Πασχαλινά Κουλουράκια (1)

Έξι αυγά, διακόσια εικοσιπέντε γραμμ. βούτυρο, τετρακόσια πενήντα γραμμ. ζάχαρη , μισό φλιτζανάκι χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι γλυκού σόδα τριάντα γραμμ. αμμωνία, βανίλια , μια φλιτζάνα γάλα.
Βάζω λαδόκολλα, ψήνω στους διακόσιους βαθμούς και αλεύρι μαλακό.

Κουλουράκια (2)

Τριακόσια είκοσι γραμμ. ζάχαρη, διακόσια γραμμ. βούτυρο, τριάντα γραμμ. αμμωνία, πέντε αυγά, μισή φλιτζάνα γάλα, βανίλιες, ξύσμα λεμονιού, αλεύρι.

Χτυπάμε τ’ ασπράδια μαρέγκα , τη μισή ζάχαρη με το βούτυρο και μισή με κροκάδια , την αμμωνία στο γάλα και ως συνήθως όσο αλεύρι σηκώσουν.

Κουλουράκια (3) Σμυρναίικα

Ένα κιλό αλεύρι μαλακό, ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, ενάμιση φλιτζάνι βούτυρο, μία φλιτζάνα γάλα, 1 κουταλάκι ανθρακική αμμωνία, 4 αυγά και 1 ασπράδι αυγού , δύο χαρτάκια βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το βάζουμε σε λεκάνη, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά χτυπημένα με την  ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα χλιαρό στο οποίο έχουμε διαλύσει την ανθρακική αμμωνία. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα υλικά μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κορδόνι που διπλώνομε στα 3 ή όποιο σχήμα θέλομε. Βουτυρωμένο ταψί, τ’ αλείφουμε με ασπράδι , μέτριος φούρνος μισή ώρα περίπου.

Γλύκισμα με κουάκερ

Ένα βιτάμ, τρία αυγά, ένα γάλα ζαχαρούχο, μια φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνι κουάκερ, μια φλιτζάνα αλεύρι. Όταν ψηθεί το αλείφουμε με 250 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα.

Χαλβάς (2)

Ένα βούτυρο, δύο σιμιγδάλι, τρία ζάχαρη, έξι νερό. Εάν θέλετε τα τρία από τα έξι μπορεί να είναι γάλα. Τα αμύγδαλα καβουρντισμένα μαζί με το σιμιγδάλι.

Παγωτό παρφέ καραμέλα

Υλικά: Δύο γάλατα εβαπορέ, ένα ελαφρύ (light) κι ένα πλήρες. Τα ανοίγω τελείως και πετώ τα καπάκια. Τα βάζω κατάψυξη έξι ώρες. Δύο κούπες ζάχαρη, μια Er Mol, 3 βανίλιες, λίγο αμαρέτι.

Εκτέλεση: Όλα τα χτυπώ δυνατά 10 λεπτά. ΤΑ αμύγδαλα τα καραμελώνουμε ως εξής: Δύο κούπες ζάχαρη, μιάμιση κούπα αμύγδαλα αξεφλούδιστα λίγο στο φούρνο και μετά στην καραμέλα. Τα σπάω κομμάτια και τα ρίχνω στο παγωτό.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Share
Published by
Αγώνας της Κρήτης
Tags: γλυκά

Recent Posts

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τη…

10 hours ago

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια δικαστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε τεχνικά…

11 hours ago

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

11 hours ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

11 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

11 hours ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

11 hours ago

This website uses cookies.