Μηλόπιτα:
Για τη ζύμη: Δύο φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι, τρία τέταρτα φλιτζανιού βιτάμ, δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη ένας κρόκος αυγού, μια κουταλιά κονιάκ, ένα κουταλάκι μπέικη, ένα κιλό μήλα. Μισό φλιτζάνι ζάχαρη, μια κουταλιά κανέλλα, μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο, ένα ασπράδι αυγού. Κοσκινίζω το αλεύρι και ανακατεύω με την ζάχαρη και το μπέικη, προσθέτω βιτάμ, τον κρόκο και το κονιάκ και ζυμώνω να γίνει μια ζύμη μαλακή. Την ανοίγω σε χοντρό φύλλο και την στρώνω σε βουτυρωμένο ταψί προσέχοντας να καλύψει και τα πλάγια του ταψιού. Την τρυπάω με πιρούνι σε διάφορα μέρη για να μην φουσκώσει και την βάζω σε μέτριο φούρνο.
Καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω χοντρές φέτες. Τα ανακατεύω με την ζάχαρη, κανέλλα και το ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα. Βγάζω το ταψάκι και στρώνω επάνω στη ζύμη τα μήλα.
Λιώνω το βούτυρο και ραντίζω την επιφάνεια. Βάζω σε μέτριο φούρνο να ψηθεί τριάντα λεπτά ακόμα.
Γλυκό Τασίας:
Υλικά: 850 γραμμ. γιαούρτι, στραγγιστό, μισό κιλό φράουλα ή άλλο φρούτο, 200 γραμμ. ζελέ φράουλα ή άλλο φρούτο, 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος, πολλές κουταλιές ζάχαρη άχνη, 1 ποτήρι κονιάκ, 4 ποτήρια νερό.
Εκτέλεση: Κτυπάμε κρέμα γάλακτος με άχνη στο μπλέντερ, βράζομε 2 ποτήρια νερό για να διαλύσομε ζελέ και τα άλλα 2 για να κρυώσει.
Ρίχνομε το γιαούρτι στο ζελέ, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν ρίχνομε τις φράουλες σε κομμένα κομμάτια. Τα βάζομε στο πυρέξ μετά ψυγείο.
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
Αναπάντεχη τροπή πήραν οι τελευταίες προετοιμασίες για έναν γάμο που επρόκειτο να γίνει σήμερα σε…
This website uses cookies.