Σπιτικές Προτάσεις

Χοιρινό μπούτι ψητό
Παίρνετε αλουμινόχαρτο, το βάζετε διπλό και στη μέση βάζετε το μπούτι περίπου 2,5 κιλά. Το χαράζετε σταυρωτά, στο χονδρότερο σημείο. Ρίχνετε αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι και μπαχάρι και ένα φύλλο δάφνης. Το τυλίγετε καλά. Βάζετε το ραψί σε μέτριο φούρνο 180 βαθ. Κελσίου επί 2,5 έως 3 ώρες. Μέσα στο ταψί ρίχνετε περίπου 3 δάκτυλα νερό. Το γκρατινάρισμα γίνετε ως εξής: Αφαιρείτε την πέτσα και λίπος απ’ το μπούτι. Χτυπάτε μαζί ένα αυγό μία κουταλιά σούπας μουστάρδα, δύο κουταλάκια τσαγιού κοφτά ζάχαρη και τ’ απλώνετε στο κρέας. Το πασπαλίζετε με ψίχα τριμμένη από ξερό ψωμί και το βάζετε σε δυνατό φούρνο επί 10-15 λεπτά.

Ινδικό πιλάφι
Δύο φλυτζάνια τσαγιού ρύζι αλάτι χυμό λεμονιού, 400 gr διάφορα λαχανικά κατεψυγμένα μισό κιλό χοιρινό ψαχνό κρέας από τη σπάλα τρία μεγάλα κρεμμύδια μισό φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο δύο κουταλάκια τσαγιού κοφτά κάρυ δύο κουταλιές σούπας «σόγια σως» αλάτι, πιπέρι. Πλένετε το ρύζι και το ρίχνετε σε νερό, που βράζει με λίγο αλάτι και με μια κουταλιά χυμό λεμονιού.  Το βράζετε επί 14 λεπτά το στραγγίζετε και το ξεπλένετε με νερό κρύο. Το ξαναστραγγίζετε. Βράζετε τα λαχανικά και τα στραγγίζετε. Κόβετε το χοιρινό κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε φέτες και τις χωρίζετε σε κρίκους. Σωτάρετε, επί 20 λεπτά το κρέας με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ρύζι, τα λαχανικά τη σόγια σως το κάρυ το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μερικά λεπτά για να ζεσταθούν όλα μαζί.

Χοιρινές μπριζόλες πάπρικα
Ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες, μισό φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 1 φλυτζάνα γιαούρτι, 2 μέτρια κρεμμύδια, 2 ξινόμηλα. Τηγανίζετε τις μπριζόλες με το μισό βούτυρο. Τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και με λίγη πάπρικα. Προσθέτετε το γιαούρτι και αφήνετε να σιγοψηθούν σκεπασμένες επί 10-15 λεπτά. Κόβετε τα κρεμμύδια σωτάρετε με το υπόλοιπο βούτυρο και με μερικές κουταλιές νερό μέχρι να ξανθύνουν. Καθαρίζετε τα μήλα τα κόβετε χοντρές φέτες. Τα σωτάρετε με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα. Βάζετε τις μπριζόλες σε πιατέλα με τη σάλτσα και από πάνω ρίχνετε το μίγμα κρεμμυδιών – μήλων.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γρίπη των πτηνών: «Ισχυρά στοιχεία» δείχνουν ότι ο ιός πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στον άνθρωπο

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι η γρίπη των πτηνών πέρασε για πρώτη φορά από τα θηλαστικά στους ανθρώπους,…

10 hours ago

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβενέτου. Το μεσημέρι…

13 hours ago

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Αγκαράθου. Επισκέπτες από…

13 hours ago

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των άλλων Μεσογειακών…

13 hours ago

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε…

13 hours ago

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου στα 76 της χρόνια – Οι ρόλοι που την έκαναν αξέχαστη

Την τελευταία της πνοή άφησε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. Το θλιβερό…

13 hours ago

This website uses cookies.