Σάλτσα σοκολάτα
Εκατόν πενήντα gr σοκολάτα (κουβερτούρα), μία φλυτζάνα γάλα, 1 φλυτζάνα ζάχαρη τέσσερεις κουταλιές κοφτές βούτυρο, ελάχιστο αλάτι, βανίλια.
Λιώνομε την σοκολάτα σε μπαιν – μαρί. Προσθέτομε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύομε. Τραβάμε απ’ τη φωτιά, προσθέτομε την βανίλια. Την βάζομε πάνω σε κέικ, πουτίγκες, παγωτά.
Σάλτσα βερύκοκο
Ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού μαρμελάδα βερύκοκο, 4 κουταλιές κοφτές ζάχαρη, μισή φλυτζάνα νερό, 3 κουταλιές κονιάκ.
Ρίχνετε σε κατσαρόλα τη μαρμελάδα τη ζάχαρη και το νερό και σιγοβράζετε επί 6-8 λεπτά. Περνάτε τη μαρμελάδα από σίτα και προσθέτετε το κονιάκ. Τη βάζομε πάνω σε κέικ, παγωτά κ.λπ.
Σάλτσα μουστάρδας
Ένα κι ένα τέταρτο φλυτζάνι λάδι, 2 σφιχτά αυγά, 2 κουταλιές ξύδι, 1 κρόκο αυγού, 1-2 κουταλιές μουστάρδα.
Πάρτε τους κρόκους απ’ τα σφιχτά αυγά και λιώστε τους ανακατέυοντας τους με τη μουστάρδα. Προσθέτομε λίγο-λίγο λάδι χτυπώντας συνέχεια. Όταν ρίξομε όλο το λάδι προσθέτομε από λίγο – λίγο το ξύδι, καθώς και τα ασπράδια των σφιχτών αυγών ψιλοκομμένα.
Σάλτσα κρεμμυδιού
Ένα μεγάλο κρεμμύδι, ένα κι ένα τέταρτο φλυτζάνας σάλτσα μπεσαμέλ, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.
Κόβομε το κρεμμύδι σε τέταρτα και το μαλακώνομε σε βραστό νερό. Το λιώνομε στο μπλέντερ. Προσθέτομε τη μπεσαμέλ, την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Ζεσταίνομε ελαφρά χωρίς να βράσει.
Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενόψει της αυριανής διαδικασίας εκλογής προέδρου (Κυριακή 24 Νοεμβρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση…
Σε πολύ δύσκολη θέση είναι οι κυβερνήσεις των κρατών της ΕΕ που υποστηρίζουν σθεναρά το Ισραήλ, καθώς μετά…
Η 29η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP29, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα…
Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας…
Η βουλευτής Χανίων αποκαλύπτει, σε συνέντευξή της στα «Νέα» και στον Χρήστο Χωμενίδη, το παρασκήνιο…
Αναπάντεχη τροπή πήραν οι τελευταίες προετοιμασίες για έναν γάμο που επρόκειτο να γίνει σήμερα σε…
This website uses cookies.