Καλτσούνια φούρνου σκέτα
Ανοίγουμε φύλλο: Αλατάκι, λίγο λάδι, νερό θερμοκρασία δωματίου, αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το καλύτερο που δεν λασπώνει το ζυμάρι είναι το «Μύλων Κρήτης για όλες τις χρήσεις».
Ζυμώνουμε το ζυμάρι καλά να είναι κανονικό προς το σφιχτό και το αφήνομε να ξεκουραστεί σκεπασμένο μισή ώρα περίπου.
Ανοίγουμε φύλλο όχι πολύ λεπτό όπως για τα καλτσούνια του τηγανιού, μέτριο να είναι. Το κόβομε στρογγυλά κομμάτια ή τετράγωνα.
Ετοιμάζομε τη γέμιση: Πέρνομε μυζήθρα προσθέτομε κάπως λιγότερο ανθότυρο τραβηγμένο και ίση με τον ανθότυρο μαλάκα. Τα αναμιγνύουμε πολύ καλά και τα 3 τυριά προσθέτομε ανάλογα με την ποσότητα των τυριών από 2 αυγά και πάνω ψιλοκόβομε δυόσμο και βάζομε μια με δύο κουταλιές στην μέση κάθε τεμαχίου φύλλου.
Διπλώνομε τις άκρες αντικριστά σα φάκελο βάζομε από πάνω αυγό και σουσάμι και φουρνίζομε σε δυνατό φούρνο για να μην προλάβουν να σπάσουν.
Μόλις ψηθεί το φύλλο τα βγάζομε.
Καλτσούνια φούρνου ανάμικτα
Γίνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά στο μείγμα έχομε προσθέσει και σπανάκι που το έχομε κόψει σα σαλάτα, το ‘χομε τρίψει με αλάτι και το ‘χομε βάλει σε σουρωτό μερικές ώρες να χυθούν τα υγρά του.
Καλτσούνια τηγανιού
Γίνονται με τον ίδιο τρόπο μόνο που το φύλλο γίνεται πιο λεπτό και κλείνονται σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Στο τηγάνι μπαίνει πολύ ελαιόλαδο να κάψει , ρίχνομε τα καλτσούνια και με δύο πιρούνια τα γυρνάμε συνέχεια για να μην αρπάξουν απ’ έξω και μέσα μείνουν άψητα.
Καλτσούνια με βλίτα και ανθούς
Αυτά γίνονται το καλοκαίρι αντί για σπανάκι μπαίνει το βλίτο. Πέρνομε βλίτα τα ψιλοκόβομε τα ζεματάμε και τα στραγγίζομε καλά. Ψιλοκόβομε μαϊντανό, δυόσμο κρεμμυδάκια φρέσκα, ανθούς κολοκύθας λίγο λάδι και μυζήθρα μόνο. Τ’ ανακατεύομε όλα μαζί και τα κάνομε στο τηγάνι. Στην μυζήθρα βάζομε αυγό.
Α.Κ.
Μόνο ελάχιστες σταγόνες νερού έχουμε δει να πέφτουν στην Κρήτη, σε σχέση με τις αναμενόμενες βροχές παρότι διανύουμε…
Η δυναμική της Κρήτης όχι μόνο την φετινή τουριστική σεζόν αλλά και την επόμενη, φάνηκε στην ημερίδα…
Στην τύχη τους έχουν αφεθεί τα αγριοκάτσικα που ζουν στο νησί της Ντίας, καθώς ζουν…
Ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ.,…
Το Πολυτεχνείο Κρήτης με μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση άνοιξε ξανά τις πόρτες του,…
Μανιταρόπιτα (πολύ ωραία) Ένα φύλλο σφολιάτα, δέκα φέτες ζαμπόν, 150 γρ. τυρί ένταμ, εκατόν πενήντα…
This website uses cookies.