Σουφλέ (υλικά για πυρέξ) Ελ. Δαρατσάκη:
Υλικά: Δώδεκα φέτες ψωμί του τοστ, 300 γραμμ. ζαμπόν , τρία τέταρτα τυρί του τοστ. Προαιρετικά και άλλα τυριά τριμμένα, 1 εβαπορέ αδιάλυτο και ένα ποτήρι νερό, επτά αυγά , μισό βιτάμ, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Βουτυρώνομε το ταψί. Στρώνομε το ψωμί στο ταψί λιώνομε το βιτάμ και τ’ αλείφομε με πινέλο στο ψωμί. Βάζομε μια στρώση τυρί μια ζαμπόν και πάλι τυρί και πάλι τυρί τριμμένο. Χτυπάμε στο μίξερ τ’ αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, και το ρίχνομε στο ταψί. Πριν ψηθεί το βάζομε στο ψυγείο δύο με δυόμιση ώρες.
Κορμός με μπισκότα:
Ένα βιτάμ, δύο κουτιά τετράγωνα μπισκότα , δύο κουταλιές κακάο, μισό τσικουδοπότηρο λικέρ.
Βάζομε σε μπωλ τα μπισκότα, τα τρίβομε καλά με το χέρι μας. Λιώνομε βιτάμ και το ρίχνομε μέσα. Βάζομε το ποτό το κακάο στο μείγμα που το έχομε ζυμώσει καλά να γίνει σφιχτό το τυλίγομε σε αλουμινόχαρτο μπαστούνι και κατάψυξη.
Ταρτάκι αλμυρό:
Μισή φλιτζάνα σούπερ φρέσκο, τρεις φλιτζάνες αλεύρι, μισή φλιτζάνα καλαμποκέλαιο , τρία τέταρτα φλιτζάνας νερό, μισό κοφτό κουταλάκι, αλάτι , ένα κουταλάκι μπέικη. Χλιαρώνομε λίγο τα υλικά στην κατσαρόλα και ρίχνομε το μίγμα στο μπώλ και το αλεύρι και μπέικη. Να πλάθεται η ζύμη να είναι πολύ μαλακή και να μην κολλά. Τα κάνω περίπου 25 και τ’ απλώνω στα τρία τέταρτα βουτυρωμένου φορμακιού με μερικά ρεβίθια στον πάτο για να μην φουσκώσουν. Στο κενό βάζομε όταν βγουν απ’ τον φούρνο γαριδοσαλάτα, ρώσικη , πατζαροσαλάτα, ότι μας αρέσει.
Τα στοιχεία που παρουσιάζει το Sky News δείχνουν ότι μέσα σε δύο χρόνια σημειώθηκε αύξηση 21% στις…
«Αυτοί οι δύο κατηγορούμενοι δημιούργησαν πραγματικά ένα σπίτι φρίκης και έθεσαν τις εξαιρετικά σκοτεινές επιθυμίες…
Σε όλο τον κόσμο το πλαστικό χρήμα κερδίζει έδαφος. Οι κάρτες και οι εφαρμογές στα κινητά…
Ελπίδα για το πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δίνει το έμψυχο δυναμικό του, που…
Στις 20 Ιανουαρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη…
Είπαμε, να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, να περάσουμε καλά, να κάνουμε και χαβαλέ, αλλά κάποιοι το…
This website uses cookies.