Πιπεριές γεμιστές διαφορετικές
24 όμοιες σε μέγεθος πράσινες πιπεριές. Γέμιση: Ένα τέταρτο φέτα τυρί, ένα τέταρτο αθότυρο ή μυζήθρα, ένα τέταρτο μαλάκα, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι και 4 φέτες ζαμπόν.
Με όλα τα υλικά κάνομε ένα μίγμα, γεμίζομε τις αλατισμένες μέσα – έξω πιπεριές, ρίχνομε λίγο λάδι σ’ ένα πυρέξ και ψήνομε σε σιγανή φωτιά.
Κολοκυθοκεφτέδες
Ένα κιλό κολοκύθια, μισό κιλό πατάτες, ένα κιλό κρεμμύδια, τρία αυγά, ένα ποτήρι τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι. Βράζομε τα κολοκύθια, τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα σουρώνομε. Τα ζυμώνομε με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί και πλάθομε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνομε και τους τηγανίζομε. Αν απλώνουν βάζομε λίγη τριμμένη φρυγανιά στη γέμιση.
Προζύμι
Για να φτιάξουμε προζύμι χρειαζόμαστε αλεύρι σταρένιο, λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση ρίχνομε λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνομε μια μέτρια ζύμη. Αφήνομε τη ζύμη αυτή σε ζεστό μέρος τέσσερις ημέρες για να ξινίσει. Μετά τη φυλάμε στο ψυγείο.
Πατατοσαλάτα
Ένα κιλό βρασμένες πατάτες, τέσσερα αυγά βραστά, τέσσερις πιπεριές μεγάλες, τέσσερα καρότα τριμμένα, μερικές μαύρες χοντρές ελιές χωρίς κουκούτσι, τρία κρεμμυδάκια φρέσκα, τρεις κουταλιές ουίσκι, τρεις καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα.
Βράζομε ολόκληρες τις πατάτες με τα φλούδια, τις ξεφλουδίζομε, τις κόβουμε μικρά κομματάκια. Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί, ραντίζομε με λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Στη μαγιονέζα προσθέτομε το ουίσκι και την μισή μαγιονέζα την ανακατεύομε με τα υλικά και την υπόλοιπη από πάνω. Γαρνίρομε όπως μας αρέσει.
Κολοκυθοφάι
Τρία κολοκύθια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη, ένα τέταρτο μυζήθρα, τετρακόσια γρ. τυρί φέτα, τρία με τέσσερα αυγά, μία μικρή κρέμα γάλακτος, ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, μαϊντανό, πιπέρι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, μια κουταλιά αλεύρι.
Τρίβω από βραδύς το κολοκύθι και το στραγγίζω. Τα ανακατεύω όλα μαζί. Λαδώνω ένα πυρέξ και ρίχνω αλεύρι να καλύψει τον πάτο. Ρίχνω το υλικό, πάλι αλεύρι να σκεπαστεί και από πάνω ραντίζω με λάδι
Μόνο ελάχιστες σταγόνες νερού έχουμε δει να πέφτουν στην Κρήτη, σε σχέση με τις αναμενόμενες βροχές παρότι διανύουμε…
Η δυναμική της Κρήτης όχι μόνο την φετινή τουριστική σεζόν αλλά και την επόμενη, φάνηκε στην ημερίδα…
Στην τύχη τους έχουν αφεθεί τα αγριοκάτσικα που ζουν στο νησί της Ντίας, καθώς ζουν…
Ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ.,…
Το Πολυτεχνείο Κρήτης με μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση άνοιξε ξανά τις πόρτες του,…
Μανιταρόπιτα (πολύ ωραία) Ένα φύλλο σφολιάτα, δέκα φέτες ζαμπόν, 150 γρ. τυρί ένταμ, εκατόν πενήντα…
This website uses cookies.