Αχλαδάκια με αμύγδαλο

Ένα κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα, μισό κιλό ζάχαρη, λίγο ανθόνερο.

Περνάμε από τον μύλο τα αμύγδαλα λίγα – λίγα μαζί με την ζάχαρη και τα πλάθουμε αφού προσθέσουμε λίγο ανθόνερο. Στο τέλος βάζουμε από πάνω ένα- δύο φύλλα μυρτιάς και από κάτω καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο.

Τρίγωνα με αμύγδαλο

Μισό κιλό φύλλο κρούστας, μισό κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα στο μπλέντερ, μισό κιλό ζάχαρη άχνη, 1 αυγό (μόνο το ασπράδι), μισό κρασοπότηρο νερό ή ανθόνερο, 2 βανίλιες, άχνη για πασπάλισμα.

Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα και τα περνάμε από την μηχανή. Κατόπιν ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα αμύγδαλα, την ζάχαρη, το ασπράδι, το νερό ή το ανθόνερο και τ’ αφήνουμε έως να λιώσει η ζάχαρη. Κόβουμε το φύλλο λωρίδες και τυλίγουμε σαν τυροπιτάκι, αφού λαδώσουμε πρώτα το φύλλο. Τα τοποθετούμε στο φούρνο. Τα αφήνομε να ροδίσουν και μόλις τα βγάζουμε ζεστά τους βάζομε από πάνω ζάχαρη άχνη.

Γλυκό πορτοκάλι φλούδα

Τρίβομε στον ψιλό τρίφτη τα πορτοκάλια. Τα κόβουμε φέτες (χωρίς ν’ αφαιρέσουμε το εσωτερικό του). Τα πλένομε και τα βράζομε ένα τέταρτο. Τα τραβάμε και τα βάζομε σε κρύο νερό. Αλλάζομε το νερό κάθε δύο ώρες. Όταν γλυκάνει το σουρώνομε και το τοποθετούμε σε χονδρή πετσέτα. Μετά μια ώρα τα ζυγίζομε. Όσο πορτοκάλι τόση ζάχαρη και κάτι παραπάνω και σε κάθε κιλό ζάχαρη 2,5 φλιτζάνια νερό. Βράζομε το σιρόπι επί 10 λεπτά και ρίχνομε το γλυκό να πάρει 1-2 βράσεις. Σβήνομε απ’ την φωτιά. Τα’ αφήνομε μια νύχτα στο σιρόπι. Την άλλη βράζομε ώσπου να δέσει το σιρόπι να βγάλει σαν φούσκες.

Γλυκό νεράντζι (κουταλιού) Για 50 κομμάτια

Πλένουμε τα νεράντζια, τα τρίβουμε να φύγει το σπίρτο, τα χαράζουμε και αφαιρούμε απ’ το φρούτο την φλούδα. Την τυλίγουμε και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό. Μετά τα βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και τα αλλάζουμε συχνά για να γλυκάνουμε. Όταν είναι έτοιμα φτιάχνουμε ένα σιρόπι (2 κιλά ζάχαρη, 1 ½ ποτήρι νερό) και τα ρίχνουμε μέσα και τα’ αφήνουμε περίπου 12 ώρες. Μετά βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το αφήνουμε στην κατσαρόλα άλλες 12 ώρες και τα ξαναδένουμε λίγο.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Έκθεση Οίνου στα Χανιά με πάνω από 900 ετικέτες

Μια ξεχωριστή οινική εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) στο Παλιό Λιμάνι Χανίων…

10 mins ago

Ανδρουλάκης: «Θα αγωνιστούμε να γίνουμε 1ο κόμμα. Πολιτική αλλαγή σημαίνει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική και θεσμική»

«Ο αγώνας μου δεν αποσκοπεί να γίνει απλά το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Αν θέλουμε πραγματική πολιτική αλλαγή, θέλουμε…

22 mins ago

ΒΟΑΚ: Στα 490 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης – Στην τελική ευθεία η υπογραφή για το Χανιά-Ηράκλειο

Στα 490 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται πλέον η χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το σύνολο των τμημάτων από Χανιά…

23 mins ago

Σήμερα στην Ανακρίτρια Χανίων οι γυναικολόγοι για το Κύκλωμα Εμπορίας Βρεφών – Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Νέα καταγγελία – σοκ από ζευγάρι

Ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ο γνωστός μαιευτήρας από το Ηράκλειο και…

26 mins ago

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στα Χανιά

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025 από ώρα 09:00 έως 12:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή…

31 mins ago

ΕΛΜΕ Χανίων: Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο με Ξενάγηση από την Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη

Η ΕΛΜΕ Χανίων ανακοίνωσε τη διοργάνωση επίσκεψης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Σκρα 15), προσκαλώντας τα…

39 mins ago

This website uses cookies.