Πασχαλινά Κουλουράκια (1)

Έξι αυγά, διακόσια εικοσιπέντε γραμμ. βούτυρο, τετρακόσια πενήντα γραμμ. ζάχαρη , μισό φλιτζανάκι χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι γλυκού σόδα τριάντα γραμμ. αμμωνία, βανίλια , μια φλιτζάνα γάλα.
Βάζω λαδόκολλα, ψήνω στους διακόσιους βαθμούς και αλεύρι μαλακό.

Κουλουράκια (2)

Τριακόσια είκοσι γραμμ. ζάχαρη, διακόσια γραμμ. βούτυρο, τριάντα γραμμ. αμμωνία, πέντε αυγά, μισή φλιτζάνα γάλα, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού, αλεύρι.

Χτυπάμε τ’ ασπράδια μαρέγκα , τη μισή ζάχαρη με το βούτυρο και μισή με κροκάδια , την αμμωνία στο γάλα και ως συνήθως όσο αλεύρι σηκώσουν.

Κουλουράκια (3) Σμυρναίικα

Ένα κιλό αλεύρι μαλακό, ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ενάμιση φλιτζάνι βούτυρο, μία φλιτζάνα γάλα, 1 κουταλάκι ανθρακική αμμωνία, 4 αυγά και 1 ασπράδι αυγού , δύο χαρτάκια βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το βάζουμε σε λεκάνη, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά χτυπημένα με την  ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα χλιαρό στο οποίο έχουμε διαλύσει την ανθρακική αμμωνία. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα υλικά μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κορδόνι που διπλώνομε στα 3 ή όποιο σχήμα θέλομε. Βουτυρωμένο ταψί, τ’ αλείφουμε με ασπράδι , μέτριος φούρνος μισή ώρα περίπου.

Γλύκισμα με κουάκερ

Ένα βιτάμ, τρία αυγά, ένα γάλα ζαχαρούχο, μια φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνι κουάκερ, μια φλιτζάνα αλεύρι. Όταν ψηθεί το αλείφουμε με 250 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα.

Χαλβάς (2)

Ένα βούτυρο, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, έξι νερό. Εάν θέλετε τα τρία από τα έξι μπορεί να είναι γάλα. Τα αμύγδαλα καβουρντισμένα μαζί με το σιμιγδάλι.

Παγωτό παρφέ καραμέλα

Υλικά: Δύο γάλατα εβαπορέ, ένα ελαφρύ (light) κι ένα πλήρες. Τα ανοίγω τελείως και πετώ τα καπάκια. Τα βάζω κατάψυξη έξι ώρες. Δύο κούπες ζάχαρη, μια Er Mol, 3 βανίλιες, λίγο αμαρέτι.

Εκτέλεση: Όλα τα χτυπώ δυνατά 10 λεπτά. ΤΑ αμύγδαλα τα καραμελώνουμε ως εξής: Δύο κούπες ζάχαρη, μιάμιση κούπα αμύγδαλα αξεφλούδιστα λίγο στο φούρνο και μετά στην καραμέλα. Τα σπάω κομμάτια και τα ρίχνω στο παγωτό.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ντοκιμαντέρ: Η αληθινή ιστορία της 17ης Νοέμβρη

Με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δείτε  το δίωρο ντοκιμαντέρ του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα,…

3 hours ago

Γάζα: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετά από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο κατοικιών

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν την Κυριακή (17/11) από ισραηλινό πλήγμα σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών…

3 hours ago

Γεωργία Μπίκα: Παραπέμπεται σε δίκη μαζί με τον φίλο της για σωρεία κατηγοριών

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Γεωργία Μπίκα, η οποία πλέον παραπέμπεται σε δίκη, μαζί με…

3 hours ago

Άμεσες πληρωμές με πλαστικό χρήμα: Τρεις αλλαγές στο IRIS από το 2025

Tρεις αλλαγές στο σύστημα πληρωμών IRIS προωθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για το 2025, ώστε να γίνει…

3 hours ago

Λαϊκές αγορές και το απόγευμα – Σε τελικό στάδιο ο διάλογος

«Είμαστε υπέρ των πολλών δυνατοτήτων και της αύξησης του ανταγωνισμού για την αποκλιμάκωση των τιμών.…

3 hours ago

Καταγγελία: Γυναίκα πέθανε ενώ ήταν σε τηλεργασία όμως η εταιρεία αρνείται να δηλώσει εργατικό δυστύχημα

Μια σοβαρότατη καταγγελία έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας, προκαλώντας βαθύ προβληματισμό και οργή και αίσθημα…

3 hours ago

This website uses cookies.