Γλυκό Καρπούζι (Φιφή Σπερελάκη)

Ένα κιλό φλοιό καρπούζι, ενάμιση κιλό ζάχαρη, λίγο λεμόνι, 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, 4 κουταλιές σούπας γλυκόζη, άρωμα βανίλιας.

Ασβεστόνερο: 1 κουκί ασβέστη το διαλύομε σε 2 κιλά νερό και το αφήνουμε να σταθεί δύο μέρες.

Διαλέγουμε καρπούζι με χοντρή φλούδα. Αφαιρούμε την εξωτερική πράσινη φλούδα. Χρησιμοποιούμε μόνο το άσπρο μέρος της φλούδας το οποίο κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα βάζομε να σταθούν μιάμιση ώρα σε ασβεστόνερο που έχομε φιλτράρει από λεπτή σίτα. Κατόπιν τα πλένομε καλά και τα στύβομαι να φύγει το νερό. Βράζομε τη ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά, ρίχνομε τη γλυκόζη και τα κομμάτια το καρπούζι και βράζομε ξαφρίζοντας συνεχώς έως ότου δέσει καλά.

Στη συνέχεια προσθέτομε χυμό λεμόνι και βανίλια. Αφού κρυώσει το βάζομε σε αποστειρωμένα βάζα.

Βύσσινο γλυκό (Φιφή Σπερελάκη)

Δύο κιλά βύσσινο , 2 κιλά ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό , 2-3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη, βανίλια, λίγο χυμό λεμόνι.

Πλένομε τα βύσσινα καλά, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκέτα κρατώντας την ανάποδα. Βάζομε σε τσικάλι τη ζάχαρη και τα βύσσινα και τ’ αφήνομε μερικές ώρες. Μετά ξεπλένομε τα κουκούτσια μ’ ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνομε στα βύσσινα. Κατόπιν τα βράζομε αφαιρώντας συνέχεια τον αφρό. Το βράζομε έως ότου δέσει και τέλος ρίχνομε λεμόνι και βανίλια.

Κουνάμε την κατσαρόλα αποσύροντας απ’ τη φωτιά. Αφού κρυώσει , βάζα αποστειρωμένα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Share
Published by
Αγώνας της Κρήτης
Tags: γλυκά

Recent Posts

Σπιτικές προτάσεις

Γλυκό ταψιού με φρυγανιές Δύο διπλά πακέτα φρυγανιές, 1 λίτρο πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός), δύο κουταλιές…

8 mins ago

Νέο ωράριο λειτουργίας για τον περιφερειακό χώρο στάθμευσης του Δήμου Χανίων στον Κλαδισό

Από σήμερα, Δευτέρα, 30/09 τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του πρώτου περιφερειακού υπαίθριου χώρου ελεύθερης…

49 mins ago

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης απαιτούν λύσεις στα προβλήματα στέγασης, σίτισης και μετακίνησης

Ο Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει την αδιαφορία της διοίκησης του…

50 mins ago

Στα Χανιά μέλη της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που θα συμμετάσχουν στην Υπερ-Στράτα του Δήμου Χανίων

Στο Δημαρχείο Χανίων βρέθηκαν σήμερα, Δευτέρα 30/09/2024, μέλη της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, που βρίσκονται στα…

52 mins ago

Υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από τη Γερμανία στο Δημαρχείο Χανίων

Εκπαιδευτικούς και μαθητές από τη Γερμανία και τη χώρα μας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS…

55 mins ago

«Ωδή στις Τέχνες» μέσα από την Έκθεση «Νelly’s – Συλλογή Κρασάκη» της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στο πλαίσιο της έκθεσης «Nelly’s - Συλλογή Κρασάκη», ξεκινά μια σειρά από παράλληλες…

60 mins ago

This website uses cookies.