Κολοκυθοκεφτέδες

Ένα κιλό κολοκύθια, μισό κιλό πατάτες, ένα κιλό κρεμμύδια, τρία αυγά, ένα ποτήρι τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι.

Βράζομε τα κολοκύθια τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα σουρώνομε. Τα ζυμώνομε με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί και πλάθομε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνομε και τηγανίζομε σε μπόλικο καυτό λάδι. Αν απλώνουν βάζομε στο μίγμα λίγο αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη.
Πατατοκεφτέδες

Ένα κιλό πατάτες, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δύο αυγά, μαϊντανό, αλάτι, φρυγανιές κοπανισμένες.

Περνάμε τις πατάτες από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτουμε τα κροκάδια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το τυρί. Πλάθομε τους κεφτέδες, τους κυλάμε σε φρυγανιά, μετά σε αυγό χτυπημένο, μετά σε φρυγανιά ξανά και τηγανίζομε.
Χαλβάς Φαρσάλων

Ένα ποτήρι λάδι, δύο ποτήρια ζάχαρη, τέσσερα ποτήρια νερό, ένα νεσεστέ.

Βάζομε το λάδι με την ζάχαρη στην κατσαρόλα να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Βάζομε σε λεκαντίτσα το νερό με το νεσεστέ και το ρίχνομε στην κατσαρόλα. Το ανακατεύομε μέχρι να βγάλει το λάδι του.
Αγκινάρες αλά Πολίτα

Δέκα αγκινάρες, δύο φλυτζάνες λάδι, μισό κιλό πατάτες μικρές, δεκαπέντε κρεμμυδάκια μικρά ολόκληρα, δύο ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα, άνιθο ψιλοκομμένο, τέσσερα καρότα κομμένα λεπτά στρογγυλά φετάκια, δύο τρία λεμόνια, αλάτι, πιπέρι.

Καθαρίζομε τις αγκινάρες και τις βάζομε σε νερό με αλάτι, και λεμόνι. Καθαρίζομε τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και όλα τα υλικά. Βάζομε στο τσικάλι δύο φλυτζάνες λάδι, τα ολόκληρα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα φρέσκα, λίγο να μαραθούν. Προσθέτομε δύο φλυτζάνες νερό, τα καρότα και τον άνιθο και αφήνομε να βράσουν 10 λεπτά. Ρίχνομε άλλο ένα φλυτζάνι νερό και τον χυμό δύο λεμονιών και αφού πάρουν βράση ρίχνομε ολόκληρες τις πατάτες και τις αγκινάρες με τις ουρές προς τα πάνω. Προσθέτομε αλάτι, πιπέρι και οι αγκινάρες να σκεπάζονται από το νερό. Σκεπάζομε το τσικάλι και αφήνομε να σιγοβράσει περίπου μία ώρα. Για να είναι άσπρες οι αγκινάρες εκτός από το τρίψιμο με λεμόνι και αλάτι, σκεπάζετε το τσικάλι με μία λαδόκολλα κομμένη στρογγυλή με μία τρύπα προς το κέντρο του τσικαλιού και σκεπάζετε με το καπάκι.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Βιβλιοπαρουσίαση – Ο γιατρός Ηλίας Γ. Γαβριλάκης και το συγγραφικό του έργο

Του Νίκου Αγγελάκη Όλοι στα Χανιά γνωρίζομε τον αγαπητό και εκλεκτό επιστήμονα Ηλία Γ. Γαβριλάκη.…

4 mins ago

Μάνος Παναγιωτάκης: Από την Κρήτη… στην κορυφή του κόσμου, με τη μουσική του!

Στην κορυφή του "βάθρου" σκαρφάλωσε ο Ηρακλειώτης Μάνος Παναγιωτάκης κατακτώντας την πρώτη θέση στον νεοσύστατο διεθνή μουσικό διαγωνισμό N.Scorpion…

8 mins ago

Μαγευτικές εικόνες από τον χιονισμένο Ψηλορείτη λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Μπορεί ο χειμώνας να μην έχει δώσει ακόμα δυναμικό «παρών» στην πλειονότητα της Κρήτης, όμως…

11 mins ago

Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν χθες, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στα νότια τμήματα της χώρας,…

14 mins ago

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Δωδεκαημέρου στην Ιερά Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς Κολυμβαρίου

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου και η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς…

17 mins ago

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Εκδήλωση στην Ενορία Αγίας Αικατερίνης Νέας Χώρας

Η Ενορία Αγίας Αικατερίνης Νέας Χώρας σας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Κυριακή,…

25 mins ago

This website uses cookies.