Σπιτικές Προτάσεις

Ντοματοπιπεριές γεμιστές με κιμά!
9 μέτριες στρογγυλές ντομάτες, εννιά πιπεριές στρογγυλές μέτριες, επτακόσια gr κιμάς μοσχαρίσιος, ένα φλυτζάνι του καφέ ρύζι, ένα ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος, δύο κρεμμύδια τριμμένα, μισό φλυτζάνι του καφέ λάδι, εκατόν είκοσι gr βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο λίγο, αυγολέμονο πηχτό.
Κόβομε τα καπάκια από ντοματοπιπεριές και τις αδειάζομε μ’ ένα κουταλάκι. Καθαρίζομε από μέσα και τις πιπεριές και τις τρυπάμε με πιρούνι σε δύο σημεία. Βάζομε σε μπωλ τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, το λάδι, την ξυσμένη ντομάτα, το αλατοπίπερο. Ζυμώνομε καλά και γεμίζομε τις ντοματοπιπεριές. Τις βάζομε σε τσικάλι, ρίχνομε μικρά κομματάκια βούτυρο πάνω τους, τρία φλυτζάνια νερό, σκεπάζομε και ψήνομε σε μέτρια φωτιά μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. Στραγγίζομε το ζουμί και φτιάχνομε πηχτό αυγολέμονο όπως σας γράψαμε στις 30/10/2017

Κρέμα με φρέσκο γάλα (1)
Τρία αυγά, μισό κιλό γάλα, μια φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη για καραμέλα, 2 γεμάτες κουταλιές τσαγιού κορν φλάου, ένα φλυτζανάκι ζάχαρη, ένα φλυτζανάκι ψιλοκομμένα αμύγδαλα καβουρντισμένα, μία φλούδα λεμόνι.
Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα. Ζεσταίνομε σ’ ένα τηγάνι ένα φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη με δύο σταγόνες λεμόνι μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Τη ρίχνομε λίγη – λίγη μέσα στη μαρέγκα χτυπώντας συνέχεια. Μοιράζομε το μείγμα σε έξι κούπες σαμπάνιας. Τις κρατάμε στο ψυγείο. Διαλύομε στο μισό γάλα το κορν φλάο, προσθέτομε χτυπημένους τους κρόκους. Βράζομε το υπόλοιπο γάλα, προσθέτομε τη ζάχαρη και λίγο – λιγοστό παραπάνω μείγμα χτυπώντας καλά με το σύρμα των αυγών. Προσθέτομε τη φλούδα λεμόνι. Ανακατώνομε μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Την αφήνομε λίγο να κρυώσει και γεμίζομε τα ποτήρια. Πασπαλίζομε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και σερβίρομε παγωμένη.

Κρέμα (2)
Χίλια διακόσια πενήντα gr γάλα, εκατόν πενήντα gr ζάχαρη, επτά κρόκοι αυγών, μία κουταλιά σούπας κορν φλάο, διακόσια πενήντα gra σαβαγιάρ, φρούτα γκλασέ ή κουταλιού ψιλοκομμένα, μισό νεροπότηρο ρούμι, μία βανίλια, 1 πρέζα αλάτι (στη μύτη του μαχαιριού).
Βράζομε το γάλα με τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτομε τη ζάχαρη, το βγάζομε από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους σ’ ένα μπωλ, προσθέτομε τρεις κουταλιές γάλα χλιαρό, χτυπάμε συνέχεια, προσθέτομε λίγο – λίγο τέσσερεις κουταλιές γάλα βραστό ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζομε σιγά – σιγά τα αυγά στο βραστό γάλα, ξαναβάζομε το γάλα στη φωτιά σε πολύ χαμηλή φωτιά και χτυπάμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Έχομε ρίξει το κορν φλάο. Την αδειάζομε σε μπωλ και συνεχίζομε να τη χτυπάμε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κόβομε τα σαβαγιάρ κύβους και τα ραντίζομε με το ρούμι. Σε μεγάλο μπωλ τοποθετούμε μια στρώση σαβαγιάρ, μια στρώση κρέμα, μια στρώση σαβαγιάρ, μια στρώση φρούτα ψιλοκομμένα, μια στρώση κρέμα. Την αφήνομε στο ψυγείο και σερβίρομε την επόμενη μέρα. Την πασπαλίζομε με ψιλοκομμένα φρούτα γκλασέ ή κουταλιού.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

CNN: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς ζητά ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου – «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα…

2 hours ago

Συγκέντρωση της ΚΟΒ Ν. Περιαστικών του ΚΚΕ στον Γαλατά, με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Νοτίων Περιαστικών του ΚΚΕ στον Γαλατά…

2 hours ago

Εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στο ΕΒΕΧ με τις θέσεις του κόμματος ενόψει ευρωεκλογών

Την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 7.30μμ, η Νέα Αριστερά υποδέχεται, στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης -…

2 hours ago

Την Τρίτη η επίδειξη των Red Arrows της Βρετανικής Royal Air Force στα Χανιά

Με άκρως φαντασμαγορικό και τιμητικό τρόπο ξεκινούν και επίσημα οι φετινές εκδηλώσεις για την 83η…

2 hours ago

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου στη Λάρισα με συμμετοχή και Μεταλλοκατασκευαστών από τα Χανιά

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου στη Λάρισα. Το Σωματείο Μεταλλοκατασκευαστών…

2 hours ago

Με συμμετοχή του ΜΑΙΧ στη Μάλτα η 3η Συνάντηση Εταίρων και Φορέων του ευρωπαϊκού έργου DETOCS

Στις 15-16 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μάλτα η 3η Συνάντηση Εταίρων και Φορέων…

2 hours ago

This website uses cookies.