Σαλάτα ρεπάνι
Ρεπάνι άσπρο τριμμένο, ξυνόμηλα ψιλοκομμένα και χοντροκομμένα καρύδια.
Περιχύνω με σάλτσα από μουστάρδα, λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Σάμαλη (2)
Δύο φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό, δυόμισι φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό, ένα φλυτζάνι ζάχαρη, ένα φλυτζάνι νερό, ένα φλυτζάνι πορτοκάλι, ένα κουταλάκι αμμωνία, ένα κουταλάκι σόδα, ένα κουταλάκι μπέϊκι, ένα κουταλάκι μαστίχα Χίου καλά γεμάτο.
Ανακατεύω τα σιμιγδάλια, το πορτοκαλόζουμο με τη ζάχαρη, την μαστίχα με λίγη ζάχαρη την αμμωνία με μισό νερό την σόδα με το υπόλοιπο νερό ρίχνω και το μπέϊκι και ανακατεύω καλά. Όλα μαζί σε ένα ταψί 32 νούμερο ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Το κόβω το αφήνω να κρυώσει και εντελώς κρύο το περιχύνω με το καυτό σιρόπι.
Σιρόπι: τρία φλυτζάνια ζάχαρη δύο φλυτζάνια νερό.
Λαχανοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο
500 gr κιμά μοσχαρίσιο, 500 gr κιμά χοιρινό, 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μισό φλιτζάνι ρύζι γλασέ λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 λάχανο μέτριο.
Κόβουμε το κοτσάνι απ’ το λάχανο. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε το λάχανο να ζεματιστεί. Στη συνέχεια κόβουμε από τη βάση τα φύλλα ένα ένα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Ζυμώνουμε κατόπιν τον κιμά με τα κρεμμύδια τον μαϊντανό τον άνηθο το ρύζι 2-3 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο. Αν είναι μεγάλα τα κόβομε στη μέση. Τοποθετούμε επάνω λίγη γέμιση κιμά, κλείνουμε τις δύο άκρες και τυλίγουμε το φύλλο σαν ρολό. Όταν τελειώσουμε, βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα στη βάση της οποίας έχουμε στρώσει ένα μεγάλο φύλλο λάχανο. Προσθέτουμε δύο φλυτζάνια νερό και ένα φλυτζάνι λάδι, τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω στους ντολμάδες για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και τους βράζουμε για μια ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά, αφαιρούμε το πιάτο και τους περιχύνουμε με το αυγολέμονο. Χτυπάμε δύο αυγά με λεμόνι και ρίχνουμε μέσα από λίγη – λίγη σάλτσα ντολμάδων και όταν ρίξομε όλο το ζουμί στο αυγό το γυρνάμε όλο το μείγμα πάνω στους ντολμάδες.
Η σάλτσα γίνεται και έτσι: 1,5 μέρος ζωμό, 1 μέρος γάλα, 2 κουταλιές βιτάμ σε σιγανή φωτιά. Χτυπάμε 2 αυγά από σιγά – σιγά λεμόνι ρίχνομε από λίγη τη σάλτσα στο αυγό. Διαλύομε 2 κουταλιές κορν φλάο στο ζωμό ρίχνομε μέσα. Ξανά σε σιγανή φωτιά.
Μαρτυρικές ώρες ζει η Μεσαρά λόγω της δραματικής έλλειψης νερού, που μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται και πλέον είναι διάχυτη…
"Είμαι αδικημένος, είμαι αθώος" επανέλαβε ο 73χρονος ιερέας στην υπόθεση - θρίλερ με την εξαφάνιση της ηλικιωμένης γυναίκας στον Αλικιανό Χανίων…
«Όταν υπάρχει θέληση για ζωή, όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή!» Αυτό το μήνυμα έστειλαν κρατούμενοι…
Σε πεντάστερη μονάδα μετατρέπεται το "Atlantica Ocean Beach Resort", πρώην "Louis Creta Princess", στο Μάλεμε…
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, συμμετείχε στο συνέδριο του ΟΟΣΑ για το…
Σε έντονο ύφος καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για τις πολιτικές που ακολουθούνται…
This website uses cookies.