Σπιτικές Προτάσεις

Πιπεριές γεμιστές διαφορετικές
24 όμοιες σε μέγεθος πράσινες πιπεριές. Γέμιση: Ένα τέταρτο φέτα τυρί, ένα τέταρτο αθότυρο ή μυζήθρα, ένα τέταρτο μαλάκα, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι και 4 φέτες ζαμπόν.
Με όλα τα υλικά κάνομε ένα μίγμα, γεμίζομε τις αλατισμένες μέσα – έξω πιπεριές, ρίχνομε λίγο λάδι σ’ ένα πυρέξ και ψήνομε σε σιγανή φωτιά.

Κολοκυθοκεφτέδες
Ένα κιλό κολοκύθια, μισό κιλό πατάτες, ένα κιλό κρεμμύδια, τρία αυγά, ένα ποτήρι τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι. Βράζομε τα κολοκύθια, τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα σουρώνομε. Τα ζυμώνομε με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί και πλάθομε τους κεφτέδες. Τους αλευρώνομε και τους τηγανίζομε. Αν απλώνουν βάζομε λίγη τριμμένη φρυγανιά στη γέμιση.

Προζύμι
Για να φτιάξουμε προζύμι χρειαζόμαστε αλεύρι σταρένιο, λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση ρίχνομε λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνομε μια μέτρια ζύμη. Αφήνομε τη ζύμη αυτή σε ζεστό μέρος τέσσερις ημέρες για να ξινίσει. Μετά τη φυλάμε στο ψυγείο.

Πατατοσαλάτα
Ένα κιλό βρασμένες πατάτες, τέσσερα αυγά βραστά, τέσσερις πιπεριές μεγάλες, τέσσερα καρότα τριμμένα, μερικές μαύρες χοντρές ελιές χωρίς κουκούτσι, τρία κρεμμυδάκια φρέσκα, τρεις κουταλιές ουίσκι, τρεις καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα.
Βράζομε ολόκληρες τις πατάτες με τα φλούδια, τις ξεφλουδίζομε, τις κόβουμε μικρά κομματάκια. Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζί, ραντίζομε με λεμόνι, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Στη μαγιονέζα προσθέτομε το ουίσκι και την μισή μαγιονέζα την ανακατεύομε με τα υλικά και την υπόλοιπη από πάνω. Γαρνίρομε όπως μας αρέσει.

Κολοκυθοφάι
Τρία κολοκύθια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη, ένα τέταρτο μυζήθρα, τετρακόσια γρ. τυρί φέτα, τρία με τέσσερα αυγά, μία μικρή κρέμα γάλακτος, ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, μαϊντανό, πιπέρι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, μια κουταλιά αλεύρι.
Τρίβω από βραδύς το κολοκύθι και το στραγγίζω. Τα ανακατεύω όλα μαζί. Λαδώνω ένα πυρέξ και ρίχνω αλεύρι να καλύψει τον πάτο. Ρίχνω το υλικό, πάλι αλεύρι να σκεπαστεί και από πάνω ραντίζω με λάδι

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κι όμως είναι άφθονο το νερό στην Κρήτη!

Μόνο ελάχιστες σταγόνες νερού έχουμε δει να πέφτουν στην Κρήτη, σε σχέση με τις αναμενόμενες βροχές παρότι διανύουμε…

32 mins ago

Κρήτη – τουρισμός: Σημαντική αύξηση κρατήσεων για το 2025

Η δυναμική της Κρήτης όχι μόνο την φετινή τουριστική σεζόν αλλά και την επόμενη, φάνηκε στην ημερίδα…

33 mins ago

Ηράκλειο: Χωρίς τροφή και νερό τ’ αγριοκάτσικα στη Ντία – Κίνδυνος εξαφάνισης της άγριας πανίδας

Στην τύχη τους έχουν αφεθεί τα αγριοκάτσικα  που ζουν στο νησί της Ντίας, καθώς ζουν…

35 mins ago

Ο Όμιλος Φίλων Μανόλη Αναγνωστάκη τιμά τη μνήμη του Γιώργου Αποστολίδη σε διαδικτυακή εκδήλωση

Ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ.,…

43 mins ago

Πάνω από 3.000 επισκέπτες στην Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας «Θέλμα Μαυρίδου» στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Το Πολυτεχνείο Κρήτης με μεγάλη χαρά και ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση άνοιξε ξανά τις πόρτες του,…

46 mins ago

Σπιτικές προτάσεις: Πίτες

Μανιταρόπιτα (πολύ ωραία) Ένα φύλλο σφολιάτα, δέκα φέτες ζαμπόν, 150 γρ. τυρί ένταμ, εκατόν πενήντα…

2 hours ago

This website uses cookies.