Πατατοκεφτέδες
Ένα κιλό πατάτες μια φλιτζάνα τυρί τριμμένο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο δύο αυγά , μαϊντανό, αλάτι φρυγανιές κοπανισμένες

Περνάμε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ προσθέτουμε τα κροκάδια το κρεμμύδι τον μαϊντανό και το τυρί. Πλάθομε τους κεφτέδες τους κυλάμε στη φρυγανιά, μετά στο κτυπημένο αυγό ή ασπράδι μόνο και ξανά στη φρυγανιά  και τηγανίζομε.

Τοματοκεφτέδες
Τρεις ντοματούλες ξυσμένες, ένα κολοκύθι μια πατάτα, ένα μεγάλο κρεμμύδι, ρίγανη, δυόσμο , πιπέρι , αλάτι, αλεύρι περίπου μισή φλιτζάνα , ένα κουταλάκι μπέικι. Πλάθομε, αλευρώνομε τηγανίζομε σε καυτό λάδι.

Πατατοκεφτέδες με μελιτζάνες
Ένα κιλό πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες , ένα κιλό μελιτζάνες χωρίς σπόρια μια φλιτζάνα φρυγανιά τριμμένη, μια κουταλιά σούπας μπέικι δύο κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ένα κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ , αλάτι, πιπέρι μια φλιτζάνα κεφαλογραβιέρα.
Περνάμε τις πατάτες από την μηχανή του πουρέ. Ψήνομε και ετοιμάζομε μελιτζάνες όπως για μελιτζανοσαλάτα. Τις περνάμε από μίξερ. Πρέπει να γίνει ένα φλιτζάνι πουρές μελιτζάνας. Ανακατεύομε τον πουρέ πατάτας με τον πουρέ μελιτζάνας και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθομε κεφτεδάκια. Τα τυλίγομε σε φρυγανιά τριμμένη και τα τηγανίζομε. Ή σε αλεύρι. Αν απλώνουν στο τηγάνισμα προσθέτομε στο μείγμα λίγο αλεύρι.

Ταραμοκεφτέδες
Βράζω μερικές πατάτες. Αλέθω ζεστές και βάζω ταραμά μέχρι να γίνει το μείγμα νόστιμο. Κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο και τα πλάθω τ’ αλευρώνω και τηγανίζω σε καυτό λάδι.

Ροβιθοκεφτέδες
Μισό κιλό ρεβίθια , μια ντομάτα μέτρια, δυόσμο, μισό ματσάκι άνηθο , ρίγανη, πιπέρι, ξύδι, λάδι, αλάτι, ένα κρεμμύδι μεγάλο τρεις σκελίδες σκόρδο τρία τέταρτα ματσάκι μαϊντανό. Βάζομε αποβραδίς τα ρεβίθια στο νερό και τα βράζομε. Τα βάζομε στο μπλέντερ τα ρίχνομε σε λεκάνη βάζομε την ντομάτα το κρεμμύδι το σκόρδο στο μπλέντερ και ρίχνομε στα αλεσμένα ρεβίθια. Ψιλοκόβομε με μαχαίρι, τα μυρωδικά και βάζομε λάδι περίπου μισή φλιτζάνα λίγο ξύδι πιπέρι αλάτι. Τα ζυμώνομε όλα μαζί και  τα βάζομε στο ψυγείο να σφίξουν. Τα πλάθομε σε μεγάλους κεφτέδες αλευρώνομε και τηγανίζομε σε μπόλικο καυτό λάδι.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Με αφορμή το ρεκόρ νεκρών από τροχαία στα Χανιά, οι ιστορικές καταβολές της έκφρασης “θυσία στον Μολώχ της ασφάλτου”

Με αφορμή την είδηση ότι τα πρωτεία των θανατηφόρων τροχαίων στην Ελλάδα έχει η Κρήτη…

3 hours ago

Επίθεση Ανδρουλάκη προς την κυβέρνηση: Εξοντωτικές οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας

Με την καθημερινότητα και κυρίως με τα ζητήματα που άπτονται του κόστους ζωής και της οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να…

3 hours ago

Τάιλερ ΜακΜπέθ: «Ο Στέφανος Κασσελάκης θα γίνει μια μέρα ο επόμενος πρωθυπουργός»

Για τη χρονιά που πέρασε, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σχέση τους…

3 hours ago

Η Άννα Βίσση χόρεψε σούστα και πεντοζάλι με τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης!

Μια όμορφη έκπληξη περίμενε τη γνωστή τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ανήμερα των γενεθλίων της στο κέντρο…

3 hours ago

“Το Αυγό”: Μεγάλη έρευνα του Bloomberg για την παγκόσμια βιομηχανία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με ειδική αναφορά στο σκάνδαλο στα Χανιά | Βίντεο

Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg Businessweek έριξε φως στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπινων ωαρίων, αποκαλύπτοντας…

4 hours ago

Εικόνες ντροπής στη Serie B: Οπαδοί της Γιούβε Στάμπια χαιρέτησαν ναζιστικά στο γκολ του δισέγγονου του Μουσολίνι

Εικόνες ντροπής εκτιλύχθηκαν σε ματς της ιταλικής Serie B καθώς μερίδα οπαδών της Γιούβε Στάμπια, πανηγύρισαν με…

4 hours ago

This website uses cookies.