Αρνί με γιαούρτι
Ένα κιλό αρνί, επτακόσια πενήντα γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 80γρ. βούτυρο (στακοβούτυρο), δύο αυγά, μοσχοκάρυδο, ένα φλιτζάνι λάδι, ένα λεμόνι, αλάτι.
Πλένομε το κρέας, αλατίζομε, τρίβομε το κρέας με λεμόνι και το βάζομε στον φούρνο. Μοιράζουμε το βούτυρο πάνω στα κομμάτια και σιγοψήνομε για μιάμιση ώρα περίπου. Χτυπάμε τα αυγά, ανακατεύομε με το γιαούρτι και περιχύνομε το κρέας το οποίο ψήνομε ακόμα μιάμιση ώρα (Πριν 50 περίπου χρόνια το συνήθιζαν στις Βρύσσες Αποκορώνου που το έψηναν στη στάμνα).

Γιουβαρλάκια
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, 1 φλιτζανάκι ρύζι, δύο κρεμμύδια τριμμένα, 1 ματσάκι μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος, μισό φλιτζανάκι λάδι, ένα φλιτζανάκι νερό, τρεις κουταλιές σούπας αλεύρι, ένα κουταλάκι τσαγιού αλάτι, ένα κουταλάκι πιπέρι, 1 ασπράδι αυγού μαρέγκα, 4 ποτήρια νερό, 2 λεμόνια ζουμερά.
Βάζομε τον κιμά σε λεκανίτσα, το ρύζι, τα κρεμμύδια, το λάδι, τον μαϊντανό, ένα φλιτζανάκι νερό, ζυμώνομε καλά και προσθέτομε την μαρέγκα. Πλάθομε στρογγυλά μπαλάκια και τα αλευρώνομε. Βάζομε στην κατσαρόλα τέσσερα ποτήρια νερό, λίγο αλάτι και μόλις βράσει ρίχνομε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια, το βούτυρο. Αφήνομε να βράσει σε σιγανή φωτιά μιάμιση ώρα. Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών, ρίχνομε από λίγο το λεμόνι στα αυγά χτυπώντας συνέχεια και μετά ζουμί χτυπώντας. Κατεβάζομε απ’ τη φωτιά, αφήνομε λίγο να χάσει βράση και ρίχνομε το αυγολέμονο κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού.

Ψευτομουσακάς
Ενάμιση κιλό μελιτζάνες χοντρές, ένα κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες, 200 γρ. φέτα τριμμένη, μια φλυτζάνα τσαγιού τριμμένο κασέρι, τρία αυγά, 500 γρ λάδι, μισό κουταλάκι τσαγιού αλάτι, μισό κουταλάκι ζάχαρη, αλάτι.
Κόβομε φέτες τις μελιτζάνες και αμέσως τις τηγανίζομε. Τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Σε ρηχή κατσαρόλα αχνίζομε την ντομάτα να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτομε μισή φλυτζάνα λάδι απ’ το τηγανόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι. Τ’ αφήνομε να βράσει δέκα λεπτά. Απλώνομε σε πυρέξ μια στρώση μελιτζάνα, μια στρώση σάλτσα ντομάτας, μια στρώση τυριά. Επαναλαμβάνομε, τελειώνομε με τυριά. Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα απλώνομε από πάνω. Ψήνομε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Share
Published by
Αγώνας της Κρήτης

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

7 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

7 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

7 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

7 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

7 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

10 hours ago

This website uses cookies.