Τυρί φέτα σαγανάκι:
200 γραμμ. τυρί φέτα σκληρή, 1 ποτήρι γαλέτα, 2 κρόκοι αυγών , μισό φλιτζάνι γραβιέρα , 100 γραμμ. βούτυρο.
Χτυπάμε τους κρόκους με την τριμμένη γραβιέρα. Κόβομε το τυρί σε φέτες πάχος 1 εκατοστό τις βουτάμε στο αυγό τις κυλάμε στην γαλέτα και τηγανίζομε σε σαγανάκι με το βούτυρο.
Ντοματάκια γλυκό (ποικιλία στενόμακρη μικρή):
1 κιλό ντοματάκια, 1 κιλό ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό , 3 βανιλιες2, 2 κουταλάκια λεμόνι, φουντούκι ή αμύγδαλα καβουρδισμένα.
Ζεματίζομε και ξεφλουδίζομε τα ντοματάκια, με το καθαριστήρι του μήλου τα καθαρίζομε απ’ τα σπόρια.
1 κουταλιά ασβέστη σε νερό, 2-3 ώρες να μείνουν. Τα βράζουμε για 20 λεπτά στο νερό με την ζάχαρη, βανίλια και λεμόνι. Αφήνομε μια νύκτα και βράζομε έως να δέσουν.
Κοντοσούβλι:
Κρέας για κοντοσούβλι, μουστάρδα, λάδι κρασί, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι λεμόνι σκόρδο και ντομάτα ψιλοκομμένη και πιπέρι καγιέν.
“Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, όσα συμβαίνουν στην Γάζα έχουν χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί…
Σοβαρή εξέλιξη στις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν - λίγες μόλις εβδομάδες πριν αποχωρήσει…
Κάθε φορά που πλησιάζει η επέτειος της μεγαλειώδους λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εμφανίζονται οι γνωστοί –…
Στο πλαίσιο του κύκλου Διαδικτυακές Συναντήσεις που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη…
Eπίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Nanjing University of Aeronautics and Astronautics (NUAA) πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου Κρήτης,…
Σε ανάρτηση προέβη ο Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος και διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή…
This website uses cookies.