Κουνέλι κρασάτο
Αλατοπιπερώνομε το κουνέλι. Το τσιγαρίζομε με μιάμιση φλυτζάνα λάδι και μερικές σκελίδες σκόρδο. Το σβήνομε μ’ ένα νεροπότηρο μαύρο κρασί. Ψήνομε σε σιγανή φωτιά. Προς το τέλος αν μας αρέσει προσθέτομε ρίγανη.

Μύδια με καυτερή σάλτσα
Φτιάχνομε μια σάλτσα με λάδι, ψιλοκομμένες ντομάτες, κρεμμύδια ξερά, ρίγανη και καυτερή πιπεριά ν’ ακούγεται. Βράζουμε, ρίχνομε το ανάλογο νερό έως ότου χυλώσει η σάλτσα. Μετά ρίχνομε καθαρισμένα τα μύδια και στο τέλος ρίχνομε με τα φλούδια τους πολύ λεπτές φέτες λεμόνι

Ντοματοπελτές λιαστός
(Αφθονεί τώρα υπαίθριες και φτηνές)
Πλύνομε τις ντομάτες και τις κόβομε σε μια μεγάλη λεκάνη. Τους βάζομε μια χούφτα θαλασσινό αλάτι. Τις σκεπάζομε και τις αφήνομε μέσα στο σπίτι. Την άλλη μέρα τις ζυμώνομε (όταν είναι πολύ μαλακιά και φεύγει η φλούδα είναι έτοιμη να σουρωθεί). Βάζομε στο σουρωτό και από κάτω μια λεκάνη και τη στύβομε. Το ζουμί το βάζομε για δύο μέρες σε πανί (όχι τουλπάνι γιατί θα φύγει όλη). Στο πανί θα μείνει κρεμασμένο το ζουμί για δύο μέρες έξω από το σπίτι. Μετά θα το βάλομε σε πυρέξ ή πήλινο (όχι αλουμίνη ούτε πλαστικό) και θα δοκιμάσομε αυτόν τον πελτέ να γίνει αλμυρός. Το βγάζομε στον ήλιο και ανακατεύομε δύο – τρεις φορές τη μέρα σκεπασμένος μ’ ένα τούλι. Δυό μέρες όσο να δέσει. Την τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο. Ένα δάχτυλο κάτω πιέζοντας καλά. Πάνω – πάνω ένα δάχτυλο λάδι. Πρέπει πάντα να τη σκεπάζει το λάδι αλλιώς θα μουχλιάσει.

Σάλτσα ντομάτας
Τρίβομε τη ντομάτα στο ξύστη ή στο μίξερ. Την βάζομε σε μια κατσαρόλα ρίχνομε αλάτι και λίγο λάδι και το βράζομε περίπου μισή ώρα. Όπως είναι καυτή τη βάζω σε βάζα αποστειρωμένα (βρασμένα) με καπάκι μεταλλικό και σφίγγω καλά το καπάκι. Πριν το σφραγίσω την καλύπτω με λίγο λάδι και σφίγγω καλά το καπάκι. Γυρνώ το βάζο μέσα σε μια λεκάνη ανάποδα για 24 ώρες και φυλάω σε σκοτεινό ντουλάπι. Κρατά χρόνια. Αν αλλοιωθεί πετάμε τη μούχλα και ξαναβράζομε.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τέμπη: Έρευνα για τα βίντεο που εστάλησαν στον ανακριτή

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Λάρισας αναφορικά με βίντεο για την τραγωδία…

55 mins ago

Χανιά: Συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης οι οικοδόμοι

Στην απεργία της Τετάρτης 20ης Νοεμβρίου συμμετέχουν και οι οικοδόμοι Χανίων. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής: Διεκδικούμε: Υπογραφή…

56 mins ago

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ημέρα καριέρας στις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Ημέρα καριέρας στις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου (αμφ. Γ,…

60 mins ago

Συναυλία – αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη

Μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Οικουμενικού Έλληνα συνθέτη μας, του Μίκη…

1 hour ago

Εκλογοαπολογιστική στον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη

Το Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη καλεί τα μέλη, τους φίλους και φίλες του…

1 hour ago

Eορτασμός της Επετείου Εθνικής Αντίστασης στα Χανιά

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών…

1 hour ago

This website uses cookies.