Παβέ Ψυγείου
Τετρακόσια γραμμ. κουβερτούρα, 300 γραμμ. μπισκότα σαμπάνιας, πέντε αυγά, 1 κουτί σαντιγί, 1 φλιτζάνα ζάχαρη άχνη, 200 γραμμ. αμύγδαλα, 1 ποτήρι γάλα, λίγο κονιάκ, ανθόνερο, βανίλια.
Στο χλιαρό γάλα με το κονιάκ βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα τα στρώνομε στο μάρμαρο να σουρώσουν και τα τοποθετούμε στο τάπερ. Εν τω μεταξύ έχομε καβουρντίσει και καραμελώσει τα αμύγδαλα. Τα κοπανίζομε λίγο και ρίχνομε τα μισά πάνω από τα μπισκότα. Μετά στρώνομε και την σαντιγί χτυπημένη με τους πέντε κρόκους και την άχνη. Κρατάμε ένα ποτήρι σαντιγί σκέτη για την κουβερτούρα και το βάζομε στην κατάψυξη. Ξαναστρώνομε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και από πάνω την κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί, έχομε προσθέσει το ποτήρι την σαντιγί και τα πέντε ασπράδια χτυπημένα. Το σκεπάζομε και το βάζομε στην κατάψυξη. Στην κατάψυξη πρέπει να μείνει πολλές ώρες. Το βγάζομε πέντε λεπτά πριν το σερβίρομε.
Γλυκό ψυγείου (1)
Στον πάτο της φόρμας ή ταψιού σαβαγιάρ μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα ή κονιάκ ή λικέρ. Κόβομε μια κομπόστα κομματάκια και τα βάζομε από πάνω. Κτυπάμε γάλα εβαπορέ που το έχομε στην κατάψυξη 7-8 ώρες, με τρία τέταρτα φλιτζάνας ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει μαρέγκα. Διαλύομε ένα ζελέ ανανά ή λεμόνι σ’ ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνομε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το ρίχνομε μέσα στην μαρέγκα και ανακατεύομε. Περιχύνομε τα σαβαγιάρ. Ψυγείο. Αμύγδαλα καβουρντισμένα.
Γλυκό ψυγείου (2)
Δύο γιαούρτια στραγγιστά (ενάμιση κιλό), δύο ζελέδες σε ένα ποτήρι νερό ζεστό, 1 ποτήρι κρύο. Τα ποτήρια το νερό τ’ αντικαθιστούμε με τον ζωμό της κομπόστας και αν δεν φτάνει συμπληρώνομε με νερό. Μια κομπόστα ανανά ή ροδάκινα ψιλοκομμένα. Βάζομε το γιαούρτι στο μίξερ να χτυπηθεί λίγο, βάζομε τους ζελέδες κρύους και την κομπόστα και στο ψυγείο. Την άλλη μέρα ρίχνομε από πάνω ένα ζελέ ανανά ή ροδάκινο αραιωμένο κανονικά και ξαναβάζομε στο ψυγείο.
Παγωτό παρφέ καραμέλα
Δύο γάλατα εβαπορέ, ένα light μη πλήρες. Τα ανοίγω τελείως πετώ τα καπάκια. ΤΑ βάζω στην κατάψυξη έξι ώρες. Δύο κούπες ζάχαρη μια Er Mol, τρείς βανίλιες, λίγο αμαρέτι. Όλα τα χτυπώ δυνατά δέκα λεπτά. Τα αμύγδαλα τα καραμελώνομε ως εξής: Δύο κούπες ζάχαρη, μιάμιση κούπα αμύγδαλα αξεφλούδιστα λίγο στον φούρνο και μετά στην καραμέλα. Τα σπάω κομμάτια τα ρίχνω στο παγωτό.
Γλυκό Τασίας (όχι της γνωστής)
Υλικά: 850 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φράουλα ή άλλο φρούτο, 200 γραμμ. ζελέ φράουλα ή άλλο φρούτο , 250 γραμμ. κρέμα γάλακτος πολλές κουταλιές ζάχαρη άχνη, 1 ποτήρι κονιάκ, 4 ποτήρια νερό.
Εκτέλεση: Κτυπάμε κρέμα γάλακτος με άχνη στο μπλέντερ βράζομε δύο ποτήρια νερό για να διαλύσομε ζελέ και άλλα δύο ποτήρια νερό για να κρυώσει. Ρίχνομε το γιαούρτι στο ζελέ, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύομε ελαφρά. Κατόπιν ρίχνομε τις φράουλες σε κομμένα κομμάτια. Τα βάζομε στο πυρέξ και στο ψυγείο.
Τούρτα με ζελέ
Ένα ζελέ ανανά, φρέσκια κρέμα γάλακτος, τρεις κουταλιές σούπας άχνη, ένα κουτί ανανά, κερασάκια, σαβαγιάρ.
Χτυπάμε πολύ καλά την σαντιγί με την άχνη και το αφήνομε ν α περιμένει. Διαλύομε το ζελέ όπως γράφει το κουτί και το ρίχνομε σε στρογγυλό ταψί Νο 32. Όταν παγώσει τοποθετούμε πάνω απ’ το ζελέ τις ροδέλες ανανά και μέσα στην κάθε ροδέλα ένα κερασάκι. Πάνω από τον ανανά την φρέσκια κρέμα γάλακτος και από πάνω τα σαβαγιάρ βρεγμένα στο σιρόπι ανανά. Βάζομε στο ψυγείο να παγώσει. Ξεφορμάρομε βουτώντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και γυρνάμε ανάποδα το ταψί.
Α.Κ.
Για τη νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων και για τους δύο θόλους (iron dome), ενημέρωσε…
Του Καθηγητή Jeffrey Levett (Τζέφρεϋ Λέβετ)[*]. Στο πλαίσιο μιας διεθνούς συζήτησης, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να…
Γράφει ο Ιωάννης Ντουντουλάκης* Τα Χριστούγεννα συναντάμε παντού στολίδια. Μακάρι, αν αντί να ανάβουμε τεχνητά…
Η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ SYN.KA, μέσα στο πνεύμα των γιορτών, ξαναφέρνει κοντά μας τον…
Στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα αναχωρήσει τελικά το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” από το…
Τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα «καρτελοποιήθηκε» και έχει μετατραπεί σε «Κολομβία της Ευρώπης»,…
This website uses cookies.