Κουλουράκια
Ένα κρόκο αυγού μια φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνα γάλα ένα βιτάμ, ένα μπέικι, 2 με 3 βανίλιες, όσο αλεύρι σηκώσουν.
Τα αλείφουμε με το άσπρο τους.

Χαλβάς με άνθος αραβοσίτου
Μισό βιτάμ, μια χούφτα αμύγδαλα. Τα βάζομε στην φωτιά να καβουρντιστούν. Σ’ ένα λεκανάκι βάζομε πέντε ποτήρια νερό, δύο ποτήρια ζάχαρη και ένα άνθος αραβοσίτου βανίλια. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο βιτάμ. Αφού πήξουν ρίχνουμε ξύσμα λεμονιού και κανέλλα.

Πιτσάκια
250 γραμμ. ζαμπόν, 250 γραμμ. τυρί κεφαλογραβιέρα, 4 αυγά, ένα γιαούρτι, σφολιάτα.
Κόβουμε κομματάκια το ζαμπόν και το τυρί κτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Παίρνουμε την σφολιάτα την κόβουμε την βάζομε σε φορμάκια μεγαλούτσικα ρίχνουμε λίγο υλικό και ψήνουμε.

Σταφιδόψωμο
Ένα πακέτο φαρίν απ, δύο ποτήρια γάλα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα και ένα τέταρτο σπορέλαιο, τέσσερα αυγά, δύο κουταλάκια σόδα, μια κουταλιά γαρύφαλλο, μία κουταλιά κανέλλα, δύο νεροπότηρα σταφίδες, 175 βαθμοί ψήσιμο 40-45 λεπτά.

Σουφλέ με μανιτάρια
Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο πυρέξ. Βάζω από πάνω τυρί τριμμένο ρεγγάτο ή για τοστ. Σοτάρομε με λίγο βούτυρο 3 κρεμμύδια μεγάλα ξερά. Ρίχνω 250 γραμμ. ζαμπόν ψιλοκομμένα, ένα κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια ρίχνω μια κρέμα γάλακτος και 2 με 3 χούφτες τυρί. Στο τέλος χτυπάω ένα αυγό μόλις πάρει μια βράση το αυγό το κατεβάζομε (προσέχω να μην ψηθεί τ’ αυγό). Ρίχνω όλο το μίγμα σ’ ένα πυρέξ και το ψήνω.
Περιμένω ένα τέταρτο αφού το βγάλω απ’ τον φούρνο και το κόβω.

Κοκ
Υλικά για τα μπισκότα του Κοκ: 140 γραμμ. ζάχαρη, 6 κρόκοι αυγών, 6 ασπράδια αυγών, 125 γραμμ. αλεύρι, 50 γραμμ. κορν φλάουρ.
Υλικά για τη γέμιση: 350 γραμμ. φρέσκο γάλα, 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 80 γραμμ. ζάχαρη, 1 αυγό, 3 κρόκοι αυγών, 40 γραμμ. κορν φλάουρ.
Υλικά για τη σοκολάτα: 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι μέλι.
Υλικά για το σιρόπι: 150 γραμμ. νερό, 150 γραμμ. ζάχαρη.
Εκτέλεση για τα μπισκότα του Κοκ: Χτυπάμε τα ¾  της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των  κρόκων ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τον κορν φλάουρ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Με αυτό το μείγμα δημιουργούμε με ένα κορνέ μικρά Κοκ επάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 βαθμούς για 12-15 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Εκτέλεση για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε  κάθε δύο μπισκότα του Κοκ.
Εκτέλεση για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2’ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σ’ αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων Κοκ.
Εκτέλεση για τη σοκολάτα: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε αυτήν την κρέμα την οποία έχουμε βράσει. Προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε για 2’ και μετά ανακατεύουμε. Σ’ αυτή την κρέμα βουτάμε τα Κοκ από την πλευρά που πριν βουτήξαμε στο σιρόπι.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στην Κρήτη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Στην Κρήτη θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ο Αρχηγός…

36 mins ago

Μ. Μανουσάκης: Ως το τέλος του έτους, έτοιμη κατασκευαστικά, η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Τη συμφωνία για την διάθεση του 20% των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας του ΑΔΜΗΕ και φορέα υλοποίησης…

45 mins ago

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα εκδώσει ασημένιο συλλεκτικό νόμισμα για τα Μαρτυρικά Χωριά – Τι αναφέρει ο Δήμος Πλατανιά

Υλοποιήθηκε από την Τράπεζα Ελλάδας το αίτημα του Δήμου Πλατανιά για την έκδοση Ασημένιου Συλλεκτικού…

1 hour ago

Με επιτυχία η περιοδεία Πολάκη στο Ηράκλειο

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης υλοποίησε με επιτυχία χθες Πέμπτη 21 Νοεμβρίου το…

1 hour ago

Αγροτικός Σύλλογος Αρμένων: Άμεση απαλλοτρίωση των Πηγών Πλατάνου

Ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την τύχη των…

1 hour ago

Νίκη για τους κατοίκους των Αρμένων: Ανακλήθηκε η νομιμότητα κατασκευών κοντά στις πηγές

Η Συνέλευση Αρμένων για τις Πηγές πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη. Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών…

1 hour ago

This website uses cookies.