Τας Κεμπάπ:
Υλικά: Ένα κιλό κρέας κιλότο, τετρακόσια γραμμ. ψιλοκομμένη ντομάτα, ενάμιση φλιτζάνι ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλιές γλυκού μπαχάρι, γαρύφαλλα, δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα , ένα φύλλο δάφνη, αλάτι – πιπέρι, μισό κιλό ρυζάκι.
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να ροδίσει. Προσθέτω το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω για πέντε λεπτά. Προσθέτω ντομάτα, σκόρδο και μπαχαρικά, το ανάλογο νερό και βράζω μιάμιση ώρα περίπου. Προσθέτω το ρυζάκι προσέχοντας να υπάρχει το ανάλογο νερό και βράζω για 10 λεπτά ακόμη.
Ρολό από κιμά:
Υλικά: Μοσχάρι και χοιρινό. Ένα κιλό κιμά, τέσσερα αυγά βρασμένα, μπέικον, τυρί και μπαχαρικά.
Εκτέλεση: Βάζω στο μπλέντερ ψωμί μουλιασμένο, δύο αυγά, αλάτι – πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, βασιλικό, μαϊντανό και κρεμμύδι. Μετά σε μια λεκάνη βάζω κιμά. Το υλικό αυτό κομματάκια μπέικον τριμμένο κασέρι και γάλα. Τα πλάθω, βάζω τα βρασμένα αυγά και το τυλίγω. Στις πατάτες λιώνω σε ζεστό νερό ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο μουστάρδα και τις περιχύνω. Τρίβω στο μπλέντερ κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη, το ρίχνω στις πατάτες και μπόλικο λεμόνι.
Μπουρεκάκια με τυρί και μανιτάρια:
Υλικά: Ένα πακέτο φύλλο κρούστας 450 γραμμ., μισό φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος, τρεις κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό, ένα φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα σοταρισμένα μανιτάρια, ένα φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι), δύο κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι.
Εκτέλεση: Ζεσταίνω σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω το σιμιγδάλι και το βούτυρο και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει καλά. Κατεβάζω από την φωτιά και ανακατεύω μέσα στο μίγμα όλα τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Τέλος προσθέτω τα σοταρισμένα μανιτάρια. Κόβω το φύλλο κατά μήκος σε τρεις λωρίδες. Παίρνω μια μια τις λωρίδες τις αλείφω με βούτυρο και από τις δύο πλευρές, βάζω στην άκρη της μια κουταλιά γέμισης, διπλώνω τις άκρες του φύλλου δεξιά και αριστερά προς τα μέσα να μη χυθεί η γέμιση και τυλίγω σε ρολό. Το αλείφω με βούτυρο και λάδι και τα ψήνω στο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσουν περίπου είκοσι λεπτά.
Κουνέλι Μαρίας:
Υλικά: Κουνέλι, αλάτι, πιπέρι, ξύδι, κρασί, αλεύρι, μανιτάρια, πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κρεμμύδι, λάδι.
Εκτέλεση: Κόβουμε το κουνέλι σε μικρά κομμάτια το αλατοπιπερώνουμε του βάζουμε ξύδι κρασί και το αλευρώνουμε και το τηγανίζομε. Μετά ρίχνομε μέσα μανιτάρια πιπεριές κρεμμύδι νερό κρασί λάδι και το βάζουμε στο φούρνο.
Σαλάτα Μελιτζάνα:
Υλικά: Μελιτζάνες φλάσκες σκόρδο, μαγιονέζα, γιαούρτι, μαϊντανό
Εκτέλεση: Κόβουμε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζομε. Στρώνομε μια στρώση και από πάνω ρίχνομε σκόρδο, ξανά ροδέλες, σκόρδο, μαϊντανό.
Μετά στρώση από 10 κουταλιές μαγιονέζα και 10 κουταλιές γιαούρτι ανάμικτα και πάνω μαϊντανό.
Ανακοίνωση εξέδωσαν τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας για την ανάκτηση της ιθαγένειας και την υιοθέτηση του επωνύμου “Ντε Γκρες”, στην οποία…
Αυξημένα είναι τα κρούσματα της mpox (Ευλογιάς των Πιθήκων) διεθνώς. Για το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου τα επιβεβαιωμένα…
Για τη νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων και για τους δύο θόλους (iron dome), ενημέρωσε…
Του Καθηγητή Jeffrey Levett (Τζέφρεϋ Λέβετ)[*]. Στο πλαίσιο μιας διεθνούς συζήτησης, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να…
Γράφει ο Ιωάννης Ντουντουλάκης* Τα Χριστούγεννα συναντάμε παντού στολίδια. Μακάρι, αν αντί να ανάβουμε τεχνητά…
Η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ SYN.KA, μέσα στο πνεύμα των γιορτών, ξαναφέρνει κοντά μας τον…
This website uses cookies.