Παστίτσιο με τυριά
Ένα πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο ή βίδες, μισό ποτήρι βούτυρο, τρία ποτήρια φέτα μαλακιά τριμμένη, δύο ποτήρια μπεσαμέλ, τρεις κουταλιές φρυγανιά, μία κρέμα γάλακτος, ένα ποτήρι κασέρι, ένα ποτήρι κεφαλοτύρι τριμμένο.
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με το μισό βούτυρο, την τριμμένη φέτα, πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί. Ετοιμάστε τη μπεσαμέλ και αν ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το κασέρι. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ ή ταψάκι και πασπαλίστε με την φρυγανιά. Στρώστε τα μακαρόνια και σκεπάστε τα με την σάλτσα. Ψήστε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα να ροδίσει.

Μανιτάρια ωγκρατέν
Ένα κιλό μανιτάρια, ένα κρεμμύδι, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο διακόσια πενήντα gr κρέμα γάλακτος, διακόσια gr γραβιέρα, λίγο λευκό κρασί, δύο κρόκοι αυγών, αλατοπίπερο, εκατό gr ζαμπόν ψιλοκομμένο.
Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτά φετάκια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε στο βούτυρο μαζί με τα μανιτάρια. Ρίχνετε το κρασί και βράζετε πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάζετε τα μανιτάρια σε πυρέξ και σκορπίζετε από πάνω το ζαμπόν. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την μισή ποσότητα τα μανιτάρια και το ζαμπόν. Σκορπίζετε από πάνω το τυρί και περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνετε στον φούρνο στους 220-250 βαθμούς έως να ροδίσει

Chese Cake
Δυόμιση φλυτζάνια μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου τριμμένα, τρία τέταρτα της φλυτζάνας βιτάμ λιωμένο, δύο σκαφάκια τυρί Φιλαδέλφεια, ένα φακελάκι Γκαρνί σαντιγύ, ένα φακελάκι ζελατίνα, ένα φλυτζάνι ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε το βιτάμ με τα μπισκότα να γίνουν σαν λάσπη και τ’ απλώνομε στο πυρέξ. Το ψήνομε σε μέτριο φούρνο πέντε έως δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όταν κρυώσει βάζομε από πάνω το μείγμα που το κάνομε ως εξής: Πρώτα κτυπάμε την Γκαρνύ όπως γράφουν οι οδηγίες στο κουτί, μετά κτυπούμε το τυρί με την άχνη και όταν γίνει αλοιφή προσθέτομε την σαντιγύ και την ζελατίνα που την έχομε διαλύσει σε δύο δάκτυλα νερό. Το βάζομε στο πυρέξ, το βάζομε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν παγώσει βάζομε από πάνω μαρμελάδα διαλυμένη με λίγο νερό ή βατόμουρα κονσέρβα ή βύσσινο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πώς τα social media γέννησαν μια γενιά εφήβων κοριτσιών με κρέμες αντιγύρανσης

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το Sky News δείχνουν ότι μέσα σε δύο χρόνια σημειώθηκε αύξηση 21% στις…

10 hours ago

Εκατό χρόνια φυλακή σε ομόφυλο ζευγάρι από τη Τζόρτζια για τον βιασμό των υιοθετημένων παιδιών του

«Αυτοί οι δύο κατηγορούμενοι δημιούργησαν πραγματικά ένα σπίτι φρίκης και έθεσαν τις εξαιρετικά σκοτεινές επιθυμίες…

10 hours ago

Η χώρα που σχεδόν μηδένισε τις συναλλαγές με χρήμα

Σε όλο τον κόσμο το πλαστικό χρήμα κερδίζει έδαφος. Οι κάρτες και οι εφαρμογές στα κινητά…

10 hours ago

“Θαύμα” στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων: Οι γιατροί έσωσαν νέο άνθρωπο στο “παρά πέντε”

Ελπίδα για το πολύπαθο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να δίνει το έμψυχο δυναμικό του, που…

12 hours ago

Στις 20 Γενάρη η δίκη για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη

Στις 20 Ιανουαρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη…

13 hours ago

Έσπασε το καγκουρόμετρο! 4 αυτοκίνητα γεμάτα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και κέρατα ταράνδων σεργιανίζουν την πόλη των Χανίων | Βίντεο

Είπαμε, να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, να περάσουμε καλά, να κάνουμε και χαβαλέ, αλλά κάποιοι το…

13 hours ago

This website uses cookies.