Καρυδόπιτα
Οκτώ αυγά, εκατόν πενήντα γρ. καρύδια, 1 νεροπότηρο (όχι γεμάτο) σιμιγδάλι ψιλό, 1 μπέικι, 1 ποτήρι ζάχαρη.
Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό, να δέσει καλά.
Κρέμα: 5 ποτήρια του νερού γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη, 2 αυγά, 4 κουταλιές κορν φλάου, 2 κουταλιές αλεύρι.
Περίπου στο μισό γάλα ανακατεύουμε το κορν φλάου και αλεύρι. Τα αυγά τα ρίχνουμε όταν ζεσταθεί το υπόλοιπο γάλα (ανθόνερο) αναμιγνύουμε. Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα.

Τούρτα λεμόνι
Πέντε αυγά, μια φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη, μία φλυτζάνα τσαγιού αλεύρι, δύο κουταλιές τσαγιού μπείκιν πάουντερ, 2 φλυτζάνια ζάχαρη, επτά κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι, 4 κουταλιές σούπας κορν φλάου, 3 κρόκοι αυγών, ξύσμα λεμονιού, 1 φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη, μίαμιση φλυτζάνα τσαγιού νερό, μισό λεμόνι χυμό, 400 γρ. κρέμα γάλακτος, ένα ταψί διαμέτρου 27 εκατοστά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για σαράντα λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το αδειάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και το κόβουμε στα τρία. Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, το κορνφλάου, τα βάζουμε στη φωτιά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύσμα και σιγά – σιγά τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμόνι για πέντε λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφρά σαντιγί. Στρώνουμε σε στρογγυλή πιατέλα το ένα παντεσπάνι βρέχουμε με το σιρόπι, απλώνουμε τη μισή κρέμα και τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι. Βρέχουμε με το σιρόπι, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε το 3ο παντεσπάνι, το βρέχουμε με το σιρόπι και το γαρνίρουμε με την κρέμα γάλακτος. Το αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο.

Κέικ ζουμερό
Οκτώ αυγά, 1 βιτάμ, 290 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. αλεύρι, 2 βανίλιες, 250 γρ. κουβερτούρα, μπέικι όσο πιάσει το μαχαίρι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά το βιτάμ, τη ζάχαρη και την κουβερτούρα. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους ένα – ένα και την βανίλια. Όταν ανακατευτούν καλά τα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μαρέγκα χτυπημένη καλά εναλλάξ με αλεύρι και μπέικι. Το ψήνουμε μόνο 14 λεπτά στους 300 βαθμούς.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γρίπη των πτηνών: «Ισχυρά στοιχεία» δείχνουν ότι ο ιός πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στον άνθρωπο

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η γρίπη των πτηνών πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στους ανθρώπους,…

11 hours ago

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβενέτου. Το μεσημέρι…

14 hours ago

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Επισκέπτες από…

14 hours ago

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών…

14 hours ago

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε…

14 hours ago

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου στα 76 της χρόνια – Οι ρόλοι που την έκαναν αξέχαστη

Την τελευταία της πνοή άφησε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Το θλιβερό…

14 hours ago

This website uses cookies.