Κουνέλι γεμιστό με πιπεριές

Παίρνουμε ένα κοτόπουλο το πλένουμε χωρίς να το κόψουμε. Ολόκληρο. Του ‘χομε αφαιρέσει βέβαια τα εντόσθια και το ‘χουμε πλύνει καλά και το εσωτερικό του.

Το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με μουστάρδα από μέσα μετά το στρώνουμε με τυρί το γεμίζουμε με κομμάτια πιπεριές, βάζομε και άλλο τυρί, το δένομε και ψήνομε στο φούρνο με πατάτες.

Σεφταλιά

Ένα κιλό κιμά χοιρινό , 1 μπόλια αρνιού, 2 κρεμμύδια περασμένα από χοντρό τρίφτη, 3 κουταλιές μεγάλες μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι λάδι, αλάτι, πιπέρι.

Πλένομε την μπόλια του αρνιού (σκέπη) και την βουτάμε σε χλιαρό νερό ν’ ανοίξει. Ζυμώνομε πολύ καλά τον κιμά με το κρεμμύδι , αλάτι, πιπέρι μαϊντανό και λάδι. Πλάθομε σε στενόμακρα μπιφτεκάκια. Κόβομε την μπόλια σε μικρά ανάλογα κομμάτια και τυλίγομε κάθε μπιφτέκι μ’ ένα κομμάτι μπόλιας. Ψήνομε σε σχάρα και από τις δύο μεριές.

Κουνέλι στο φούρνο

Τεμαχίζουμε το κουνέλι βάζομε αλάτι , πιπέρι, ρίγανη και το τυλίγομε στο ζαμπόν. Δηλαδή κάθε κομμάτι κουνέλι το τυλίγομε σε μια φέτα ζαμπόν.

Μετά βουτυρώνομε λίγο το πυρέξ τα βάζομε μέσα. Περίπου 25 κομμάτια. Μετά ρίχνουμε πάνω ένα λίτρο γάλα σε ενάμιση κουνέλι και λίγη κρέμα γάλακτος δύο ή τρεις κουταλιές. Το ψήνουμε περίπου μια ώρα σε μέτριο φούρνο 200 βαθμούς.

Φορμάκια με κιμά

Ψήνομε κιμά όπως για μακαρονάδα. Τρίβομε λίγο μοσχοκάρυδο, τυρί και κουκουνάρι με σταφίδες. Βουτυρώνομε ένα – ένα πέντε φύλλα κρούστας. Πέρνομε μεταλλικά φορμάκια και κόβομε τα φύλλα ούτως ώστε να χωράνε στο φορμάκι. Λαδώνουμε το φορμάκι και βάζομε μέσα πέντε λαδωμένα κομμένα στρογγυλά φύλα. Ρίχνομε μέσα κιμά λίγο τυρί και από πάνω μπεσαμέλ και φούρνο. Μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και το φύλλο.

Ρολό κιμά

Πέντε φύλλα του μπακλαβά. Τα λαδώνομε. Ψήνομε μισό κιλό κιμά όπως τα μακαρόνια. Τον σουρώνομε μην έχει υγρά. Βάζομε λίγο κουκουνάρι και πολλών ειδών τυριά και τα ανακατεύομε και απλώνομε το μίγμα σ’ όλο το φύλλο και το τυλίγομε ρολό και το ψήνομε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Το ραντίζομε με λίγο νερό όπως ψήνεται.

Λουκάνικα χοντρά σπετσοφάϊ

Τα κόβομε μικρά κομμάτια τα μυρίζομε με λίγο λάδι. Έχομε κόψει κρεμμύδια ξερά ροδέλες και ντοματούλες ξυστές και τις ρίχνομε να ψηστούν λίγο. Τέλος βάζουμε κομμένες πιπεριές κόκκινες κίτρινες πράσινες ροδέλες να ψηθούν λίγο κι αυτές.

Γιουβαρλάκια

700 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος, 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι, 2 κρεμμυδάκια τριμμένα , 1 ματσάκι μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος μισό φλιτζανάκι του καφέ λάδι, 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, 2 ασπράδια αυγού χτυπημένο μαρέγκα, ενάμιση λίτρου νερό, 3 κρόκοι αυγού, 2 λεμόνια ζουμερά.

Βάζομε τον κιμά, το ρύζι , τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, το λάδι, 1 φλιτζανάκι νερό, ζυμώνουμε καλά προσθέτομε την μαρέγκα. Πλάθομε μπαλάκια στρογγυλά και τ’ αλευρώνομε. Στην κατσαρόλα βάζομε το λίτρο το νερό, λίγο αλάτι, μόλις βράσει ρίχνομε τ’ αλευρωμένα γιουβαρλάκια το βούτυρο και τ’ αφήνομε να βράσουν σε σιγανή φωτιά 1 ώρα και 30 λεπτά. Χτυπάμε καλά τους κρόκους αυγών, προσθέτομε το χυμό λεμόνι από λίγο χτυπώντας και από λίγο – λίγο το ζουμί χτυπώντας συνέχεια. Κατεβάζομε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτομε το αυγολέμονο και κουνάμε το τσικάλι να πάει παντού.

Σουτζουκάκια Σμυρνέϊκα

Ένα κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 1 φλιτζάνα τσαγιού τριμμένη φρυγανιά, 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, 1 κουταλιά σούπας κύμινο, μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι, 1 αυγό, 1 φλιτζάνα τσαγιού νερό, 1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι, 1 κουταλάκι τσαγιού πιπέρι, ενάμιση κιλό ντομάτες τριμμένες, ένα κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη.

Βάζομε σε λεκάνη τον κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κύμινο, το λάδι, το αυγό, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι. Ζυμώνομε καλά τα πλάθουμε κυλινδρικά τα’ αλευρώνομε και τα τηγανίζομε. Στραγγίζομε το λάδι απ’ το τηγάνισμα κρατάμε μια φλιτζάνα το ζεσταίνομε σε κατσαρόλα και προσθέτομε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη να βράσουν έως να χυλώσουν. Προθέτομε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια να πάρουν μερικές βράσεις.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί στα Χανιά την Πέμπτη 23 Μαΐου.…

7 hours ago

Το γνώθι σ’ αυτόν ή Κρητών «έπαινοι» (αρέσει δεν αρέσει…) – Από αρχαιοτάτων χρόνων σφαζόμασταν μεταξύ μας

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Οι αρχαίοι  ιστορικοί για την Κρήτη γράφουν: «… γης από…

7 hours ago

Δεκαετίες μετά την δημιουργία επιτροπής για το Μνημειακό Συγκρότημα για τη Μάχη της Κρήτης, τίποτα δεν έχει γίνει

Του Νίκου Αγγελάκη 83 χρόνια πέρασαν από την Μάχη της Κρήτης τη συγκλονιστική και ανεπανάληπτη…

7 hours ago

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς αγώνες στίβου «Βενιζέλεια» που θα φιλοξενηθούν…

7 hours ago

Αντ. Ροκάκης προς Υφυπουργό Εργασίας: Σημαντικές οι προκλήσεις της επιχειρηματικότητας των Χανίων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων στη σύσκεψη εργασίας έθεσε στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης…

7 hours ago

Κρήτη: Ελεύθερος ο 21χρονος φαντάρος για τον υποτιθέμενο βιασμό

Αξέχαστη θα μείνει για τον 21χρονο Ηρακλειώτη η τραυματική εμπειρία που έζησε μετά την καταγγελία…

8 hours ago

This website uses cookies.