Κρέας με φασολάκια φρέσκα ή μπαρμπουνοφασόλες:

Ένα κιλό μοσχάρι ή αρνί ή κατσίκι, ένα μεγάλο κρεμμύδι, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνα λάδι, 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες, ενάμιση κιλό φασολάκια ή μπαρμπούνες σπόροι και δροσερές ολόκληρες με το φύλλο, αλάτι, πιπέρι.

Σοτάρομε το κρεμμύδι στο λάδι. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τσιγαρίζομε. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνομε να βράσει με κλειστό καπάκι για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες το αλάτι , το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια τα προσθέτουμε στο κρέας αφήνοντας τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Κρέας με μελιτζάνες:

Ένα κιλό μοσχάρι ποντίκι, ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 4 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες , 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισό φλιτζάνι λάδι αλατοπίπερο.

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Σοτάρομε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτομε το κρέας. Προσθέτουμε λίγο νερό, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε το κρέας να βράσει για 1 ώρα περίπου. Ανοίγουμε την κατσαρόλα ρίχνομε τις ντομάτες και αφήνομε να πάρουν μερικές βράσεις. Ρίχνομε τον μαϊντανό.

Στο μεταξύ ετοιμάζομε τις μελιτζάνες. Τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε καυτό λάδι. Τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας ν’ απορροφηθεί το λάδι τους. Στη συνέχεια τις βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήνομε να ψηθούν όλα μαζί για 15 λεπτά.

Κρέας με φασόλια ξερά:

Ενάμιση κιλό κρέας, τρία τέταρτα κιλού φασόλια γίγαντες, 1 φλιτζάνα λάδι, 1 κουταλιά ντοματοπελτέ, 4-5 ώριμες ντομάτες.

Γίνεται με όλα τα κρέατα αλλά κυρίως με χοιρινό ψαχνό. Χειμωνιάτικο φαγητό. Τσιγαρίζομε το κρέας στο τσικάλι προσθέτομε το κρεμμύδι να μυρίσει. Μετά τις ντομάτες ξυσμένες, αλάτι , πιπέρι. Τα φασόλια αποβραδίς στο νερό. Τα βράζομε όχι τελείως να ψηθούν. Βάζομε στο φαγητό νερό , ένα με δύο φλιτζάνια. Παίρνουν μερικές βράσεις βάζομε άλλα δύο φλιτζάνια νερό. Ρίχνομε τα φασόλια μέσα στο κρέας έως να χυλώσουν τα φασόλια και αν δέσει η σάλτσα του φαγητού να μην είναι νερουλή.

Αρνί με κολοκυθάκια:

Ενάμιση κιλό αρνί ή κατσίκι για τσικάλι μια φλιτζάνα λάδι, 2-3 ντομάτες ώριμες ξυσμένες στον τρίφτη , 1 κουταλιά πελτέ κρεμμύδι , αλάτι πιπέρι.

Τσιγαρίζομε το κρέας με το λάδι , ρίχνομε το κρεμμύδι να μυρίσει μετά τις ντομάτες ξυσμένες , μετά τον πελτέ διαλυμένο σε μια φλιτζάνα νερό. Αλάτι, πιπέρι. Αφήνομε να μισοψηθεί το κρέας. Δηλαδή περίπου 40 λεπτά. Θα πάρουμε μικρά κολοκυθάκια ολόκληρα θα τα χαράξομε σταυρωτά χωρίς να φτάσομε στο τέλος θα τ’ αλατίσομε και θα τα ρίξομε στο κρέας. Προσοχή να μην λιώσουν Να είναι ψημένα αλλά ολόκληρα και η σάλτσα δεμένη, όχι νερουλή. Γι’ αυτό θα προσέχετε το νερό που θα ‘χει το φαγητό όταν τα ρίξετε μέσα. Καλύτερα λίγο, και να προσθέτετε.

