Αμυγδαλωτά
Τρία τέταρτα κιλού αμυγδαλόψιχα, ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ψιλή, τρία με τέσσερα ασπράδια αυγών, δύο ή τρεις κουταλιές κοφτό σιμιγδάλι ή φρυγανιά κοπανισμένη, δύο χαρτάκια βανίλιες, λίγο ανθόνερο, ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη για το τύλ8ιγμα.
Ασπρίζετε τα αμύγδαλα. Τα βάζετε στον φούρνο να ξεραθούν και κατόπιν τα κοπανίζετε λίγο – λίγο σε γουδί προσθέτοντας και την ζάχαρη. Τα βάζετε σε λεκανίτσα και προσθέτετε τα ασπράδια πολύ ελαφρά χτυπημένα. Ρίχνετε και το σιμιγδάλι με την βανίλια και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά. Τα πλάθετε σε αμυγδαλωτά στρογγυλά. Τοποθετείτε σε πολύ καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί είκοσι λεπτά. Όταν βγουν από τον φούρνο τα ραντίζετε με λίγο ανθόνερο. Τοποθετείτε λίγα – λίγα στην πιατέλα και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη την οποία ρίχνετε από τρυπητό.

Αμυγδαλωτά νηστίσιμα
Μισό κιλό αμυγδαλόψιχα, ένα φλυτζάνι ζάχαρη κοινή, ένα φλυτζάνι νερό, ένα φλυτζάνι ζάχαρη άχνη, δύο κουταλιές σούπας ανθόνερο.
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό επί 8-9 λεπτά να δέσει σε κανονικό σιρόπι πιάτου. Ασπρίζετε τα αμύγδαλα, τα σκουπίζετε καλά και τα κοπανίζετε. Ανακατεύετε το σιρόπι (κρύο) με τ’ αμύγδαλα και τα ζυμώνετε επί αρκετή ώρα. Ρίχνετε και το ανθόνερο εξακολουθείτε το ζύμωμα και πέρνοντας λίγη – λίγη αμυγδαλόψιχα πλάθετε ό,τι σχήμα θέλετε. Τα τυλίγετε σε μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Ταλιατέλες πράσινες
Βράζομε μισό κιλό ταλιατέλες πράσινες σε αλατισμένο νερό. Λιώνομε τρία τέταρτα του φλυτζανιού φρέσκο βούτυρο. Προσθέτομε σε κύβους εκατό gr φυτίνη και μισή φλυτζάνα ξυσμένη γραβιέρα και μια φλυτζάνα κρέμα γάλακτος. Δένομε τη σάλτσα και περιχύνομε.

Ταλιατέλες πικάντικες
Υλικά: Ταλιατέλες, κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, λάδι, σπανάκι ψιλοκομμένο, σαλάμι αέρος ή λουκάνικο ψιλοκομμένο, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, πελτές.
Εκτέλεση: Βράζομε ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και λίγο λάδι. Σωτάρομε με κρεμμύδι, μανιτάρια, σκόρδο, σπανάκι και τα λουκάνικα ή το σαλάμι. Ρίχνομε κρέμα γάλακτος και μία κουταλιά πελτέ ή κέτσαπ. Ρίχνομε πάνω στις ταλιατέλες την σάλτσα και από πάνω τυρί

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Share
Published by
Αγώνας της Κρήτης

Recent Posts

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης με το πουρμπουάρ και την φορολόγησή…

44 mins ago

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους νομοθέτες ως προϊόντα περίπου όσο επικίνδυνα…

1 hour ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις 10 το βράδυ το εκλογικό αποτέλεσμα – Πάνω από 150.000 τα νέα μέλη

Για αποτέλεσμα στις 10 το βράδυ και συμμετοχή πάνω από 300.000 ψηφοφόρους έκανε το μέλος…

1 hour ago

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι παρατείνεται το μέτρο του μέγιστου…

1 hour ago

Καθημερινότητα οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη

Καθημερινότητα έχουν γίνει πλέον οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με τα περιστατικά να καταγράφονται το…

1 hour ago

Τουρισμός: Φρενάρουν οι αφίξεις για το 2025

Στο 2025 έχουν στρέψει ήδη το ενδιαφέρον τους αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια αλλά και γενικότερα η…

1 hour ago

This website uses cookies.