Γλυκό Καρπούζι (Φιφή Σπερελάκη)
Ένα κιλό φλοιό καρπούζι, ενάμιση κιλό ζάχαρη, λίγο λεμόνι, 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, 4 κουταλιές σούπας γλυκόζη, άρωμα βανίλιας.
Ασβεστόνερο: 1 κουκί ασβέστη το διαλύομε σε 2 κιλά νερό και το αφήνουμε να σταθεί δύο μέρες.
Διαλέγουμε καρπούζι με χοντρή φλούδα. Αφαιρούμε την εξωτερική πράσινη φλούδα. Χρησιμοποιούμε μόνο το άσπρο μέρος της φλούδας το οποίο κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα βάζομε να σταθούν μιάμιση ώρα σε ασβεστόνερο που έχομε φιλτράρει από λεπτή σίτα. Κατόπιν τα πλένομε καλά και τα στύβομαι να φύγει το νερό. Βράζομε τη ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά, ρίχνομε τη γλυκόζη και τα κομμάτια το καρπούζι και βράζομε ξαφρίζοντας συνεχώς έως ότου δέσει καλά.
Στη συνέχεια προσθέτομε χυμό λεμόνι και βανίλια. Αφού κρυώσει το βάζομε σε αποστειρωμένα βάζα.
Βύσσινο γλυκό (Φιφή Σπερελάκη)
Δύο κιλά βύσσινο , 2 κιλά ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό , 2-3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη, βανίλια, λίγο χυμό λεμόνι.
Πλένομε τα βύσσινα καλά, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα κρατώντας την ανάποδα. Βάζομε σε τσικάλι τη ζάχαρη και τα βύσσινα και τ’ αφήνομε μερικές ώρες. Μετά ξεπλένομε τα κουκούτσια μ’ ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνομε στα βύσσινα. Κατόπιν τα βράζομε αφαιρώντας συνέχεια τον αφρό. Το βράζομε έως ότου δέσει και τέλος ρίχνομε λεμόνι και βανίλια.
Κουνάμε την κατσαρόλα αποσύροντας απ’ τη φωτιά. Αφού κρυώσει , βάζα αποστειρωμένα.
Γλυκό ταψιού με φρυγανιές Δύο διπλά πακέτα φρυγανιές, 1 λίτρο πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός), δύο κουταλιές…
Από σήμερα, Δευτέρα, 30/09 τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του πρώτου περιφερειακού υπαίθριου χώρου ελεύθερης…
Ο Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει την αδιαφορία της διοίκησης του…
Στο Δημαρχείο Χανίων βρέθηκαν σήμερα, Δευτέρα 30/09/2024, μέλη της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, που βρίσκονται στα…
Εκπαιδευτικούς και μαθητές από τη Γερμανία και τη χώρα μας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS…
Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στο πλαίσιο της έκθεσης «Nelly’s - Συλλογή Κρασάκη», ξεκινά μια σειρά από παράλληλες…
This website uses cookies.