Λεμονάδα
Στίβομε λεμόνια φρέσκα απ’ το δέντρο, όχι από κάτω. Τα περνάμε δυό φορές από ψιλό σουρωτό και αν θέλετε και από τουλπάνι. Μετράμε ένα μέρος λεμόνι, ένα μέρος ζάχαρη. Στα τρία νεροπότηρα ζάχαρη, μισό νεροπότηρο νερό.
Βάζομε στη φωτιά τη ζάχαρη με το νερό να διαλυθεί. Προσοχή, μην βράσει.
Αφήνομε να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κάνει κρούστα. Όταν κρυώσει ρίχνομε μέσα τον χυμό λεμονιού αναμιγνύομε καλά, βάζομε σε μπουκάλια και φυλάμε στο ψυγείο. Είναι συμπυκνωμένη.
Προζύμι
Για να φτιάξομε προζύμι χρειαζόμαστε αλεύρι σταρένιο, λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση ρίχνομε λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνομε μια μέτρια ζύμη. Αφήνομε τη ζύμη σε ζεστό μέρος 4 μέρες για να ξινίσει. Μετά την φυλάμε στο ψυγείο και την χρησιμοποιούμε όταν θέλομε να ζυμώσομε.
Τα στοιχεία που παρουσιάζει το Sky News δείχνουν ότι μέσα σε δύο χρόνια σημειώθηκε αύξηση 21% στις…
«Αυτοί οι δύο κατηγορούμενοι δημιούργησαν πραγματικά ένα σπίτι φρίκης και έθεσαν τις εξαιρετικά σκοτεινές επιθυμίες…
Σε όλο τον κόσμο το πλαστικό χρήμα κερδίζει έδαφος. Οι κάρτες και οι εφαρμογές στα κινητά…
Ελπίδα για το πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δίνει το έμψυχο δυναμικό του, που…
Στις 20 Ιανουαρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη…
Είπαμε, να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, να περάσουμε καλά, να κάνουμε και χαβαλέ, αλλά κάποιοι το…
This website uses cookies.