Χοιρινό με δαμάσκηνα
Χοιρινό λαιμό να μας τον ανοίξει σε λεπτή φέτα. Την αλείφουμε με αλάτι, πιπέρι, κόλιαντρο και μοσχοκάρυδο. Την πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια και δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια. Την επιστρώνουμε με γιαούρτι και την δένουμε σε ρολό με τον σπάγκο. Βάζουμε σε τσικάλι το ρολό με ελάχιστο λάδι (3-4 κουταλιές με μια φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι,) δαμάσκηνα, καρότα και φλόυδα πορτοκάλι. Και σιγοψήνουμε. Φτιάχνουμε ρύζι με σαφράν και γαρνίρουμε ρίχνοντας πάνω στις φέτες του κρέατος σάλτσα.

Πίτσα
Ένα κιλό αλεύρι μαλακό, δύο νεροπότηρα νερό χλιαρό, ένα νεροπότηρο γάλα, ένα κρασοπότηρο λάδι, δέκα γραμμ. μπύρα, 30 γραμμ. αλάτι. Τρεις ώρες να γίνει. Την ανακατεύουμε με χλιαρό νερό. Την βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, την ζυμώνουμε βουτώντας τα χέρια μας σε λάδι, την αφήνουμε να φουσκώσει 1,5 ώρα. Την ξαναμαλάσουμε και την αφήνουμε ακόμα 1,5 ώρα. Την ανοίγουμε λεπτό φύλλο δίνονται πέντε με έξι πίτσες.
Βάζουμε ότι θέλουμε από πάνω απαραιτήτως πιπεριά. Αλείφουμε με ντομάτα και ρίγανη, βάζουμε τα υλικά (Τα μανιτάρια και την πιπεριά τα σοτάρουμε πρώτα λίγο)

Χοιρινό ή μοσχάρι με διάφορα τυριά
Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Το ξεβράζουμε ελαφρά και το τσιγαρίζουμε με μισή φλυτζάνα τσαγιού λάδι με κρεμμυδάκι και λίγο κρασί. Μετά προσθέτουμε μανιτάρια του κουτιού κομμένα και ένα καρότο ψιλοκομμένο. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όπως μείνει στο τσικάλι το ρίχνουμε σ’ ένα πυρέξ και προσθέτουμε περίπου 600 γραμμ. διάφορα τυριά (Γκούντα, Ένταμ, Έμμενταλ) και μια κρέμα γάλακτος και φουρνίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και τραβήξουν τα τυριά τις κόρδες τους.
Ανθοί κολοκύθας
Γεμίζουμε τους ανθούς με μυζήθρα, πιπέρι, και δύο αυγά, τους βουτάμε σε χυλό και τους τηγανίζουμε.

Ρύζι με γαρίδες σαλάτα
Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι («Μπάρμπα Μπεν») ένα κιλό βρασμένες γαρίδες, δύο ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 3-4 κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, 4 κουταλιές λεμόνι, 3 κουταλιές ξύδι, δύο πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες. Στρώνουμε πάνω απ’ το ρύζι αρκετή μαγιονέζα, γαρνίρουμε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές.

Λαχανικά στον φούρνο
Υλικά: 1 κιλό κολοκύθια κομμένα σε χονδρές ροδέλες, μισό κιλό μανιτάρια κομμένα, 5 μεγάλες λιαστές τομάτες, μισή κούπα λάδι, ένα κρεμμύδι, 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κούπα χυμό ντομάτας, 1-2 κουταλιές κέτσαπ, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Σοτάρουμε σκόρδο και κρεμμύδι στο λάδι. Αφού μαραθούν προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, την κέτσαπ, μαϊντανό, αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να «δέσει» η σάλτσα. Σ’ ένα πυρέξ ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τα μανιτάρια και τα κολοκύθια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 με 1 1/2 ώρα. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το τελευταίο τέταρτο ξεσκεπάζουμε.

Κανταΐφια με τυριά
Υλικά: Μισό κιλό κανταΐφι, 6 αυγά, 2 φλιτζάνια τσαγιού φέτα τριμμένη, 2 φλιτζάνια διάφορες γραβιέρες τριμμένες, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν, λίγο αλάτι, πιπέρι, ενάμιση φλιτζάνι γάλα εβαπορέ, ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, βούτυρο λιωμένο.
Εκτέλεση: Χτυπάμε ελαφρά τα 3 αυγά και τα ανακατεύουμε με τα τυριά, το ζαμπόν, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνουμε μικρές ποσότητες κανταΐφι και ενσωματώνουμε λίγη γέμιση κάθε φορά κάνοντας μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στο τέλος ρίχνουμε στο κάθε κομμάτι από μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο. Σε μπολ, χτυπάμε τα άλλα 3 αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα κανταΐφια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν την πρόταση εκεχειρίας που είχε κατατεθεί από…

5 hours ago

«Ελα να σε κεράσουμε ρακί» – Ταξιδεύοντας σε όλα τα χωριά της Κρήτης με ένα βαν

Μεγάλωσε σ’ ένα χωριό έξω από το Ρέθυμνο, εκεί όπου οι ρυθμοί ζωής είναι ταυτόσημοι…

8 hours ago

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει γεμίσει η χώρα μας τα τελευταία…

8 hours ago

«Υγρός χρυσός» το ελαιόλαδο: Η έλλειψη ελαιόλαδου πυροδοτεί τιμές ρεκόρ και φόβους για επισιτιστική ανασφάλεια

Η έλλειψη του «υγρού χρυσού» εκτοξεύει τις τιμές, αυξάνει την εγκληματικότητα και ωθεί τη βιομηχανία ελαιολάδου…

8 hours ago

Νίκος Ζωιδάκης: “Το περισσότερο κλάμα που θυμάμαι να έβγαλα ήταν όταν έφυγε ο Βασίλης Καρράς”

Ο Νίκος Ζωιδάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια του φίλου και κουμπάρου του, Βασίλη Καρρά, στην εμφάνισή…

8 hours ago

Ηράκλειο: Χτύπησε 8χρονο παιδάκι με το αυτοκίνητό του και το εγκατέλειψε

Ένα παιδάκι μόλις 8 ετών μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο εφημερεύον νοσοκομείο…

8 hours ago

This website uses cookies.