Κουνέλι κρασάτο
Αλατοπιπερώνομε το κουνέλι. Το τσιγαρίζομε με μιάμιση φλυτζάνα λάδι και μερικές σκελίδες σκόρδο. Το σβήνομε μ’ ένα νεροπότηρο μαύρο κρασί. Ψήνομε σε σιγανή φωτιά. Προς το τέλος αν μας αρέσει προσθέτομε ρίγανη.

Μύδια με καυτερή σάλτσα
Φτιάχνομε μια σάλτσα με λάδι, ψιλοκομμένες ντομάτες, κρεμμύδια ξερά, ρίγανη και καυτερή πιπεριά ν’ ακούγεται. Βράζουμε, ρίχνομε το ανάλογο νερό έως ότου χυλώσει η σάλτσα. Μετά ρίχνομε καθαρισμένα τα μύδια και στο τέλος ρίχνομε με τα φλούδια τους πολύ λεπτές φέτες λεμόνι

Ντοματοπελτές λιαστός
(Αφθονεί τώρα υπαίθριες και φτηνές)
Πλύνομε τις ντομάτες και τις κόβομε σε μια μεγάλη λεκάνη. Τους βάζομε μια χούφτα θαλασσινό αλάτι. Τις σκεπάζομε και τις αφήνομε μέσα στο σπίτι. Την άλλη μέρα τις ζυμώνομε (όταν είναι πολύ μαλακιά και φεύγει η φλούδα είναι έτοιμη να σουρωθεί). Βάζομε στο σουρωτό και από κάτω μια λεκάνη και τη στύβομε. Το ζουμί το βάζομε για δύο μέρες σε πανί (όχι τουλπάνι γιατί θα φύγει όλη). Στο πανί θα μείνει κρεμασμένο το ζουμί για δύο μέρες έξω από το σπίτι. Μετά θα το βάλομε σε πυρέξ ή πήλινο (όχι αλουμίνη ούτε πλαστικό) και θα δοκιμάσομε αυτόν τον πελτέ να γίνει αλμυρός. Το βγάζομε στον ήλιο και ανακατεύομε δύο – τρεις φορές τη μέρα σκεπασμένος μ’ ένα τούλι. Δυό μέρες όσο να δέσει. Την τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο. Ένα δάχτυλο κάτω πιέζοντας καλά. Πάνω – πάνω ένα δάχτυλο λάδι. Πρέπει πάντα να τη σκεπάζει το λάδι αλλιώς θα μουχλιάσει.

Σάλτσα ντομάτας
Τρίβομε τη ντομάτα στο ξύστη ή στο μίξερ. Την βάζομε σε μια κατσαρόλα ρίχνομε αλάτι και λίγο λάδι και το βράζομε περίπου μισή ώρα. Όπως είναι καυτή τη βάζω σε βάζα αποστειρωμένα (βρασμένα) με καπάκι μεταλλικό και σφίγγω καλά το καπάκι. Πριν το σφραγίσω την καλύπτω με λίγο λάδι και σφίγγω καλά το καπάκι. Γυρνώ το βάζο μέσα σε μια λεκάνη ανάποδα για 24 ώρες και φυλάω σε σκοτεινό ντουλάπι. Κρατά χρόνια. Αν αλλοιωθεί πετάμε τη μούχλα και ξαναβράζομε.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γρίπη των πτηνών: «Ισχυρά στοιχεία» δείχνουν ότι ο ιός πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στον άνθρωπο

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η γρίπη των πτηνών πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στους ανθρώπους,…

9 hours ago

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβενέτου. Το μεσημέρι…

12 hours ago

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Επισκέπτες από…

12 hours ago

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών…

12 hours ago

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε…

12 hours ago

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου στα 76 της χρόνια – Οι ρόλοι που την έκαναν αξέχαστη

Την τελευταία της πνοή άφησε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Το θλιβερό…

12 hours ago

This website uses cookies.