Κάστανα γλυκό
Ένα κιλό ζάχαρη, 2 φλυτζάνια νερό, ένα κιλό κάστανα, ένα λεμόνι, δύο ή τρεις κουταλιές γλυκόζη
Χαράζομε λίγο τα κάστανα. Τα πλένουμε και τα βράζουμε με νερό και λίγο αλάτι για δεκαπέντε λεπτά. Τα αφήνουμε στο νερό να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε (πρέπει να προσέξομε να μην είναι πολύ βρασμένα) τα τοποθετούμε ένα – ένα όρθια και τα βράζουμε μαζί με το λεμόνι σε ανοιχτή κατσαρόλα. Τα κάστανα πρέπει να είναι σκεπασμένα με το σιρόπι. Όταν δέσει το γλυκό το τραβάμε από τη φωτιά αφού έχομε ρίξει την γλυκόζη. Την επόμενη αν χρειάζεται ξαναβράζομε ακόμα λίγο
Λικέρ μανταρίνι
Ένα κιλό κονιάκ, εξακόσια gr ζάχαρη και φλοιό οκτώ μανταρινιών. Τώρα που είναι πρασινοκίτρινα. Τα βάζομε όλα μαζί σε βάζο ερμητικά κλεισμένο και στον ήλιο για ένα μήνα. Το φιλτράρουμε και είναι έτοιμο.
Πελτές κυδώνι
Τρία ποτήρια χυμό κυδωνιού, δύο ποτήρια ζάχαρη, χυμό ενός λεμονιού.
Κόβομε τα κυδώνια φέτες (δεν τα καθαρίζομε) μόνο το μαύρο βγάζομε και κρατάμε και μερικά κουκούτσια. Τα βάζομε σε τσικάλι νερό να τα σκεπάζει και το λεμόνι και αφήνομε να βράσουν καλά. Αφού κρυώσουν τα περνάμε από σακκούλι και παίρνομε τον χυμό. Δηλαδή βράζομε τρία ποτήρια χυμό και δύο ποτήρια ζάχαρη και ανακατεύομε μέχρι να δέσει. Είναι έτοιμο όταν αρχίσει να ξεκολλά απ’ το τσικάλι
H Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανακοίνωσε το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας…
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση είναι πλέον η σύμβαση παραχώρησης του βασικού τμήματος του ΒΟΑΚ,…
Περίπου έναν μήνα μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διαμορφώνει τη…
Ξεκαθαρίζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα με αφορμή την αστυνομική παρουσία στη…
Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ πάλι η μαρίδα ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες κυκλοφορούν δίχως κανείς να τους…
Σε νέα διοικητική τοποθέτηση στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων προχώρησε το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την…
This website uses cookies.