Κοτόπουλο με μπύρα
Κόβω το κοτόπουλο σε μερίδες και το βάζω στο ταψί με το λάδι, ρίγανη, πιπέρι και ένα μπουκάλι μπύρα.
Τον καθαρίζω τραβώντας από το κεφάλι το κόκαλο προς τα κάτω. Τον ξεπλένω ελαφρώς και στραγγίζω. Μετά βάζω σ’ ένα πιάτο σκόρδο και ένα ματσάκι μαϊντανό. Αραδιάζω γύρο ανοικτό με κοιλιά προς τα πάνω , αλάτι, μαϊντανό, σκόρδο σε σειρές και αφού τελειώσω σκεπάζω μόνο με ξύδι και στο ψυγείο. Εναλλακτικά και λίγο καρότο σε φέτες, μια πιπεριά και λίγο λάδι από πάνω.
Γαύρος με φρέσκο κρεμμυδάκι
Για ενάμιση κιλό γαύρο δύο ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα, ένα κρεμμύδι μεγάλο ξερό, ρίγανη, αλάτι, καυτερή πιπεριά και μαύρο πιπέρι. Τσιγαρίζω κρεμμύδι και όλα τα υλικά συγχρόνως αραδιάζω τον γαύρο από πάνω και μόλις βράσεις λίγο ο γαύρος ρίχνω δύο λεμόνια και το σκεπάζω για να βράσει και να μείνει με το λάδι σε χαλαρή φωτιά.
Τορτίλιες
Κόβω πατάτες σε κύβους
Καυτό λάδι και τις τηγανίζω
Κόβω κρεμμύδι , μαϊντανό, πιπεριά πράσινη και κόκκινη. Μόλις ροδίσουν λίγο οι πατάτες, τα ρίχνω στις πατάτες και τα ροδίζω ελαφρώς. Σ’ ένα μπολ κτυπάω 6-8 αυγά , τρεις με τέσσερις φέτες κασέρι κομμένο και τυρί άσπρο και λίγο λάδι από τις πατάτες. Χαμηλώνω την φωτιά στο ένα, ρίχνω αυγά και όταν ψηθούν από την μια πλευρά μ’ ένα πιάτο το γυρνάω από την άλλη.
Σαρλότ μήλου
Μπισκότα σαβαγιάρ , ένα κιλό μήλα, τρία φύλλα ζελατίνης, τέσσερις κουταλιές ζάχαρη, λίγο γλυκό κρασί άσπρο. Ξεφλουδίζω τα μήλα, κόβω σε φέτες, βράζω με το χυμό λεμονιού μέχρι να μαλακώσουν και τις περνάω από μίξερ να γίνουν χυλός. Όσο είναι ζεστά προσθέτω την ζελατίνη που έχω διαλύσει σε κρύο νερό, το κρασί και την ζάχαρη. Στρώνω μια φόρμα για Σαρλότ με τα μπισκότα (πάτος και τοιχώματα) και γεμίζω μέχρι επάνω που τελειώνω το μπισκότο με πουρέ.
Αφήνω στο ψυγείο να πήξει και επαναλαμβάνω μια φορά ακόμη (μπισκότα κάτω και στο πλάι και στο πάνω τους , πουρέ μήλου)
Στρούντελ μήλου
Για τη ζύμη; Τριακόσια πενήντα γραμ. άσπρο αλεύρι , 50 γραμμάρια βούτυρο, ένα αυγό, λίγο αλάτι, μισή κουταλιά ζάχαρη. Γέμιση ένα κιλό μήλα, 120 γραμ σταφίδα, 25 γραμμάρια κουκουνάρι, δύο κουταλιές ψίχα ψωμιού τριμμένη, κανέλλα γαρύφαλλο σε σκόνη και ξύσμα λεμονιού.
Βάζω σε μια λεκανίτσα , τριακόσια γραμμάρια αλεύρι, ζάχαρη και λίγο αλάτι σε σχήμα λοφίσκου. Στο κέντρο ανοίγω ένα βαθούλωμα που αδειάζω το αυγό και το βούτυρο σε κομματάκια. Ζυμώνω βάζοντας το απαραίτητο νερό, δουλεύοντας το μείγμα για δέκα λεπτά να αποκτήσει ελαστικότητα κάνω μια μπάλα το ζυμάρι, το σκεπάζω και το αφήνω σε χλιαρό χώρο μια ώρα. Ξεφλουδίζω τα μήλα και τα κόβω σε πολύ λεπτές φέτες.
