κομμάτι προς τα κάτω. Συμπληρώνω από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Κόβω το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια, τα σκορπάω από πάνω και ψήνω για 30 λεπτά περίπου. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και τη ξαναβάζω στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και δαμάσκηνα κονσέρβα. (Το σκεύος πρέπει να είναι ρηχό).
Με καυστική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προειδοποιεί για τους…
Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, εγκαινιάζοντας τη…
Η συγκλονιστική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη, σε θεατρική προσαρμογή και ερμηνεία του…
Με ισχυρή συμμετοχή κοινωνικών και πολιτικών φορέων, συγκροτείται μέτωπο αντίστασης στην προοπτική κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου…
Κύριε διευθυντά, Τί συμβαίνει στὸ μετόχι τῆς μονῆς Σινᾶ, στὰ Χανιὰ τῆς Κρήτης; Μετὰ τὴν…
Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, δήλωσε στο BBC ότι η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να παραχωρήσει…
This website uses cookies.