Γλυκό Καρπούζι (Φιφή Σπερελάκη)
Ένα κιλό φλοιό καρπούζι, ενάμιση κιλό ζάχαρη, λίγο λεμόνι, 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, 4 κουταλιές σούπας γλυκόζη, άρωμα βανίλιας.
Ασβεστόνερο: 1 κουκί ασβέστη το διαλύομε σε 2 κιλά νερό και το αφήνουμε να σταθεί δύο μέρες.
Διαλέγουμε καρπούζι με χοντρή φλούδα. Αφαιρούμε την εξωτερική πράσινη φλούδα. Χρησιμοποιούμε μόνο το άσπρο μέρος της φλούδας το οποίο κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα βάζομε να σταθούν μιάμιση ώρα σε ασβεστόνερο που έχομε φιλτράρει από λεπτή σίτα. Κατόπιν τα πλένομε καλά και τα στύβομαι να φύγει το νερό. Βράζομε τη ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά, ρίχνομε τη γλυκόζη και τα κομμάτια το καρπούζι και βράζομε ξαφρίζοντας συνεχώς έως ότου δέσει καλά.
Στη συνέχεια προσθέτομε χυμό λεμόνι και βανίλια. Αφού κρυώσει το βάζομε σε αποστειρωμένα βάζα.
Βύσσινο γλυκό (Φιφή Σπερελάκη)
Δύο κιλά βύσσινο , 2 κιλά ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό , 2-3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη, βανίλια, λίγο χυμό λεμόνι.
Πλένομε τα βύσσινα καλά, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα κρατώντας την ανάποδα. Βάζομε σε τσικάλι τη ζάχαρη και τα βύσσινα και τ’ αφήνομε μερικές ώρες. Μετά ξεπλένομε τα κουκούτσια μ’ ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνομε στα βύσσινα. Κατόπιν τα βράζομε αφαιρώντας συνέχεια τον αφρό. Το βράζομε έως ότου δέσει και τέλος ρίχνομε λεμόνι και βανίλια.
Κουνάμε την κατσαρόλα αποσύροντας απ’ τη φωτιά. Αφού κρυώσει , βάζα αποστειρωμένα.
H Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανακοίνωσε το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας…
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση είναι πλέον η σύμβαση παραχώρησης του βασικού τμήματος του ΒΟΑΚ,…
Περίπου έναν μήνα μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διαμορφώνει τη…
Ξεκαθαρίζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα με αφορμή την αστυνομική παρουσία στη…
Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ πάλι η μαρίδα ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες κυκλοφορούν δίχως κανείς να τους…
Σε νέα διοικητική τοποθέτηση στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων προχώρησε το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την…
This website uses cookies.