Βατόμουρο μαρμελάδα
Ένα κιλό βατόμουρα 1200 γραμμ. ζάχαρη, μισό λεμόνι χυμό, μία βανίλια.
Καθαρίζομε, πλένομε, στραγγίζομε καλά τα βατόμουρα. Τα στραγγίζουμε καλά και τα πολτοποιούμε στο μίξερ. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού και τη βανίλια και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πήξει (όχι πολύ γατί μετά στο ψυγείο σφίγγει) την αφήνομε να κρυώσει και βάζομε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δαμάσκηνα μαρμελάδα
Δύο κιλά ώριμα δαμάσκηνα (ή τζάνερα αφθονία) ώριμα, δύο κιλά ζάχαρη.
Πλένομε τα δαμάσκηνα βγάζομε τα κουκούτσια και πολτοποιούμε στο μίξερ. Βάζομε τον πολτό σε κατσαρόλα προσθέτομε τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα. Όταν γίνει παχύρευστο αποσύρομε απ’ την φωτιά.

Φράουλα μαρμελάδα
Ένα κιλό φράουλες 1200 γραμμ. ζάχαρη.
Ετοιμάζομε τις φράουλες, τις πολτοποιούμε με το χέρι. Βάζομε τον πολτό με την ζάχαρη και αφήνομε 3-4 ώρες. Στη συνέχεια βράζομε σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει παχύρευστος πολτός.

Ροδάκινο μαρμελάδα
Ένα κιλό ροδάκινο ώριμα, ένα κιλό ζάχαρη, ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό , ένα λεμόνι χυμό.
Πολτοποιούμε στο μίξερ τα ροδάκινα. Βάζομε σε κατσαρόλα τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και το νερό. Βράζομε ως συνήθως.

Βερίκοκο μαρμελάδα
Ένα κιλό βερίκοκα ώριμα, ένα κιλό ζάχαρη, μισό φλιτζάνι νερό.
Πλένομε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα πολτοποιούμε στο μίξερ. Τα βάζομε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη το νερό και τα βράζομε σε δυνατή φωτιά έως να δέσει.

Σύκο μαρμελάδα
Τρία κιλά ώριμα σύκα, ένα κιλό ζάχαρη, 2-3 γαρύφαλλα.
Ξεφλουδίζομε τα σύκα. Τα βάζομε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη. Δεν βάζομε νερό. Ανακατεύομε συνεχώς για να μην κολλήσουν. Ρίχνομε τα γαρύφαλλα και όταν δέσει η μαρμελάδα αφήνομε να κρυώσει και βάζομε σε βάζα.
Α. Κ.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αυγενάκης: Το ελαιόλαδο αποτελεί τον πυρήνα όχι μόνο της κρητικής, αλλά και της μεσογειακής διατροφής

Με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) συναντήθηκε ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης τονίζοντας…

4 hours ago

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο» επειδή οι…

4 hours ago

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται μόνο γρηγορότερη προσβολή των πύρινων…

4 hours ago

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών στη Ράφα τη νύχτα. Ο…

6 hours ago

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως μια προσπάθεια «αποδυνάμωσης και απομόνωσης» της…

6 hours ago

Έγραψε τον λειτουργικό ορισμό του “αντισημιτισμού” – Τώρα λέει ότι ο όρος εργαλοποιείται

Ο δικηγόρος Kenneth Stern έγραψε τον λειτουργικό ορισμό του "αντισημιτισμού", ο οποίος τώρα πιστεύει ότι…

7 hours ago

This website uses cookies.