Το βάζω σε μπολ με σταφίδα κουκουνάρια ή καρύδια το ξύσμα κανέλλα, γαρύφαλλο. Αφήνω το μείγμα για τριάντα λεπτά. Ανοίγω τη ζύμη σ’ ένα λεπτό τετράγωνο σχήμα. Πασπαλίζω με την ψίχα που έχει ροδίσει στο βούτυρο. Αδειάζω στο φύλλο την γέμιση και τυλίγω το φύλλο σε ρολό. Αλείφω το στρούντελ με βούτυρο βάζω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Σερβίρω κρύο πασπαλισμένο με άχνη.
Κοτόπουλο με πατάτες
Στις πατάτες βάζω μουστάρδα και μαγιονέζα και ένα ποτήρι νερό χωριστά από το κοτόπουλο. Στο κοτόπουλο βάζω αλάτι και πιπέρι, μέσα στην κότα σκόρδο και κεφαλοτύρι την αλείφω με μαγιονέζα και ψήσιμο στη γάστρα χωρίς λάδι και νερό.
Σαλάτα ρεπάνι
Ρεπάνι άσπρο τριμμένο, ξυνόμηλα ψιλοκομμένα και χοντροκομμένα καρύδια. Περιχύνω με σάλτσα από μουστάρδα λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Κέικ κανέλας
Μισό βιτάμ τρία αυγά, τρία κουταλάκια μπέικι, τρία κουταλάκια κανέλλα, μια φλυτζάνα γάλα , εκατό γραμ. καρύδια, δυόμισι φλιτζάνα αλεύρι.
Σάμαλη πολίτικο
Τρία τέταρτα κούπας σιμιγδάλι Αλλατίνη, μισή κούπα ζάχαρη, τρία αυγά, μισή κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα, ένα κουταλάκι μπέικι, μαστίχα , βανίλια.
Σιρόπι: Δύο κούπες ζάχαρη, δύο κουταλιές χυμό λεμονιού, μια κούπα νερό. Χτυπάω βούτυρο με ζάχαρη, ρίχνω ένα- ένα τα τρία κροκάδια. Ρίχνω σε δόσεις το σιμιγδάλι ανακατεμένα και το μπέικη και τα αμύγδαλα. Χτυπάω τα τρία ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύω απαλά με το μίγμα. Αρωματίζω με τα μυρωδικά. Αδειάζω σε ταψί Νο 23 . Βράζω πέντε λεπτά το σιρόπι. Βγάζω το γλυκό το κόβω σε κομμάτια. Περιχύνω με σιρόπι, βάζω σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο και ξαναβάζω σε φούρνο οκτώ λεπτά.
Σάμαλη (2)
Δύο φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό, δυόμιση φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό, ένα φλιτζάνι ζάχαρη, ένα φλιτζάνι νερό, ένα φλιτζάνι πορτοκάλι, ένα κουταλάκι αμμωνία, ένα κουταλάκι σόδα, ένα κουταλάκι μπέικη μισό κουταλάκι μαστίχα.
Ανακατεύω το σιμιγδάλι, το πορτοκαλόζουμo με τη ζάχαρη, τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη, την αμμωνία με μισό νερό, σόδα με το υπόλοιπο ρίχνω και το μπέικι και ανακατεύω καλά. Όλα μαζί σε ένα ταψί Νο 32 ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Το κόβω, το αφήνω να κρυώσει και μετά το περιχύνω με καυτό σιρόπι (τρία φλυτζάνια ζάχαρη, δύο νερό).
Σε μία ιστορική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος, νέος πρόεδρος του κόμματος, προχώρησε…
Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Χανίων χαρακτηρίστηκε από μεγάλη προσέλευση, με…
Ο Παύλος Πολάκης, μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κατέλαβε τη δεύτερη…
Μπορεί ο πρωθυπουργός να υπόσχεται φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, εν τω μεταξύ όμως η…
Στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους κατοίκους των Κεραμειών, με στόχο την ενημέρωση…
Ο Σωκράτης Φάμελλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς κατάφερε να επικρατήσει από την…
This website uses cookies.