Αρνί – κατσίκι με αγκινάρες αυγολέμονο:

Βάζομε το κρέας σε μερίδα στο τσικάλι. Αλάτι , πιπέρι. Μια φλιτζάνα λάδι. Τσιγαρίζουμε. Προσθέτομε κρεμμύδι ξερό να μυρίσει. Προσθέτουμε 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα και ένα μάτσο άνηθο. Αγκινάρες αν είναι φρέσκιες τις καθαρίζομε τις τρίβομε με λεμόνι και σε αλατισμένο νερό μη μαυρίσουν. Όταν μισοψηθεί το κρέας ρίχνομε τις αγκινάρες με χυμό ενός λεμονιού. Τις αλατοπιπερώνομε και αυτές και όταν το φαγητό είναι ψημένο με ελάχιστο ζουμί κατεβάζομε και τους ρίχνομε το αυγολέμονο. Δύο αυγά τα χτυπάμε καλά ρίχνομε χτυπώντας συνέχεια σχεδόν ένα κρασοπότηρο λεμόνι ή και λιγότερο, όπως μας αρέσει (εμείς βάζομε λεμόνι και στα μακαρόνια) και το ζουμί του κρέατος από λίγο – λίγο χτυπώντας συνέχεια . το αναποδογυρίζομαι στο φαγητό και κουνάμε το τσικάλι να πάει παντού. Γίνεται και με ντομάτα. Κοκκινιστό ψήνεται το κρέας και ρίχνομε και τις αγκινάρες να ψηθούν μαζί.

Αρνί – κατσίκι – μοσχάρι με αρακά:

Κοκκινίζομε το κρέας όπως προηγούμενες συνταγές και εκεί στα μισά ρίχνομε τον αρακά. Αν χρειαστεί βάζομε το νερό πάντα από λίγο και προσθέτομε όταν χρειάζεται.

Μοσχάρι στιφάδο:

Μας κόβει ο κρεοπώλης κρέας για στιφάδο. Βάζομε όλα τα υλικά μαζί εκτός των κρεμμυδάκια που μπαίνουν στα μισά του ψησίματος να μην λιώσουν. Βάζομε το κρέας , το λάδι, 1 φλιτζάνα και κάτι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι κόκκους, σκόρδο, κρασί , 2-3 καρφιά γαρύφαλλο, ένα μασούρι κανέλλα, 3-4 φύλλα δάφνης , ένα κομματάκι ξερό πορτοκαλόφυλλο ένα δύο κρεμμύδια για να λιώσουν. Νερό σχεδόν να το σκεπάσει. Κλείνομε ερμητικά. Δεν ανοίγομε το τσικάλι. Αν χρειαστεί το κουνάμε. Θυμάμαι παλιά και σφραγίζανε το τσικάλι με ζυμάρι. Χαμηλή φωτιά. 2-3 ώρες ψήσιμο ανάλογα το μοσχάρι. Στα μισά και κάτι ξεσκεπάζομε για μια μόνο φορά και ρίχνομε ένα κιλό κρεμμυδάκια. Όταν πιεί όλο το ζουμί και μείνει με το λάδι είναι έτοιμο. Προσοχή μην λιώσουν τα κρεμμύδια. Στην ανάγκη, τραβήξτε τα με κουτάλα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής – Στόχος η δεύτερη θέση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσει το βράδυ της 9ης Ιουνίου αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό τόσο…

2 hours ago

Κρητικός εφευρέτης έφτιαξε Κύβο Ρούμπικ για τυφλούς – Παγκόσμια διάκριση

Μαθητής εσπερινού λυκείου στην Κρήτη, διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό εφευρέσεων στην Γενεύη, καθώς κατασκεύασε Κύβο Ρούμπικ…

2 hours ago

Προσωπικότητα: Μπορεί να αλλάξει μετά τη μεταμόσχευση;

Φανταστείτε να ξυπνάτε από το χειρουργείο όχι μόνο με ένα νέο όργανο αλλά και με……

2 hours ago

Ρωσία για απόπειρα δολοφονίας Φίτσο – «Aπολυταρχικές-φιλελεύθερες ελίτ υπέρ της παγκοσμιοποίησης κρύβονται από πίσω»

Η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) δήλωσε σήμερα ότι «απολυταρχικές-φιλελεύθερες ελίτ υπέρ της παγκοσμιοποίησης» κρύβονται…

2 hours ago

Υπουργείο Υγείας: Ιδιωτικοποιεί ακόμη και την δωρεά αίματος

Ακόμη και το αίμα σκοπεύει να μετατρέψει σε εμπορικό προϊόν η κυβέρνηση, όπως διαφαίνεται από προσχέδιο νόμου…

2 hours ago

Πρωτοφανείς εικόνες με τον καύσωνα στο Μεξικό: «Πίθηκοι πέφτουν νεκροί από τα δέντρα»

Φονικός καύσωνας πλήττει το Μεξικό τις τελευταίες ημέρες με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν ή και να ξεπερνούν…

3 hours ago

This website uses cookies.