Κουλουράκια
Ένα κρόκο αυγού μια φλιτζάνα ζάχαρη, μισή φλιτζάνα γάλα ένα βιτάμ, ένα μπέικι, 2 με 3 βανίλιες, όσο αλεύρι σηκώσουν.
Τα αλείφουμε με το άσπρο τους.
Χαλβάς με άνθος αραβοσίτου
Μισό βιτάμ, μια χούφτα αμύγδαλα. Τα βάζομε στην φωτιά να καβουρντιστούν. Σ’ ένα λεκανάκι βάζομε πέντε ποτήρια νερό, δύο ποτήρια ζάχαρη και ένα άνθος αραβοσίτου βανίλια. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο βιτάμ. Αφού πήξουν ρίχνουμε ξύσμα λεμονιού και κανέλλα.
Πιτσάκια
250 γραμμ. ζαμπόν, 250 γραμμ. τυρί κεφαλογραβιέρα, 4 αυγά, ένα γιαούρτι, σφολιάτα.
Κόβουμε κομματάκια το ζαμπόν και το τυρί κτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Παίρνουμε την σφολιάτα την κόβουμε την βάζομε σε φορμάκια μεγαλούτσικα ρίχνουμε λίγο υλικό και ψήνουμε.
Σταφιδόψωμο
Ένα πακέτο φαρίν απ, δύο ποτήρια γάλα, δύο ποτήρια ζάχαρη, ένα και ένα τέταρτο σπορέλαιο, τέσσερα αυγά, δύο κουταλάκια σόδα, μια κουταλιά γαρύφαλλο, μία κουταλιά κανέλλα, δύο νεροπότηρα σταφίδες, 175 βαθμοί ψήσιμο 40-45 λεπτά.
Σουφλέ με μανιτάρια
Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο πυρέξ. Βάζω από πάνω τυρί τριμμένο ρεγγάτο ή για τοστ. Σοτάρομε με λίγο βούτυρο 3 κρεμμύδια μεγάλα ξερά. Ρίχνω 250 γραμμ. ζαμπόν ψιλοκομμένα, ένα κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια ρίχνω μια κρέμα γάλακτος και 2 με 3 χούφτες τυρί. Στο τέλος χτυπάω ένα αυγό μόλις πάρει μια βράση το αυγό το κατεβάζομε (προσέχω να μην ψηθεί τ’ αυγό). Ρίχνω όλο το μίγμα σ’ ένα πυρέξ και το ψήνω.
Περιμένω ένα τέταρτο αφού το βγάλω απ’ τον φούρνο και το κόβω.
Κοκ
Υλικά για τα μπισκότα του Κοκ: 140 γραμμ. ζάχαρη, 6 κρόκοι αυγών, 6 ασπράδια αυγών, 125 γραμμ. αλεύρι, 50 γραμμ. κορν φλάουρ.
Υλικά για τη γέμιση: 350 γραμμ. φρέσκο γάλα, 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 80 γραμμ. ζάχαρη, 1 αυγό, 3 κρόκοι αυγών, 40 γραμμ. κορν φλάουρ.
Υλικά για τη σοκολάτα: 250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι μέλι.
Υλικά για το σιρόπι: 150 γραμμ. νερό, 150 γραμμ. ζάχαρη.
Εκτέλεση για τα μπισκότα του Κοκ: Χτυπάμε τα ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τον κορν φλάουρ. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Με αυτό το μείγμα δημιουργούμε με ένα κορνέ μικρά Κοκ επάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Εκτέλεση για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του Κοκ.
Εκτέλεση για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2’ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σ’ αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων Κοκ.
Εκτέλεση για τη σοκολάτα: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε αυτήν την κρέμα την οποία έχουμε βράσει. Προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε για 2’ και μετά ανακατεύουμε. Σ’ αυτή την κρέμα βουτάμε τα Κοκ από την πλευρά που πριν βουτήξαμε στο σιρόπι.
Του Γιώργου Βύρων Δαβού * H εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ αναγκάζει…
Στα μόλις 5 ευρώ το κιλό βρίσκεται η τιμή του ελαιόλαδου για τον παραγωγό αυτή τη στιγμή,…
Ένα βίντεο που δείχνει μια «λευκή σφαίρα» UFO να βγαίνει από τον ωκεανό στα ανοιχτά του Κουβέιτ και βρέθηκε…
Πραγματοποιείται συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 19:00 στο ιστορικό καφέ "ΚΗΠΟΣ" για την…
Η Ελλάδα με το ογκώδες έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο έχει πλεον απωλέσει και τα τελευταία…
Οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι…
This website uses cookies.