Σάλτσα σοκολάτα
Εκατόν πενήντα gr σοκολάτα (κουβερτούρα), μία φλυτζάνα γάλα, 1 φλυτζάνα ζάχαρη τέσσερεις κουταλιές κοφτές βούτυρο, ελάχιστο αλάτι, βανίλια.
Λιώνομε την σοκολάτα σε μπαιν – μαρί. Προσθέτομε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύομε. Τραβάμε απ’ τη φωτιά, προσθέτομε την βανίλια. Την βάζομε πάνω σε κέικ, πουτίγκες, παγωτά.
Σάλτσα βερύκοκο
Ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού μαρμελάδα βερύκοκο, 4 κουταλιές κοφτές ζάχαρη, μισή φλυτζάνα νερό, 3 κουταλιές κονιάκ.
Ρίχνετε σε κατσαρόλα τη μαρμελάδα τη ζάχαρη και το νερό και σιγοβράζετε επί 6-8 λεπτά. Περνάτε τη μαρμελάδα από σίτα και προσθέτετε το κονιάκ. Τη βάζομε πάνω σε κέικ, παγωτά κ.λπ.
Σάλτσα μουστάρδας
Ένα κι ένα τέταρτο φλυτζάνι λάδι, 2 σφιχτά αυγά, 2 κουταλιές ξύδι, 1 κρόκο αυγού, 1-2 κουταλιές μουστάρδα.
Πάρτε τους κρόκους απ’ τα σφιχτά αυγά και λιώστε τους ανακατέυοντας τους με τη μουστάρδα. Προσθέτομε λίγο-λίγο λάδι χτυπώντας συνέχεια. Όταν ρίξομε όλο το λάδι προσθέτομε από λίγο – λίγο το ξύδι, καθώς και τα ασπράδια των σφιχτών αυγών ψιλοκομμένα.
Σάλτσα κρεμμυδιού
Ένα μεγάλο κρεμμύδι, ένα κι ένα τέταρτο φλυτζάνας σάλτσα μπεσαμέλ, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.
Κόβομε το κρεμμύδι σε τέταρτα και το μαλακώνομε σε βραστό νερό. Το λιώνομε στο μπλέντερ. Προσθέτομε τη μπεσαμέλ, την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Ζεσταίνομε ελαφρά χωρίς να βράσει.
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.