Σαλάτα ρεπάνι
Ρεπάνι άσπρο τριμμένο, ξυνόμηλα ψιλοκομμένα και χοντροκομμένα καρύδια.
Περιχύνω με σάλτσα από μουστάρδα, λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι.

Σάμαλη (2)
Δύο φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό, δυόμισι φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό, ένα φλυτζάνι ζάχαρη, ένα φλυτζάνι νερό, ένα φλυτζάνι πορτοκάλι, ένα κουταλάκι αμμωνία, ένα κουταλάκι σόδα, ένα κουταλάκι μπέϊκι, ένα κουταλάκι μαστίχα Χίου καλά γεμάτο.
Ανακατεύω τα σιμιγδάλια, το πορτοκαλόζουμο με τη ζάχαρη, την μαστίχα με λίγη ζάχαρη την αμμωνία με μισό νερό την σόδα με το υπόλοιπο νερό ρίχνω και το μπέϊκι και ανακατεύω καλά. Όλα μαζί σε  ένα ταψί 32 νούμερο ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Το κόβω το αφήνω να κρυώσει και εντελώς κρύο το περιχύνω με το καυτό σιρόπι.
Σιρόπι: τρία φλυτζάνια ζάχαρη δύο φλυτζάνια νερό.

Λαχανοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο
500 gr κιμά μοσχαρίσιο, 500 gr  κιμά χοιρινό, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισό φλιτζάνι ρύζι γλασέ λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 λάχανο μέτριο.
Κόβουμε το κοτσάνι απ’ το λάχανο. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε το λάχανο να ζεματιστεί. Στη συνέχεια κόβουμε από τη βάση τα φύλλα ένα ένα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Ζυμώνουμε κατόπιν τον κιμά με τα κρεμμύδια τον μαϊντανό τον άνηθο το ρύζι 2-3  κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο. Αν είναι μεγάλα τα κόβομε στη μέση. Τοποθετούμε επάνω λίγη γέμιση κιμά, κλείνουμε τις δύο άκρες και τυλίγουμε το φύλλο σαν ρολό. Όταν τελειώσουμε, βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα στη βάση της οποίας έχουμε στρώσει ένα μεγάλο φύλλο λάχανο. Προσθέτουμε δύο φλυτζάνια νερό και ένα φλυτζάνι λάδι, τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω στους ντολμάδες για να μην  ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και τους βράζουμε για μια ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά, αφαιρούμε το πιάτο και τους περιχύνουμε με το αυγολέμονο. Χτυπάμε δύο αυγά με λεμόνι και ρίχνουμε μέσα από λίγη – λίγη σάλτσα ντολμάδων και όταν ρίξομε όλο το ζουμί στο αυγό το γυρνάμε όλο το μείγμα πάνω στους ντολμάδες.
Η σάλτσα γίνεται και έτσι: 1,5 μέρος ζωμό, 1 μέρος γάλα, 2 κουταλιές βιτάμ σε σιγανή φωτιά. Χτυπάμε 2 αυγά από σιγά – σιγά λεμόνι ρίχνομε από λίγη τη σάλτσα στο αυγό. Διαλύομε 2 κουταλιές κορν φλάο στο ζωμό ρίχνομε μέσα. Ξανά σε σιγανή φωτιά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Το Αυγό”: Μεγάλη έρευνα του Bloomberg για την παγκόσμια βιομηχανία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με ειδική αναφορά στο σκάνδαλο στα Χανιά | Βίντεο

Μια πρόσφατη έρευνα του Bloomberg Businessweek έριξε φως στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπινων ωαρίων, αποκαλύπτοντας…

25 mins ago

Εικόνες ντροπής στη Serie B: Οπαδοί της Γιούβε Στάμπια χαιρέτησαν ναζιστικά στο γκολ του δισέγγονου του Μουσολίνι

Εικόνες ντροπής εκτιλύχθηκαν σε ματς της ιταλικής Serie B καθώς μερίδα οπαδών της Γιούβε Στάμπια, πανηγύρισαν με…

41 mins ago

«Φωτιά» και φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: 150 ευρώ για 6 άτομα – Αναλυτικά οι τιμές

Ακόμα πιο «τσουχτερό» αναμένεται φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όπως επιβεβαιώνει η μελέτη που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο…

46 mins ago

Δήμος Χανίων: Σε εξέλιξη εκστρατεία είσπραξης οφειλών ύψους 40 εκατ. ευρώ – Στάλθηκαν μέσα στα Χριστούγεννα 10.000 email σε οφειλέτες

Ο Δήμος Χανίων πρωτοπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών έχει…

1 hour ago

Με επιτυχία η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Ομπρέλα μου»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Ομπρέλα μου» της Κατερίνας Βαγιωνάκη. Σε μια κατάμεστη…

2 hours ago

«Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζαν-Πολ Σαρτρ στο Theatre 73100

Η θεατρική ομάδα Ανάμεσα στο Φως και τη Σκιά παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Ζαν-Πολ…

2 hours ago

This website uses cookies.